Şimdi Ara

¿ 25 dB den az gürültülü, yüksek hava akımlı, LEDli 12 cm Fan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kasamın önüne 1 adet LED li intake fan alacağım. Ancak sessiz ve yüksek hava akımı ( >65 CFM) sağlayacak bir ürün arıyorum. Fiyat hiç önemli değil. Bu fanlardan kullanmış olan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

Acaba burada verilen hava akımı ve ses değerleri gerçek mi? Çünkü çok sessiz ve yüksek performanslı fanlar gibi görünüyorlar Bununla birlikte fiyatları da oldukça makul...

1.TT Thunder Blade 78 CFM Hava akımı - 21 dBA ses - 2000 RPM

2.Xilence 12 cm fan 68 CFM Hava Akımı - 21,2 dBA ses - 1400 RPM

Bunlardan başka tavsiyeleriniz var mı ¿

EDIT: Başlık çok uzundu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astennu -- 17 Mart 2008; 14:52:47 >

• tt den şüpheliyim eğer kasalarda verdiği fanlardansa sessiz değildir..
    ama xilence sessizliğini çok okudum kullanıcılardan...
  • Xilience almalisin kesinlikle
    TTler in degerlerin yalan oldugu soyleniyor. Fakat Xilience fan kasamda kullaniyorum. Sessiz fanlar.
  • 12 cmlik fanlar 1200 rpm'den sonra seslidir. Ama 1100 rpm'lik 120 mmlik bir fanın verdiği hava akımı, 92 mmlik fanın 2500 rpm devirde verdiği hava akımından fazladır. Nasıl biliyorsun diye sormayın deneme yaptım. Bende papst marka fan var, ama yazdığı gibi 18 dbA değil ne yazık ki, çünkü bir fanın önünde veya arkasında bir engel olduğu zaman hava o engele çarpıp gürültü eder, fanın kendisi gürültü yapmasa bile. Papst öyle bir fan işte maalesef, sadece hava sesi gürültüsü oluyor. Ama mecbur fan kontrolcü ile dönüş hızını azaltıyorum, o zaman hava sesi kesiliyor. Engel derken fan grill gibi şeylerden bahsediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarhanos

tt den şüpheliyim eğer kasalarda verdiği fanlardansa sessiz değildir..
    ama xilence sessizliğini çok okudum kullanıcılardan...

quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Xilience almalisin kesinlikle
    TTler in degerlerin yalan oldugu soyleniyor. Fakat Xilience fan kasamda kullaniyorum. Sessiz fanlar.

Teşekkür ederim üstadlar Hem de hydro bearing fan. Bunu alayım ben...
    Şu newegg'deki dehşetli fanların TR'ye geldiği de geleceği de yok +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astennu -- 17 Mart 2008; 18:25:29 >

• Sessizlik ise Kesin Xİlence.

hatta diyorum BT nin kendini fanını iyi bi xilence ile değiştirsem mi hem kasa içinde çok şekil durur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeRo-34

Sessizlik ise Kesin Xİlence.

hatta diyorum BT nin kendini fanını iyi bi xilence ile değiştirsem mi hem kasa içinde çok şekil durur.

Hocam ben de BT kullanıyorum. Chakra kasada Sythe kamakaze egsoz fan var Bt nin üstüne de Xilence'ın kırmızı ledlisini alabilirim ama Silverstone FM121 de müthiş bi fan ya 110 CFM hava akımı var Ama 40 desibel düzeyinde de ses yapıyo o hava akımını oluşturmak için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 cm sessiz kasa fanı
    geçen yıl açıldı
    120 mm sessiz fan önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kasandaki butun fanlarin sesini kestin bir on fan mi kaldi?????? chakra kasada ben cok ugrastim ses icin.hepsi tamam bir on fandir olay dersen suna bir bak.fm121 in gurultusu cekilmez aklina bile getirme eger sessizlik onemliyse.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=L0188
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

kasandaki butun fanlarin sesini kestin bir on fan mi kaldi?????? chakra kasada ben cok ugrastim ses icin.hepsi tamam bir on fandir olay dersen suna bir bak.fm121 in gurultusu cekilmez aklina bile getirme eger sessizlik onemliyse.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=L0188

Hocam sessizlik önemli tabi ama PSU fanı 1600 rpm görünce sessizlik durumu nispeten ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca linkini vermiş olduğunuz fanı şu an kullanmaktayım memnunum da. Ama ledli olmak şartıyla daha çok hava üfleyen ve de daha sessiz bi fan arıyodum. Araştırmalarım sonucu 2 fan buldum ve de Xilence'a yapılan yorumların oldukça "geçerli" olduğunu gördüm. 2. fanı kesinlikle alıcam :) FM121 ise BT nin üstüne almayı düşünüyorum. Stock TT fan 54 CFM akım oluşturuyor ama ben CPU fanının daha performanslı olması gerektiğini düşünüyorum. Saygılar...

