Şimdi Ara

250 bin tl bütceniz olsa hangi jip'i tercih edersiniz ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
2.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: saveyourself

quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Bu paralari vericek olan adam gelip burda tavsiye istemez bence.Eger konu troll degilse;bu arabalari alabilicek cok insan yoktur forumda,baska yerlerde test etme imkaniniz olabilir veya direk arac sahipleriyle gorusmeniz daha faydali olur

Ne alakası var dostum. Zengin adam foruma giremez mi? Siz zenginleri istanbulun köşklerinde yaşayan brunch falan yapan insanlar sanıyorsunuz herhalde. Adamın fabrikası vardır iş yeri vardır sabahları işe gelip bilgisayarını açıp forumda takılıyordur.

Allahına kurban ne güzel yazmışsın , ben eminim ne zenginler vardır forumda takılan . Ayrıca ben böyle zengin kelimesini hiç sevmem üstümede almam telefuz dahi etmem. Allah herkese kat kat fazlasını hayırlısıyla versin

• dulger007 kullanıcısına yanıt
    2012 modeller eski kasa oluyor evet
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    Soyle soyliyim sana,benim oturdugum sitede konu sahibinin saydigi butun arabalardan var asagi yukari.Sen diyosun ya adam belki is adamidir diye,oturdugu yerde iyidir o zaman.250 bin liraya araba alan adam dandik yerde oturmaz.Durum dedigim gibiyse ve konu troll degilse konu sahibinin oturdugu yerde veya is adamiysa is yaptigi kisilerde mutlaka bu arabalardan birisini denk getirir.

Forumun otomotiv genel sayfasina gir 10 sayfa tara,bak bakalim 250 bin liralik tavsiye isteyen veya tavsiye eden adam var mi?

Edit:Bide mantikli konulara bak,su forumda aklima gelen en az 10 kullanici var arabalar ve teknik konuda bilgi sahibi.Asagi yukari her konuda gorursun onlarin yorumlarini,cogu bilgi iceren yorumlardir.Bide bu konudaki yorumlara bak,o kullanicilardan hic biri bu konuya yorum dahi yazmamis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 18 Nisan 2015; 18:26:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bu paralari vericek olan adam gelip burda tavsiye istemez bence.Eger konu troll degilse;bu arabalari alabilicek cok insan yoktur forumda,baska yerlerde test etme imkaniniz olabilir veya direk arac sahipleriyle gorusmeniz daha faydali olur

Ne alakası var dostum. Zengin adam foruma giremez mi? Siz zenginleri istanbulun köşklerinde yaşayan brunch falan yapan insanlar sanıyorsunuz herhalde. Adamın fabrikası vardır iş yeri vardır sabahları işe gelip bilgisayarını açıp forumda takılıyordur.

Bak arkadasim;konu sahibinin mart ayinda actigi konu,1 ay once 94 model Sahin arayan kisi hop 250 bin liralik Range Rover aramaya baslamis. Link asagida,konunun son sayfasinda arkadasin yorumu.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=21650518&p=1345#104188425

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 18 Nisan 2015; 18:33:19 >

1 ay once 94 model Sahin bakiyomussun?

• kartalus kullanıcısına yanıt
    94 model şahini akrabamıza alacaktık , biraz daha önceki konularımada bakarsanız önceki araçlarımızıda görürsünüz hani kimseye yalan borcumuz yok trol nedir onu bile bu konuda gördüm araştırdım öğrendim kimseye atacak havamız söyleyecek yalan borcumuz yok kardeş . Ayrıca beni bu kadar yakından incelediğin için sağol :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_102279766/f_//tm.htm#102284455

Bu konumdada kimse inanmamıştı bi kaç resim atmıştım isteyen bakabilir
    Ordada bi arkadas yazmis actigin konulardan baska baska arabalar aradigini,daha fazla konusmaya gerek yok

94 model Sahin konusunda okuyunca anliyoruz zaten bi tanidiga mi aldiginizi kendinize mi aldiginizi,ben hic bi tanidigimin arabasini alip motor yaptirmadim

Isteyen baksin ergen konularinada yorum yapmissin,ayrica resim koymakla olmaz o is,istersen bende bi Ferrari resmi kopyala yapistir yapip koyiyim buraya oooh araba aldim diyim.

