Şimdi Ara

25 voltluk bir kaynağı picin beslenmesi için 5V düşürmem gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 25 voltluk bir kaynağı picin beslenmesi için 5V düşürmem gerekiyor.Bunu 7805 ile yaptığım zaman çok kısa sürede aşırı ısınma oluyor.Oluşan ısınmayı engellemek için soğutucu kullanamam (yani yer olmadığından dolayı.)

25voltluk kaynağı 5V’a düşürmem için farklı alternatifi olan var mı?...

• LM2574 Ü BİR ARAŞTIR. (5 VOLTLUK OLANI.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dağcı-85

LM2574 Ü BİR ARAŞTIR. (5 VOLTLUK OLANI.)
    ben bunu piyasada bulabilirmiyim?

fiyatı hakkında bir bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: elektronikci85

ben bunu piyasada bulabilirmiyim?

fiyatı hakkında bir bilginiz var mı?

Alıntıları Göster
    LM2574 Kadıköy taraflarında rahatlıkla bulunabiliyor. Daha önceden kullanmıştım. Fakat fiyatı hakkında bir bilgim maalesef yok. 0.5 amperden daha yüksek akımlar için lm2577 (3-4 ampere kadar) ideal bir entegre. Yanlız bu entegrelerin farklı voltajlar üreten versiyonları mevcut. Siz alırken 5v diye belirtmelisiniz.

LM2577 entegresi 4ytl civarıydı. Tahminimce LM2574 en fazla 1-1.5 YTL dir. Ama dediğim gibi emin değilim. Siz bir araştırın

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dağcı-85 -- 31 Ağustos 2006; 16:03:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dağcı-85

LM2574 Kadıköy taraflarında rahatlıkla bulunabiliyor. Daha önceden kullanmıştım. Fakat fiyatı hakkında bir bilgim maalesef yok. 0.5 amperden daha yüksek akımlar için lm2577 (3-4 ampere kadar) ideal bir entegre. Yanlız bu entegrelerin farklı voltajlar üreten versiyonları mevcut. Siz alırken 5v diye belirtmelisiniz.

LM2577 entegresi 4ytl civarıydı. Tahminimce LM2574 en fazla 1-1.5 YTL dir. Ama dediğim gibi emin değilim. Siz bir araştırın

Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    pic çalıştıracağımız için yani 0.5A den fazla akım çekmeyeceğimiz için bize şimdilik LM2574 iş görür

teşekkürler...

• quote:

pic çalıştıracağımız için yani 0.5A den fazla akım çekmeyeceğimiz için bize şimdilik LM2574 iş görür

teşekkürler...

Alıntıları Göster
    LM2575-5 bunuda araştırabilirsiniz saglıklı çalışıyor

25 voltluk bir kaynağı   picin beslenmesi  için 5V düşürmem gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: victim1

LM2575-5 bunuda araştırabilirsiniz saglıklı çalışıyor

25 voltluk bir kaynağı   picin beslenmesi  için 5V düşürmem gerekiyor

Alıntıları Göster
    kardeş en basiti bi tane 7805 regüle entegresi bağla maliyetide düşüşk olur 300 400 bin bişe bağlantı şekilleriini felan yardımcı olurum istersen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: koroglu34

kardeş en basiti bi tane 7805 regüle entegresi bağla maliyetide düşüşk olur 300 400 bin bişe bağlantı şekilleriini felan yardımcı olurum istersen

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: koroglu34

7805 en iyisi bence olmadı 5.1 voltluk zener de kullanabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: sezerkıran

quote:

Orjinalden alıntı: koroglu34

7805 en iyisi bence olmadı 5.1 voltluk zener de kullanabilirsin

Alıntıları Göster
    kardeş zener ile 25 volttan 5 vollta düşüremessin zener yanar ufak tefek regüle etmek içiçn zener kullanlır

• quote:

kardeş zener ile 25 volttan 5 vollta düşüremessin zener yanar ufak tefek regüle etmek içiçn zener kullanlır

Alıntıları Göster
    25v - 5v = 20v / 10mA = 2 kohm 1/4w direnç.

Sonuç = 5v 10mA
  • quote:

Alıntıları Göster
    neden hocam ben kullandım bi sorun olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezerkıran

neden hocam ben kullandım bi sorun olmadı

Alıntıları Göster
    7805 den önce watt lı direnç koyarsan sorunun çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i_erciyes

Alıntıları Göster

nasıl yani 7805 in + girişine watt lı bir seri direnç mi bağlayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i_erciyes

Alıntıları Göster
    Bu işlerle ilgilenen biri olarak en iyi çözümün arkadaşlarında önerdiği gibi LM2574 Olacaktır diğer çözüm önerileri iptidai'dir verimsiz olacakşlardır.
    quote:

Orjinalden alıntı: i_erciyes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 3 Eylül 2006; 18:24:48 >

• quote:

nasıl yani 7805 in + girişine watt lı bir seri direnç mi bağlayacağım.

