Şimdi Ara

25-27 K civarı 3 marka/modelden hangisini önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ilk kez araba alacağım. aklımda 3 model var: hyundai getz, fiat punto ve ford fiesta.
    bütçem 25-27K civarı. bu nedenle yıl olarak 2004-2008 aralığındaki araçlar çıkyor. daha genç modeller genelde ağır hasar kayıtlı olanlar.
    al-sat düşünmüyorum. alıyım sıkıntısız bineyim derdindeyim.

aradığım özellikler: yakıt tüketimi, temizlik-sağlamlık.
    boya takıntım yok ama full boyalı aracada pek sıcak bakmıyorum. ağır hasar kaydı olmadığı sürece sorun yok.
    tercihen dizel ama dizel de 150K km üstü pek önerilmiyor. 150K km altı olursa dizel önceliktir.
    öneriniz nedir ve neden?

teşekkürler

• Dizel alacaksan eğer bu araçlar icinde sadece puntoya bak diğerlerinin dizellleri sorunlu,2007 model 150.000 km civarında 1.3 Multijet Punto bulursun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aveo bulabilirsin ama bana kalırsa Fiat brava bak LPG'li mis gibi temiz bulursun

• getzim ve puntom oldu.fiestada aynı motoru kullanan peugeot ve citroenim oldu(1.4 tdci-hdi).

getz yakıt tüketimi ve dayanıklılık konusunda başarılı bir araba ama donanım direksiyon koltuk vites falan o derece boş.nadir modellerinde 2 hava yastığı yol bilgisayarı gibi 90 ların teknolojisi var.seri bir ama gittiği kadar durmaz frenleri kötü.şahsen 3 ü arasında kalcak olsam en son tercihim olurdu.

punto evo sahibiydim ben tahminen siz grande bakıyosunuz grandeler belki daha farklıdır ama ben ısınamamıştım puntoya.donanım olarak en zengin sanırım bu olur multijet motorların sanırım bir de enjektörleri hassas ben sorun yaşamıştım benim gibi sorun yaşayan çok olduğunu duydum sadece tamiri 1200tl tutmuştu.performans eh işte sonuçta 75 beygir araba ama rakiplerinden bir tık daha fazla yakar misal 1.4 hdi da yazın 5 litre civarı yakarken punto 5.7 5.8 civarıydı.onun dışında kronik direksiyon kutusu problemi var en meşhuru budur maliyeti çok tuzlu.

fiesta hiç kullanmadım ama 1.4 tdci bazında yorumlayım çok hantal bir motor şehir içi sıkıntı yaşatmaz ama uzun yolda rampalarda vs vites düşürmek gerekiyor turbo dizel olmasına rağmen torku 160 nm yani nerdeyse atmosferik motor kadar.ama çok sorunsuz bir motor yakıt tüketimi çok başarılı özellikle uzun yolda komik rakamlar tüketir.

özetle şahsen ben bu üçü arasında kalsam fiesta tercih ederdim tereddütsüz ama şunu da söylemek lazım her zaman marka model gözetmeksizin bakımlısını bulmaya özen göstermek lazım kaporta boya bunlar sadece satarken işine yarar ama mekanik aksamın temiz kullanılmış olması sizin arabayı severek binmenize yol açar.şimdiden hayırlı olsun

• Getz 1.4 16v dohc al seni üzmez işini görür 1.3 tavsiye etmem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.