Şimdi Ara

250 gb disk 127 gb görünüyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni bir bilgisayar aldım, xp'yi yükledim (sp'ler yüklü değil) ama windows diski 127 gb görüyor. Bildiğim kadarıyla diskte herhangi bir bölümleme olmadı (bilgisayarı vatan'dan aldım orda montajı yaptılar ama öyle bir şey yapılmadı sanırım). sadece windows altında değil, daha windows'u yüklerken de aynı şekilde görünüyordu,belki düzelir diye yükledim windows'u ntfs ile biçimlendirdim vs., ama bir şey değişmedi
    Anakart: gigabyte 6-quad
    Sabitdisk: Seagate 250 gb 16 mb ncq

• jumperlerı bi kontrol et bu saatte aklıma başka bişi gelmiyo.
  • biosuda bir resetle master kullan ve arkadaşın dediği gibi jumperleri bi kotrol et bakalım sonuç ne olacak
  • valla anakartta jumper yok,kitapçıkta da bişey yazmıyor zaten.
  • jumper zaten hdd in arkasında köşede ufacık bişi boş yere anakartın kılavuzunda arama
  • evet buldum da onu nasıl ayarlayacam ki :( açılışta master diye gözüküyor bir tek onu biliyorum.
    bir de burdaki bir ayarla böyle bir kısıtlama olabilir mi? yani 127'ye düşürme?
  • başlat--->çalıştır---->regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Atapi\Parameters
    sağ tarafta EnableBigLba adlı yeni bir DWORD değeri yarat ve 1 değerini ver.Pc yi reset at.

daha sonra başlat - çalıştır - diskmgmt.msc yazıp entera bas. şimdi biçimlendirilmemiş alanı rahatlıkla biçimlendirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 23 Ocak 2007; 2:33:24 >
  • kardeş valla aynısını denedim hatta sp1 i de yükledim yine olmadı yaa
    şimdi sp2 yi indiriyom bakalım bi de böyle deneyecem olur inşallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: ggunay

kardeş valla aynısını denedim hatta sp1 i de yükledim yine olmadı yaa
    şimdi sp2 yi indiriyom bakalım bi de böyle deneyecem olur inşallah

eminmisin denediğinden,yada doğru yaptığından biryerde hata yapıyor olabilirsin,çünkü ben böyle birkaç tane sistemi düzelttim.sen kontrol et bakalım
  • kontrol ettim,yalnız sp2 yi yükledikten sonra, işe yaradıne alaka ben de anlamadım güya sp1 de yeter diyolar ama... şimdi biçimlendiriyorum,teşekkür ederim bu arada gecenin yarısı soru sordum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.