Inanip inanmamaniz benim icin fark etmez isteyen istedigi gibi dusunebilir. Daha baska yollarlada kanitlayabilirdim ama luzumu yok . Ferrari resmi koyarak ferrarri sahibi olamazsiniz ama bizimde farkimiz burda

• quote:

quote:

quote:

Bak arkadasim;konu sahibinin mart ayinda actigi konu,1 ay once 94 model Sahin arayan kisi hop 250 bin liralik Range Rover aramaya baslamis. Link asagida,konunun son sayfasinda arkadasin yorumu.

Sen bu linki atıp mesaj atmadın. Sadece zengin adam foruma konu açıp danışmak diye mesat attın ben de sana cevap verdim.

Uzatacak tartışacak bir şey yok ortada. Trollse trolldür. Ben sadece genel fikrimi söyledim.

• saveyourself S kullanıcısına yanıt
    Konu hikaye degildir buda benim bu yalanmis torulmus sozlerine son cevabimdir. Ne kimseye eyvAllahimiz nede anlatacak hikayemiz vardir

• quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

Yazdıklarınızda ciddi miydiniz emin olamadım ama Range Rover'ın adını duyurmuş birçok otomobil dergisine, review sitesine ve daha birçok kişi ve kuruluşa göre bu segmentteki üstünlüğü kesindir. Konuda bahsedilen son kasalar olmasa da, özellikle son kasalarla bu üstünlük kesinleşmiş oldu. Neden üstün diyorlar fan oldukları için mi? Hayır. İç mekan-konfor-dış ve iç tasarım-arazi performansı gibi konularda dengeli bir şekilde yüksek puanlar almayı başarabildiği için. Bahsettiğiniz Suvlar arazinin hardcore kitlesi için, ailesiyle ara sıra arazide gezmek isteyen ama asfaltta da konfor arayan kişilere uygun değiller. Bu araçlar hem onlar için para kaybı, hem de aracın kendisi için potansiyel kaybı olur. Cayenne'e yüklenmenizde haklısınız, ama bu kadar yüklendiğiniz Range Rover'da malesef haklılık payınız yok.
    Ayrıca Range Rover arazide gerçekten olağanüstü olan performansını konfor ve şehir kavramlarıyla birleştirebilen nadir araçlardan.

Bir araçtan hem belli bir düzey konfor, hem belli bir düzey arazi performansı bekliyorsanız ve bütçeniz uygunsa gidip Range almanız en makulu olacaktır. Ancak,

Arazi ile işi olmayan biri için aynı bütçe ile alınabilecek çok daha konforlu, daha performanslı, daha ekonomik ve çok daha çevreci insan otomobilleri var. Kısaca,

Arazi ile işi olmayan birisinin konfor ve imaj için Range alması görgüsüzlüktür. Kendisinden bir alt sınıftaki sedan ve station arabaların full donanımlı, 4 çeker versiyonları kendisinin sunduğu iç hacmi, konforu sunar. Performansı ve yol tutuşu daha iyi olur. Sürüş keyfi de çok daha iyi olur. Genel olarak arkadaşların tavırları "para olsa şunu alırım havam binbeşyüz olur" şeklinde. Range'e bu gözle bakılması çok garibime gidiyor. Bana göre öncelikle çok kaba bir araba. Çevre katili. Cüssesi sebebi ile motoruna göre hantal. Elit birinin çevreye duyarlı olmasını beklerim ne bileyim. O yüzden Range elit birinin gerçekten ihtiyacı var ise alıp bineceği bir araba. Bunun dışında sürekli asfaltta binenlerin potansiyel hotanto olduğunu düşünüyorum.

Benim otomobillere bakış açım:

Harun kadar zengin olsam, araziye eğlencesine giriyorsam, gider eski bir Defender alır atarım köşeye. Gündelik araba olarak Mazda Miata'ya binerim. Alfa4C de düşünebilirim. D sınıfı 4 çeker station bir aile arabası alırım. Gerisini yaslarım klasiklere... Porsche 911 bile fazla. Kaşıntım tuttukça bu tarz arabaları 2-3 gün kiralarım arkadaş!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 19 Nisan 2015; 2:09:57 >

• range rover tabiki de
    Siz biraz daha kaslı araç istemişsiniz ama ben olsam bunu tercih ederdim en agresif Suv tasarımı bana göre bu araçtahttp://www.jeep.com.tr/cherokee_2014/

