Bildirim
250 GB'lık harddiski 130 GB olarak görüyor.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Üzerinde Service Pack 1 olan bir XP kullanmalısın. XP, 2001 yılından kalma "eski" bir işletim sistemi olduğundan SP1 ya da SP2 yüklü değilse ne yazık ki 137 GB'dan yüksek HDD alanını göremiyor. -
Şu da çözüm olabilir:
Başlat --> Çalıştır --> regedit yaz enter de.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters
sağdaki EnableBigLba adinda bir DWORD degeri yarat ve 1 olarak deger ver. Bilgisayari yeniden başlat.
Başlat --> Çalıştır --> diskmgmt.msc yaz enter. Sonra açılan sayfaki biçimlendirilmemiş alanı biçimlendir. -
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler. Evet elimdeki XP SP1 veya SP2 değil. O nedenle görmüyor sanırım. Ama orjinal olarak da bunu kurabilirim sadece. Acaba şöyle bişey işe yarar mı:
Önce SP2'li bir XP takıp harddisk'i 2'ye bölsem (80 GB + 170 GB). Daha sonra 80 GB'lık olan bölüme XP kursam ve bütün update'leri yapsam. Daha sonra da 170 GB'lık bölümü formatlasam.
Sizce bu işe yarar mı? -
Eğer XP orjinal lisanslı ise üzerine Service Pack kurmak lisansını bozmaz ki. SP ayrı paralı bir ürün değil, Microsoft'un hataları düzeltmek için toptan çıkarttığı ücretsiz bir yama paketi. Otomatik Güncelleştirmeyi açarak ya da kendi sitesinden vs indirebilirsin, sitesinden CD olarak adresine isteyebilirsin (yaklaşık 20 günde geliyor).
"atakan84"ün yazdığını denemedim ama sonuçta Service Pack'de yazılımsal olarak hata düzelten bir yama olduğundan yapılması gereken yalnız o olabilir, bilmiyorum.
Bütün update'lerin içinde SP1 ya da 2 olursa zaten sorun kendiliğinden çözülür. Diğer türlü 137 GB'dan fazlasında disk dolu, yazamıyorum... gibi garip hatalar veriyor. 250 aslında 232'dir, o yazdığını 116+116 GB yaparak yapabilirsin gibi. -
aynı sorun bendede var seagate 250 gb 8mb önbellek harddsikte xp korsan ve eski peki korsan xp üzerine sp2 yüklesem bir problemle karşılaşırmıyım? yada yeni çıkan korsan xp lerde sp2 varmı? -
E haliyle var yoksa kimseye satamazlardı. Gerekli yerleri arştırırsan bulursun.
Kurulu sistem üzerine SP2 yüklendiğinde eskiden (ilk çıktığında) sorun yaşayanlar çok oluyordu, yavaşladı vs diyorlardı. O yüzden içinde SP2 olan bir CD ile sıfır kurulum yap daha sağlıklı olacaktır. -
saol dostum -
bu srounu bende yasamıstım microsoft sitesinde bi güncelleme vardı bunla ilgili onun haricinde baska bi yöntem yok galiba ben böyle çözmüştüm sorunumu -
servis pach 2 veya 3 yükle yada microsoft sitesinden bu sorunla ilgili download' ı indir. geçer -
quote:
Orjinalden alıntı: Necessa®i
servis pach 2 veya 3 yükle yada microsoft sitesinden bu sorunla ilgili download' ı indir. geçer
sabah bende format attım aynı sorunla karşılaştım. bi kaç forumu tarattım yeniden kurulması söylenmişti bazı yerlerde ama servisce pack 2 yi kurunca sorun kendiliğinden çözüldü
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X