Şimdi Ara

250 GB SSD Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımın dosya aktarım ve açılış yavaşlığı yüzünden SSD almaya karar verdim şuan Samsung 850 EVO almayı düşünüyorum.400 tl bütçem var.Bazı yerlerde AMD anakartlarda sorun oluyor diye okudum bende M5A78L-M LX 3 AMD CHİPSET var sorun olurmu ?

Birde yeni ssd almışken format atıp işletim sistemini değiştirmeyi düşünüyorum win 8.1 oyunlar için iyimi çok sorun çıkartıyor diyorlar.Önerdiğiniz başka işletim sistemi varmı (win 7 devammı yani)

• hocam bende tam bunun icin foruma girdim senin basligi gorunce doktor hastanin ayağına gelirmis misali cevaplara bakayim dedim ama daha kimse yazmamis....

bende samsung evo dusunuyorum ve benim chipsette amd....takipteyim....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, çarşamba günü Crucial 250 GB MX200 satın aldım ve kullanıyorum. Bu işlerin uzmanı değilim. Ancak Sata 2 ve Sata 3 diye kavramlar var. Anakartınız Asus'un belirttiği üzere en fazla 3Gb/s bağlantı hızı destekliyor. Bu da sizi Sata 2 kategorisine sokuyor. Yani normal bir SSD'den alabileceğiniz performansın yarısı gibi bir şeye denk geliyor. Yani benim okuyup anladıklarım bunlar. SSD alıp test ettiğiniz zaman performanslar düşük gelebilir SATA 2'den dolayı. Sata 3 olsa satın alacağınız SSD firmasının vaat ettiği değerlere yakın bir değer elde edebilirsiniz. Ama tabiki HDD'ye göre daha performanslı olacaktır.

Samsung 850 Evo serisi ise 3D V-NAND yapısına sahip. Yani daha az yer kaplayarak daha hızlılar ve TLC mantığında çalışan hücrelere sahipler. Bu yapıyla birlikte 70 TB olan SSD ömrünü 150 TB değerine çıkardılar. TLC, SLC ve MLC gibi kavramlar var SSD için bunları aratarak yeterli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Windows 8.1 için ise okuduklarım bütün oyunlar için tam optimizasyon yapılmamış olması yönünde. Windows 7 hala önde diye biliyorum oyunlar için. Benim diyeceklerim bunlar hocam. Samsung her zaman kalitelidir SSD konusunda. Ben biraz daha pahalı olduğu için tercih etmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsesMuhendisi -- 23 Mayıs 2015; 0:23:06 >

• Anakartınız sata 3 desteklemiyor. Dolayısıyla sata 2'nin vadettiği max. hızı kullanacaksınız bu durumda bile mekanik disklerden çok daha hızlı olur.

AMD chipsete gelince AMD henüz doğal sata 3 desteği yerine ek controller ile bu desteği vermekte. İntel gibi kendi yongasetinin içerisinde değil kontrolcüsü. Bu durum bazen anlık kararsızlıklara neden olabilir ama kafaya takılacak bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

Anakartınız sata 3 desteklemiyor. Dolayısıyla sata 2'nin vadettiği max. hızı kullanacaksınız bu durumda bile mekanik disklerden çok daha hızlı olur.

AMD chipsete gelince AMD henüz doğal sata 3 desteği yerine ek controller ile bu desteği vermekte. İntel gibi kendi yongasetinin içerisinde değil kontrolcüsü. Bu durum bazen anlık kararsızlıklara neden olabilir ama kafaya takılacak bir şey değil.

Ek controller derken ekstra parça gibi birşeymi öyle bir şeyse nerelerde bulabilirim?Fiyatı ne kadardır?

• quote:

Orijinalden alıntı: fasafiso21

quote:

Anakartınız sata 3 desteklemiyor. Dolayısıyla sata 2'nin vadettiği max. hızı kullanacaksınız bu durumda bile mekanik disklerden çok daha hızlı olur.

Ek controller derken ekstra parça gibi birşeymi öyle bir şeyse nerelerde bulabilirim?Fiyatı ne kadardır?

Anakarta gömülü ek yongadan bahsetmiştim.