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam Range'den çok daha konforlu bir suv biliyorsanız söyleyin ben de bileyim Ama eğer çok daha konforlu otomobiller var diyorsanız, haklı olabilirsiniz evet. F sınıf bir araca falan binmek daha nasip olmadı. Bir kere birisinin Range Rover Sport test sürüşünde ona eşlik etmiştim ve rahatça söyleyebilirim ki o araç E sınıf araçlardan çok daha başarılıydı konfor açısından.
    Hal böyle olunca, yabancı kaynaklarda sağdan soldan okuduklarımı da işin içine katarak, son kasa Range Rover'ların konfor açısından E ile F sınıfı arasında bir yere ama F sınıfına daha yakın konumlandıklarını düşünüyorum. Bir de bazı insanlar var ki, araçları yerden yüksek ve iç hacmi fazla olsun istiyorlar. Güzel bir ferahlık hissi veriyor bu.
    Bir derece çevre katilleri olabilirler ama Amerikan pazarında bir sürü 10-20 mpg araç cirit atarken 3 litre dizele çevre katili demek pek adil değil 40'lı yaşlarda olsam ve param da olsa ben gider Range Rover alırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

Hocam Range'den çok daha konforlu bir suv biliyorsanız söyleyin ben de bileyim Ama eğer çok daha konforlu otomobiller var diyorsanız, haklı olabilirsiniz evet. F sınıf bir araca falan binmek daha nasip olmadı. Bir kere birisinin Range Rover Sport test sürüşünde ona eşlik etmiştim ve rahatça söyleyebilirim ki o araç E sınıf araçlardan çok daha başarılıydı konfor açısından.
    Hal böyle olunca, yabancı kaynaklarda sağdan soldan okuduklarımı da işin içine katarak, son kasa Range Rover'ların konfor açısından E ile F sınıfı arasında bir yere ama F sınıfına daha yakın konumlandıklarını düşünüyorum. Bir de bazı insanlar var ki, araçları yerden yüksek ve iç hacmi fazla olsun istiyorlar. Güzel bir ferahlık hissi veriyor bu.
    Bir derece çevre katilleri olabilirler ama Amerikan pazarında bir sürü 10-20 mpg araç cirit atarken 3 litre dizele çevre katili demek pek adil değil 40'lı yaşlarda olsam ve param da olsa ben gider Range Rover alırdım

Range Rover şehirde gezerken über konforlu lafım yok. Uzun yolda verilen para karşılığında alınan konfor için aynısını diyemeyeceğim. Son yıllarda çıta çok yükseldi. Özellikle rüzgar sesi / yol sesi konusunda japonlar bile bir yerlere geldiler.

SUV'u SUV ile karşılaştıracak olur isek (ki doğru olan bu), Range Rover iyi bir araba. Ancak araç alacak kişi kendini SUV ile sınırlandırmamalı. İhtiyaçlarını ve isteklerini yazsın. Bunları karşılayacak tüm arabalara baksın. Arazi özelliklerini kullanmayacak biri için Range gerçekten ziyan bir araba. Aynı bütçe ile alınabilecek tüm arabaları yazsın bir köşeye. Artılarını eksilerini yazsın.

-Yüksek oturuş pozisyonu isteyen biri için Range'e bir artı. Bunu karşılamayan tüm arabalara bir eksi.
    -İç mekan genişliği beklentilerini karşılayan her arabaya bir artı. Karşılamayana eksi.
    -Yol tutuşu Range'den iyi olan arabalara bir artı.
    -Performansı Range'den iyi olan arabalara bir artı.
    -Çevre katliamı sebebi ile Range'e bir eksi.
    gibi gibi...

Bir avantaj/dezavantaj tablosu yapsak Range ortalamada kalır. O zaman alıcının bakması gereken şey: "Yüksek oturuş pozisyonu için buna değer mi?" Gerçekten değeceğine inanıyorsa alsın Range'i. Başkalarının bir araba hakkında oluşturduğu imaja göre araba almayı gerçekten görgüsüzlük olarak görüyorum. Range Rover sahiplerinin önemli bir kısmında bu var. Başkalarının araba hakkındaki görüşü sebebi ile Range'e karar vermiş çok adam var. Yazık diyorum.

Zaman içerisinde bu dediklerimi insanlar anlayacak tabi ama, iş işten geçmiş olacak. Range Rover da aptal değil. Evoque gibi bir modeli boşa çıkarmadılar. Range Rover davaya yavaştan ayılan kesime de git gide daha fazla hitap etmeye çalışacak.

