Şimdi Ara

24V 220 Amperlik Akü ile 3000w inverter arasına konulacak sigorta?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

akü grubum ile inverter + kutpu arasına bir sigorta bağlamam gerekiyor.

inverterin gücü 3000 watt.
    Ben arasına 100Amperlik bir sigorta bağlamak istiyorum fakat nasıl sigorta kullanacağımı bilmiyorum.

AC/DC sigortalar var yaklaşık 150 tl fiyatları gözüküyor. birde normal sigortalar var onlarda 20- 30 tl

ne tip bir sigorta kullanmalıyım adını modelini verebilirmisiniz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

24V 220 Amperlik Akü ile 3000W Inverter Arasında Kullanılacak Sigorta

24V 220 Amperlik bir akü ile 3000W bir inverter arasında uygun bir sigorta kullanmak çok önemlidir. Sigorta, aşırı akım durumlarında devreyi koruyarak inverterin ve akünün hasar görmesini önler.

Inverter Sigortası Seçimi:

Inverter sigortası seçerken, inverterin maksimum akımını göz önünde bulundurmalısınız. Bu durumda, 3000W'lık bir inverter için yaklaşık 150 amperlik bir sigorta gerekecektir. Daha yüksek amper değerli bir sigorta kullanmak, inverteri aşırı akımlara karşı koruyamazken, daha düşük amper değerli bir sigorta ise aşırı ısınabilir ve arızalanabilir.

Akü Inverter Arası Sigorta Yerleşimi:

Sigorta, akü ile inverter arasına, akü pozitif terminaline mümkün olduğunca yakın bir yere yerleştirilmelidir. Bu, aküyü ve inverteri kısa devre gibi elektriksel arızalara karşı korur.

Inverter Sigortası Değişimi:

Inverter sigortası arızalanırsa derhal değiştirilmelidir. Sigortayı değiştirirken, inverterin kapalı olduğundan ve güç kaynağının kesik olduğundan emin olun. Arızalı sigortayı yeni bir sigortayla değiştirin ve inverteri tekrar kullanmadan önce gücü geri yükleyin.

Sonuç:

24V 220 Amperlik bir akü ile 3000W bir inverter arasında uygun bir inverter sigortası kullanmak hayati önem taşır. Inverterin maksimum akımını göz önünde bulundurarak doğru amper değerine sahip bir sigorta seçin ve sigortayı doğru şekilde yerleştirin. Arızalı sigortaları derhal değiştirin ve inverteri kullanmadan önce daima gücü kesin. Bu önlemleri alarak, inverterinizi ve akünüzü hasarlara karşı koruyabilir ve güvenli ve verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: WebFaresi

Merhaba,

akü grubum ile inverter + kutpu arasına bir sigorta bağlamam gerekiyor.

inverterin gücü 3000 watt.
    Ben arasına 100Amperlik bir sigorta bağlamak istiyorum fakat nasıl sigorta kullanacağımı bilmiyorum.

AC/DC sigortalar var yaklaşık 150 tl fiyatları gözüküyor. birde normal sigortalar var onlarda 20- 30 tl

ne tip bir sigorta kullanmalıyım adını modelini verebilirmisiniz.

Bıçaklı sigorta en uygun çözüm olur, ayrıca iyisini alırsan en güvenilir sigorta tipidir bıçaklı sigorta.

Bir elektrikçiye git;

NH00 (en haş iki sıfır de anlarlar) 100 Amper bıçaklı sigorta ve altlığını iste, NH00 yoksa daha büyüğüde (NH0, NH1, NH2) olur ancak daha büyük olanın hem boyutu kem kendisi hem altlığı daha büyük ve daha pahalıdır.

İyi markalardan al.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: WebFaresi

http://www.elektrikurunleri.com/OTOMATIK-SIGORTA-C-163-AMPER,PR-146.html
     24V 220 Amperlik Akü ile 3000w inverter arasına konulacak sigorta?

bu sigortadan kullansak olmazmı

O sigortanın 100 Amperlik olanı sandığınız kadar ucuz değil

Bıçaklı sigorta kullanım açısından daha uygundur. Buşonu çok pahalı değil, ilk alırken altlık parası vereceksiniz sadece.

Ayrıca otomat sigorta DC gerilimde kullanılırsa manyetik açtırma karakteristiği değişir.(Manyetik açmada daha yüksek akımda atar AC' ye göre)

Saygılar...

• tşkler bilgilendirme için
  • Bu tür işlerde bıçaklı sigorta kullanılır.
  • DC devreler için yapılmış otomatik sigortalarda var. Bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 24 Ağustos 2013; 11:50:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 volt ısıtıcı rezistans .
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.