Sizin dediğiniz gibi parça olarakta var (pci kart) ama pahalı biraz.

• quote:

quote:

quote:

400 TL ye değermi alıcağım performans.Başka bi çözüm varmı bu konuda bilgisayarı hızlandırıcak ya da bilgisayarı güçlendiricek başka ekipmanlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD 4 TB Harici Disk - 1200 TL
    2 yıl önce açıldı
    250 gb samsung ssd - 2. El
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

400 TL ye değermi alıcağım performans.Başka bi çözüm varmı bu konuda bilgisayarı hızlandırıcak ya da bilgisayarı güçlendiricek başka ekipmanlar

Yeni anakart alınır hocam 400tl'ye Sata 2 olarak kullanın.

• ikinci el temiz 840 pro olabilir
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yeni anakart alınır hocam 400tl'ye Sata 2 olarak kullanın.

Çok belirgin bi fark varmı SATA 2 ile SATA 3 arasında performans açısından yani normal HDD ile belirgin bi fark olur demi SATA 2 olarak kullansam bile

• fasafiso21 F kullanıcısına yanıt
    sata 2 olarak kullanda belirgin fark olur
    HDD ye göre 2 misli hız olur

http://www.teknofiyat.com/?search=samsung+evo+250&altlimit=50&ustlimit=200
  • hocam benim anakart 990xa ud3 ve usb 3.0 destegi var diye biliyorum....az once siteden baktim max hiz olarak 5 gb olarak gosteriyor...yukardaki aciklamalara gore benim anakartta dogal usb 3.0 var anladigim kadar dogrumu?
    ayrica yukarda arkadasin belirttigi ssd almayi dusunuyorum ne dersiniz....

birde su
    dolar dusse diyecem ama artik bu seviyelerden tatmin edici şekilde dusecegini sanmiyorum...200 tl lik urunleri 400 almak zorunda kaliyoruz malesef...

• quote:

Orijinalden alıntı: emmare

hocam benim anakart 990xa ud3 ve usb 3.0 destegi var diye biliyorum....az once siteden baktim max hiz olarak 5 gb olarak gosteriyor...yukardaki aciklamalara gore benim anakartta dogal usb 3.0 var anladigim kadar dogrumu?
    ayrica yukarda arkadasin belirttigi ssd almayi dusunuyorum ne dersiniz....

birde su
    dolar dusse diyecem ama artik bu seviyelerden tatmin edici şekilde dusecegini sanmiyorum...200 tl lik urunleri 400 almak zorunda kaliyoruz malesef...

Chipsetin doğal usb3 desteği yok. Etron EJ168 adında bir yonga ile sağlanıyor. 990 chipseti çıktığında usb3 var mıydı bilmiyorum o kadar eski bir yonga
  • tesekkurler olayi suan daha iyi anladim...etron surucusunu yukledikten sonra 3.0 lar calisiyordu demekki dogal degil..anlasilan ssd den tam performans alabilmek icin anakartida degistirmem gerekecek....

• SSD alacağım ama kararsız kaldım en son 850 evo ile pro arasında. Fiyat farkı çok fazla
  • Uygun fiyata Samsung 250gb Evo'lar var ancak garanti süresi 2 yıl olanlar ucuz, 5 yıl garantili olanlar da fena fiyatta değiller, alırken kontrol edin;

http://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-samsung-850-evo-250gb-mz-75e250bw-fiyati,4597710.html

Pro ile arasında ki fiyat farkını vermeye gerek yok, Evo yeterli gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Uygun fiyata Samsung 250gb Evo'lar var ancak garanti süresi 2 yıl olanlar ucuz, 5 yıl garantili olanlar da fena fiyatta değiller, alırken kontrol edin;

http://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-samsung-850-evo-250gb-mz-75e250bw-fiyati,4597710.html

Pro ile arasında ki fiyat farkını vermeye gerek yok, Evo yeterli gelir.

Sanırım Samsung 250GB 850 EVO alacağım. Sonuçta kullandıkça hızları azalıyormuş. Bir kaç yıl sonra zaten ucuzlar ve 1 TB la falan değişir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.