Silverado, S-max, Z4, Saab, Subaru, Volvo, Focus, Alfa şeklinde çok çeşitli segmentlerde çok çeşitli yüksekliklerde, çok çeşitli konfor düzeyinde bol bol araba kullanmış biri olarak da söyleyebileceğim: Yola yüksekten bakmakta bir numara yok. 3 ay sonra hepsi aynı. Ancak kullanım keyfinde iş farklı... Mesele asfalta ne kadar yakın olduğundur. Bence ideal araba, çok iyi darbe emen adaptif orta-sert bir amortisör, yerden yüksekliği ortalamanın 2cm altında bir araç, oturuş pozisyonu mümkün olduğunca aşağıda, buna rağmen konfordan ödün vermeyen bir tasarım. Tavan yüksekliği biraz az olacak; ancak koltuk gömük olduğu için gene tepende bol bol alan olacak. Bu kadar araba kullandıktan sonra, dönüp dolaşıp aynı yere geliyorum. Saab 900'ümü deliler gibi özlüyorum. Z4'e binerken de Saab'ımı özlüyordum. S-max'a binerken de özlüyordum. Subaru'ya binerken de özlüyorum.

Z4'e binerken bir yerden geçerken milletin kafayı çevirip bana bakmasından rahatsız olurdum mesela. Ne var ulan, araba işte. Hani Nissan GTR olsa, Ferrari olsa anlarım bu bakışları da, aslen alelade arabalar bunlar. Biraz afilli, biraz süslü. Bir restorana gidersin, vale başka arabayı çeker, seninkini vitrine koyar. Çok sinir olurdum. Utanırdım. Millet farklı davranır... Aynı mekana hacı muro ile gitmenin hayalini kurardım. Ama sanki Range sahipleri bu ilgiden memnunlar ve bu ilgi için bu arabayı alıyor gibiler. Halkımızın bir kesiminde bariz bir aşağılık kompleksi var. Görmemiş de hava yapmak için bundan faydalanıyor. Bu durum canımı çok sıkıyor. Çevre meselesinden daha fazla sıkıyor.

Özetle, imaj hiçbirşeydir. Bir otomobilin amacı taleplerinizi karşılamaktır. Bunu en keyifli biçimde yapan araba sizin için en iyi arabadır. Taleplerinizi karşılayan arabalar içinde Range sizin için en keyiflisi ise, Range sizin arabanızdır. Değilse, size en çok keyif veren hangisi ise, sizin arabanız odur. Başkalarının algılarına, beğenilerine, tavırlarına göre hayatı yaşayıp, kendinizi kısıtlamayın. Otomobil bireysel bir alet. Tamamen kendiniz için. Üçüncü şahıslar bok yesin. Çok ciddiyim.

Gene bir örnek:

Babam 63 yaşında. 94 yılında Saab'ı almadan önce Corvette bakıyordu. Aile arabamız bir Alfa. Ama kader, ben çocuğum, abimin ehliyeti yok... Alsa alsa Camaro alır. Onu da beğenmiyor hasbam. Camaro'da arkaya sıkışıp uzun yola gidebilirdik neticede. Neyse, uzun arayışlar sonunda Saab'ı beğendi, aldı. Saab eskidi, biz büyüdük, ehliyet aldık, ayrı tatillere gitmeye başladık. Babam artık spor otomobil alabilirdi. Ekonomik kriz girdi, kriz geçene kadar idareten kendine Volvo aldı, bize Saab'ı verdi. Volvo'yu değiştirdiğinde artık önünde engel yoktu. Eve ilk spor arabamız geldi. Z4... Yıl oldu 2008, gençliğinde kullandığı iki kapılı Amerikanlardan sonra ilk spor arabası adamın... Millet gelir "baban bunun için yaşlı değil mi, sen çök bu arabaya" diye espri yapar... Yavşak (Bit yavrusu manasında) ne diyeyim!? Sana mı kaldı bunu söylemek? Senin ne haddine?

O yüzden önemli olan sizin ne düşündüğünüzdür. Başkası bok yesin. Size Range keyif veriyorsa iyi araba odur. Değilse o iyi araba değildir. Ama çevre de önemli tabi martılar falan...