• psu yu parcala sycthe 800 devir tak desem cok mu korkunc gorunurum?fm121 ile ses konusunda mutlu olamayacaksin baya kisman gerekecek o zaman da 50 cfm olursa iyi.hem islemci icin 121 degil 123 takiliyor basinci daha yuksek.
  • Hem daha iyi hava üfürüp hem de daha az ses çıkaran bir fan bulmanız imkansız hocam,zaten fanların teknolojisi aynı,ses çıkarmalarının nedeni aynı,ne kadar yüksek devirde dönerse o kadar çok ses çıkarır, o kadar da performanslı çalışır.

Siz orta yolu bulmalısınız...Bende NzXT 12cm Fan var mavi ışıklı,hem iyi hava akışı var hem de hemen hemen sesi yok diyebilirim.Ama bi de Thermaltake 12cm fan var o da mavi ışıklı,sağolsun 3000rpm yakalar yani.İnanılmaz bi hava üfürüyor,tek fanla kasa içi hava akımı kontrol altına alınır ama gürültüsü çekilecek gibi değil.Fanı %100 kullandığım zaman gülesim geliyor...

12cm fanda 1000rpmi geçmeyin eğer tam bi sessizlik istiyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 18 Mart 2008; 4:55:12 >

• quote:

dikkate al bak resmen formul soylemis adam.su ac alpine cpu fan var ya cok sessiz filan hani 2000 devirde?degil iste 1000 uzerinde o da gurultulu onu da kisardim ben 1000 e.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Hem daha iyi hava üfürüp hem de daha az ses çıkaran bir fan bulmanız imkansız hocam,zaten fanların teknolojisi aynı,ses çıkarmalarının nedeni aynı,ne kadar yüksek devirde dönerse o kadar çok ses çıkarır, o kadar da performanslı çalışır.

Siz orta yolu bulmalısınız...Bende NzXT 12cm Fan var mavi ışıklı,hem iyi hava akışı var hem de hemen hemen sesi yok diyebilirim.Ama bi de Thermaltake 12cm fan var o da mavi ışıklı,sağolsun 3000rpm yakalar yani.İnanılmaz bi hava üfürüyor,tek fanla kasa içi hava akımı kontrol altına alınır ama gürültüsü çekilecek gibi değil.Fanı %100 kullandığım zaman gülesim geliyor...

Katılmıyorum Ümticim.. Akasa Amber ımı 1750 Rpm de kullanıyorum ve sesin s si yok..

• Nasıl 1750 rpmde çalışıp ses çıkarmıyor anlamadım. Normal manyetik alan sesi olmasa bile hava sesi olur mutlaka, ya çok dandik bir fan düzgün hava üflemiyor, ya da sizin ses karşı daha fazla tahammülünüz var. O yüzden size gürültülü gelmiyor. Daha önce de söyledik 1100 rpm'in üstü ses demektir. Ne kadar ses, o kişinin tahammül seviyesine bağlıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR
    Katılmıyorum Ümticim.. Akasa Amber ımı 1750 Rpm de kullanıyorum ve sesin s si yok..

Hocam ya senin kasa zaten gürültülü fan kendini belli etmiyor,ya senin kulaklar toprak dolmuş,ya da senin fanın kanat sayısı az...

Yoksa 1750rpm bir fan motor sesi hiç olmasa bile hava sesinden yine duyulur.

Havasız ortamda felan mı çalıştırıyosun kasayı?

• quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

quote:

Hocam ya senin kasa zaten gürültülü fan kendini belli etmiyor,ya senin kulaklar toprak dolmuş,ya da senin fanın kanat sayısı az...

Yoksa 1750rpm bir fan motor sesi hiç olmasa bile hava sesinden yine duyulur.

Havasız ortamda felan mı çalıştırıyosun kasayı?

Ankara ya gelince bir davet edicem zaten seni.. Bütün hipotezlerini çürüten şu kasayı ve fanları bir de yakından gör..

• quote:

Ankara ya gelince bir davet edicem zaten seni.. Bütün hipotezlerini çürüten şu kasayı ve fanları bir de yakından gör..

Kesin görmem lazım zaten nerde bişey desek Saviar hocadan bi fırt çıkıyor
    İnşallah hocam.

• Arkadaşlar 2. seçenekte yazdığım fanı aldım. 1 haftadır kullanıyorum Xilence 12 cm fan 68 CFM Hava Akımı - 21,2 dBA ses - 1400 RPM. Mükemmel bir fan. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum . Bu kadar sessiz ve çok hava üfleyen başka bi fan yoktur herhalde.
  • Zaten Xilence fanlar sessizliği ile ünlüdür bildiğim kadarıyla,kaliteli ürünlerdir,güle güle kullanın hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.