Şimdi Ara

25 yaşında kimsenin seni sevmediğini anlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
4.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiyede yada benim yaşadığım çevrelerde (çeşitli çevrelere girdiğimide düşünüyorum) eğilimi olan insanlar, kendisi gibi yaşayan insanlar sevilmiyor. Toplumun aklımda hep bir kalıp var bu kalıba uyduğun sürece seni kabul ediyorlar. Mesela Atatürkçü ol ama şu an yaşayan Atatürkçü kalıbına uyma seni kabul etmiypr toplum. Aynı şekilde dindar bir insan ol ama farklı şeylerle de ilgilen sanat gibi veya elinde evrimle ilgili bi kitap olsun toplum seni yine kabul etmiyor. İnsan bir yaştan sonra kendini bir yerlere ait hissetmek istiyor. Bir kadına bir aileye bir dosta bir şirkete bir bayrağa... Benimsemek istiyorsun ama bunları benimserken aynı anda sen olmak istiyorsun. Toplumun kalıplarından kurtulmak istiyorsun. denedikçe olmuyor hep fail ediyorsun hep daha kötü sonuçlar doğuruyor. Neden buraya yazıyorum bilmiyorum sadece içimi dökmek istedim sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimsenin böyle bi isteği veya iddiası yokki. Sadece dışlanmamak istiyor insan. Nasıl bir otobüs şoförü de bir profesörde devlet karşısında eşitse(!) sende diğer insanların seni eşit görmesini bekliyorsun. Belki bir adım ileri götürüp şöyle bir örnek verebilirim: fırtına gittiğini düşün ve fırıncı sana ekmek satmıyor sebebi ise mavi kot giymen. Fırıncı sadece siyah kot giyenlere ekmek sattığını söylüyor. Evet fırıncı belki bu hareketi yapmakta özgür ama bu sağlıklı bir toplum inşaa etmemize engel oluyor birbirimize destek olup yükseleceğimize köstek olup toplumumuzu çökertiyoruz
  • İnsanlar aptal hocam. Birçok sorunun yanıtı bu.

• Bu cevabı çok kaçamak buluyorum. Toplumu aptallıkla suçlayıp kendimi onların üstüne koymakta hoşuma gitmiyor.

• Bir gun sevilmek zorunda olmadigini anlarsin umarim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enver Pasha

Bu cevabı çok kaçamak buluyorum. Toplumu aptallıkla suçlayıp kendimi onların üstüne koymakta hoşuma gitmiyor.
    Öyle ama hocam. Çoğunluk her zaman aptaldır. Aptal olmasa bile. Çoğunluğa aptallık yansır.

• kesinlikle öyle. git bir camiye farz namaz kılınırken safları sıkılaştırmak için herkes öne gitsin sen gitme (caminin ilk 2 sırası doluyken )arkada dur ve hocaya oradan uyup namaza durmaya kalk sana adam öldürmüş gibi bakarlar . bizim toplum aykırılığa farklılığa hatta özgünlüğe karşı hep aynı tarz kişi olsun istiyorlar

• Insanlarin beyni boyle programli bunu da asmak zor.
    Mesela afrikadasin agacubo diye bir kabilen var diyelim. Baska bir kabileden(adi cobobaga) bir adami agacuboya alamazsin cunku bu adam aslinda cobobagalidir ve cobobaganin iyiligini dusunur. Iki kabilenin disinda bir adami hic arana alamazsin cunku bu adami tanimlayacak bir seyin yok, mesela azili dusmanin tababugu kabilesinden olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 2:21:21 >
  • ben daha erken farketmiştim. narsist ebeveynlere sahip olmanın sonuçlarından biri

• Ben bu durumun çocukluktan beri farkında olan bi insanım. Farklı düşünüp davranıyorum diye ebeveynler, çocuklarını benimle arkadaşlık yapmamaları konusunda uyarıyorlardı. Ben alıştım illa ki birinin beni düşüncelerim yüzünden sevmesine gerek yok ama saygı duymak zorunda. Onun için ben saygı konusuna bakıyorum. Eğer saygı kurallarına riayet etmiyorsa karşımdaki kişiyi yerin dibine sokarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoelroc -- 25 Eylül 2019; 20:57:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam işte bahsettiğin türde kalıp manyağı basit insanların sevgisine neden ihtiyaç duyasın ki? Ben seveyim seni
  • Biri kendine şucu bucu diyorsa ki insanların büyük kısmı böyle ben direk kaçarım ordan bu insanlar kendi aklıyla hareket etmeyi beceremiyorlar hep bir yerlere ait olma hissi hep birileri gütsün istiyorlar.
  • 25 yaşında kimsenin seni sevmediğini anlamak
  • Benimle aynı sorunu yaşayan bu kadar insan varsa niye birbirimizi bulamıyoruz

• FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sevmek sevilmekte ihtiyaç. Bende insanların çoğunun böyle olduğunun farkındayım ama her yeni tanıştığım insana da şans vermeden edemiyorum. Belki bu sefer başka olur diye.

• Aynı kafadayız hocam. Ne kendime ne de kendim hakkında başkalarına yalan söylemek bana çok saçma geliyor, asla yapamam. Neysem oyumdur.

• 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    Kimsenin böyle bi isteği veya iddiası yokki. Sadece dışlanmamak istiyor insan. Nasıl bir otobüs şoförü de bir profesörde devlet karşısında eşitse(!) sende diğer insanların seni eşit görmesini bekliyorsun. Belki bir adım ileri götürüp şöyle bir örnek verebilirim: fırtına gittiğini düşün ve fırıncı sana ekmek satmıyor sebebi ise mavi kot giymen. Fırıncı sadece siyah kot giyenlere ekmek sattığını söylüyor. Evet fırıncı belki bu hareketi yapmakta özgür ama bu sağlıklı bir toplum inşaa etmemize engel oluyor birbirimize destek olup yükseleceğimize köstek olup toplumumuzu çökertiyoruz

• Enver Pasha E kullanıcısına yanıt
    Doğada canlılar sevilmeye ihtiyaç duyuyor, bizler sosyal varlıklarız bizim de ihtiyacımız var evet ama zorunda değiliz, ya alışacaksın bu duruma ki o zaman ihtiyaç durumundan çıkıyor alışıyorsun çünkü ya da cidden sevecek birilerini bulacaksın bu da zor olan.
  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Cevabını bir üst mesajda verdim sanırım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.