• quote:

Orijinalden alıntı: dulger007

quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

Aracı alış amacınıza göre seçin,

İlla dağa taşa çıkarım bana bu lazım diyorsanız alacağınız markalar bellidir zaten. gidip porche falan bakmazsınız bile. Arazi aracı için araştırma yaparsanız da bütün yollar land cruisera çıkar. gerisini şusu güzel busu güzel diye sıralarsınız. sonra dağın başında kaldığınızda sizi kurtaracak iki araç vardır ya bir land ya da helikopter.

yok benim dağla bayırla işim çok olmayacak derseniz de gidip bu 4x4 olayına hiç bulaşmayın. hevesinizi almak için gidin bir aylığına bir tane kiralayın çok istiyorsanız. ondan sonra şöyle sağlamından bir e class falan alın( segmenti belirtmek için yazdım e diye isteyen diğer markalara vs. da bakar), bütün arazi araçlarından daha konforlu olacaktır. rahat rahat gezer tozarsınız.

Dağa taşa çıkacaz diye bir kuralımız yok fakat Range Rover ile denesek bizi üzmeyeceğine eminim ki daha önce Range Sport 2.7 TDV6 aracımızla denedik ve gayet başarılı tamin ediciydi. Evet e-class benimde beğendiğim kasa ama bakıyorum bi e350 cgı yada cdı aldıktan sonra satıp Range alamıyorum üstüne para koymam gerekiyor fakat bi Range alıp sıkılınca satıp bi e-class alıp üstüne kalan parayıda cebime koyabilirim. 4x4 Jip düşünüyoruz yüksek ve heybetli araç seviyoruz hani 4x2 tercih et derseniz jip olmasının bir anlamı kalmıyor

türkiye şartlarında kolay kolay yolda kalmaz zaten iki araç da. ama landların olayı farklıdır. yinede tercih meselesi tabiki. ben olsam o fiyatlara sedan araç bakardım. ama siz illa yerden yüksek olsun, bir de ismi olsun diyorsanız tercih sizin. tabiki sağladığı prestij açısından insanların gözünde landdan daha iyidir.

4x2 konusuna bir şey diyemeyeceğim. land için 4x2 var mı bilemiyorum. ama o konuda haklısınız. genel olarak suv tarzı araçları ben de sevmiyorum. parası olmayan ama parası varmış imajı vermeye çalışan insanlar alıyor gibi geliyor bana. onun dışında lüks jip diyeceğiniz bu araçlarda ise o paraya verdiği konfor açıkçası aynı paraya alacağınız sedandan daha az olacaktır.

yine de zevk sizin tabiki. ben yinede bir land deneyin derim. araziye çıkmayacak adamı bile ulan şu refüjden şunla geçsem ne olur dedirtecek bir araç çünkü

• 1ay 2012 cayenne
    3hafta 2014 range rover
    2ayda 2013 grand cherokee

kullanma fırsatı buldum uzun yol ve sehır ıcı.range ve porsche emanetti grand cheroke de babamın aracıydı.

herseyden once kesınlıkle ama kesınlıkle cayenne kullandıgım en ıyı aracdı suana kadar belkı range ve jeep kadar heybetlı degıldı ama surusu,yol tutusu.performansı cok ıddıalı olucak belkı ama pıyasadakı en baba spor araclardan daha ıyıydı.Bir jeepden ote bır otomobıl kullanıyorsunuz.

benı taslıcaksınız belkı ama sahsen range roverı begenmedım her vırajda savruluyor surusu cok hissiz o paraları vermeye degıcek bır arac degıl eger asfaltta kullanıcak bır suv alıcaksanız cok net soyleyebılırım.Fakat surus koltugundayken padısah tahtında oturuyormus gıbısınız kesınlıkle cayenneden daha bir jip daha bır arazı daha bır heybetlı ama ne performansını ne yol tutusunu gercekden begenmedım.

jeep ise range kadar buyuk ve yuksek performansı usttekı ıkılıden cok daha dusuk, aracdaki göstergeler vs. kalıte bakımından gercekden dusuk parasını hakketıgını dusunmuyorum.Buyuk heybetlı bır suv ıste beklentılere gore degısır tabı ama tavsıye etmıyorum

2.el temızınden sahıbınden bir cayenne alın paranızın 1kurusunu hakketmedıgını dusunursenız aldıkdan sonra gelin benden ısteyın aşık oldum bır gun sahıbı olmak ıstıyorum

• RR Sport
  • Ne yapar eder 50 daha bulur momentum xc90 alır, arkama bakmam
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.