Alıntıları Göster
    regülatör ile yapıldığında mecburen entegre üzerinde güç harcanacaktır dolayısı ile buda entegrenin ısınmasına yol açacaktır. ısınma olmaksızın böyle bir devreyi gerçekleştirmek için anahtarlamalı güç kaynakları kullanabilirsiniz. ama en makul çözüm olarak arkadaşında dediği gibi regülatör girişine koyacağınız seri bir dirençle güç kaybının büyük kısmını direnç üzerinde ısı oluşturacak şekilde harcayabilrisiniz veya direncinde yanmamaması için toplam güç kaybını makul olarak direnç ve regülatör üzerine dağıtabilirsiniz. dolayısı ile regülatörünüzun aşırı ısınmasını engellemiş olacaksınız. devrenin çekdiği akıma göre makul bir seri direnç değeri seçerseniz sorun çözülecektir...

• quote:

Orijinalden alıntı: r2d2droids

regülatör ile yapıldığında mecburen entegre üzerinde güç harcanacaktır dolayısı ile buda entegrenin ısınmasına yol açacaktır. ısınma olmaksızın böyle bir devreyi gerçekleştirmek için anahtarlamalı güç kaynakları kullanabilirsiniz. ama en makul çözüm olarak arkadaşında dediği gibi regülatör girişine koyacağınız seri bir dirençle güç kaybının büyük kısmını direnç üzerinde ısı oluşturacak şekilde harcayabilrisiniz veya direncinde yanmamaması için toplam güç kaybını makul olarak direnç ve regülatör üzerine dağıtabilirsiniz. dolayısı ile regülatörünüzun aşırı ısınmasını engellemiş olacaksınız. devrenin çekdiği akıma göre makul bir seri direnç değeri seçerseniz sorun çözülecektir...

Alıntıları Göster
    peki arkadaşlar benim çıkış voltajım 25V.ben bu 25V u direk olarak 7805 e verdiğimde aşırı ısınma oluşuyor...

iki kondansatörü seri bağlandığında simetrik kaynak yapıldığını biliyorum...

bende simetrik kaynağa dönüştürdüğümde voltaj 12V a düşecek. böyleliklede 7805 e versem ısınmada olmayacak...

bu fikirde hatalı düşündüğüm bir nokta var mı???

• quote:

peki arkadaşlar benim çıkış voltajım 25V.ben bu 25V u direk olarak 7805 e verdiğimde aşırı ısınma oluşuyor...

bende simetrik kaynağa dönüştürdüğümde voltaj 12V a düşecek. böyleliklede 7805 e versem ısınmada olmayacak...

Alıntıları Göster
    Hatalı olduğun nokta şu : Bir gerilim diğer bir gerilime düşürülürken Voltaj farkı ve çekilen akıma bağlı olarak ortaya çıkacak ısı anahtarlamalı (LM2574)bir teknik kullanılmadığı sürece değişmeyecektir. Bu tecrübe ile sabittir. Hesabını yap 25 Volttan 5Volta düşecek ortada 20 Volt var bu 20 Volta birde akımı ekle ( ne kadar çakilecek yazmamışsın) İşte sana ortaya çıkacak ısı. Bu tip (LM2574)Entegrelerin üretilmesininde sebei bu ısıdır. Bazı devrelerde ısı ve kararlılık gerektiğinde bu tip devreler kullanılır.

quote:

Orjinalden alıntı: elektronikci85

• quote:

Orijinalden alıntı: melih.yanardağlar

Hatalı olduğun nokta şu : Bir gerilim diğer bir gerilime düşürülürken Voltaj farkı ve çekilen akıma bağlı olarak ortaya çıkacak ısı anahtarlamalı (LM2574)bir teknik kullanılmadığı sürece değişmeyecektir. Bu tecrübe ile sabittir. Hesabını yap 25 Volttan 5Volta düşecek ortada 20 Volt var bu 20 Volta birde akımı ekle ( ne kadar çakilecek yazmamışsın) İşte sana ortaya çıkacak ısı. Bu tip (LM2574)Entegrelerin üretilmesininde sebei bu ısıdır. Bazı devrelerde ısı ve kararlılık gerektiğinde bu tip devreler kullanılır.

quote:

Orjinalden alıntı: elektronikci85

Alıntıları Göster
    melih.yanardağlar

amacım pici çalıştırmak 16F84 yaklaşık olarak 20mA çekiyordu galiba...

bir arkadaş 7805 in önüne 100ohm 2W direnç koy dedi.Benimde elimde 1.5K 5W lıkdirenç vardı onunla denedim, ısı oluşmaz oldu.Birde 100ohm 2W ile deneyeceğim olursa benim için çok iyi olacak.

saygılar...

• quote:

melih.yanardağlar

amacım pici çalıştırmak 16F84 yaklaşık olarak 20mA çekiyordu galiba...

bir arkadaş 7805 in önüne 100ohm 2W direnç koy dedi.Benimde elimde 1.5K 5W lıkdirenç vardı onunla denedim, ısı oluşmaz oldu.Birde 100ohm 2W ile deneyeceğim olursa benim için çok iyi olacak.

saygılar...

Alıntıları Göster
    20mA çekiyorsan ısı zaten oluşmayacaktır. Bu şekilde direnç iyi çözüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih.yanardağlar

20mA çekiyorsan ısı zaten oluşmayacaktır. Bu şekilde direnç iyi çözüm.

Alıntıları Göster
    herkese teşekkürler

ilgilendiğiniz için...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.