Şimdi Ara

2500-3500 TL arası sistem tavsiyesi(sistem toplandı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    direk al kardeş

eksi konusuna artık herkes gülüyor sende gül , çekemeyenlerin adice yaptıkları bir hareket dur daha neler olacak bu haldeyken bu kadar kıskanıyorlarsa ilerde artık dayanamayıp ana bacı söverler ceza felan da almazlar bu forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

1-Bence hiçbir parçayı değiştirme sistem cuk oturmuş.
    2-Ben aynı işlemciyi stok fanla kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım.
    3-Low profile bildiğim kadarıya daha az voltajla çalışıyor.Bu yüzden avantajlı bir seçim olur.Ramleri 2x4 şeklinde tavsiye edilmesinin sebebi dual channel olarak kullanıp daha performanslı olmasını sağlamak için.Ama şimdi tek 8gb alıp ileride bir 8 daha alıp dual yapabilirsin.Bu tercih sana kalmış.
    4-Çözünürlük farklı olur yeni ekran alırsan 1920x1080 alırsın.Aynen 144hz 'ler baya pahalı.Bence televizyonu kullanmaya deavm et eğer sorunlu değilse.

Tamamdır çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Ekranın sıkıntısı yok, kullanmaya devam o zaman

quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

direk al kardeş

eksi konusuna artık herkes gülüyor sende gül , çekemeyenlerin adice yaptıkları bir hareket dur daha neler olacak bu haldeyken bu kadar kıskanıyorlarsa ilerde artık dayanamayıp ana bacı söverler ceza felan da almazlar bu forumda.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Başta bir sürü eksi olunca önerdiğiniz sistem kötü mü diye düşündüm ama araştırınca gerçekten iyi olduğunu gördüm. Diğer konulardaki önerileriniz de gayet güzel. Bence sizin için aslında iyi bir şey, reklamın iyisi kötüsü olmaz sonuçta, size yardım ediyorlar aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: Kisuke Urahara

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Başta bir sürü eksi olunca önerdiğiniz sistem kötü mü diye düşündüm ama araştırınca gerçekten iyi olduğunu gördüm. Diğer konulardaki önerileriniz de gayet güzel. Bence sizin için aslında iyi bir şey, reklamın iyisi kötüsü olmaz sonuçta, size yardım ediyorlar aslında

rica ederim sıkıntın olursa sor. bizi zaten bilen biliyor rahat olun.

Hakkımızda Allah ' ın takdiri varsa bırak sen şurada birkaç kıytırık eksi olayını bütün dünya bir araya gelse bunu engelleyemez. kin duyup kibir yapanlarda öyle umutsuzca eksilemeye devam etsin, benim yaptıklarım ortada ve bunlar daha başlangıç sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 22 Ocak 2015; 15:22:07 >

• quote:

quote:

rica ederim sıkıntın olursa sor. bizi zaten bilen biliyor rahat olun.

Hakkımızda Allah ' ın takdiri varsa bırak sen şurada birkaç kıytırık eksi olayını bütün dünya bir araya gelse bunu engelleyemez. kin duyup kibir yapanlarda öyle umutsuzca eksilemeye devam etsin, benim yaptıklarım ortada ve bunlar daha başlangıç sayılır.

Haklısınız, kendinizi bildiğiniz sürece sorun yok

Bu arada tam pc'de karar kılmışken bir arkadaş "bu parçaların midT kasaya sığacağından emin misin?" diye bir soru sordu ve dağıldım şu an Eğer FullT bi kasa almak istesem sanırım bir 400-500 lira daha koymam lazım, sizce bu parçalar gtx970 felan sığar mı bu kasaya?

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-carbide-serisi-champ_spec-02-80plus-650w-kirmizi-fanli-midt-atx-kasa.html

• Kisuke Urahara kullanıcısına yanıt
    herkes ağzına geleni konuşur.

sorun yok devam et olsa ben neden önereyim ?
  • quote:

herkes ağzına geleni konuşur.

sorun yok devam et olsa ben neden önereyim ?

O da haklı şimdi hani ekran kartının boyutunu düşününce benim de kafamda soru işaretleri oluştu. Sorup emin olmak istedim, teşekkür ederim tekrar
  • Ramleri 1600 MHz ye çekin o işlemcide fazlası işinize yaramaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

Ramleri 1600 MHz ye çekin o işlemcide fazlası işinize yaramaz

Son halini screenshot olarak atmıştım, ilk haline göre baya değiştirdim sistemi

Son hali:

-MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı 1.249TL
    -ntel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci 710TL
    -CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance LowProfile DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 277TL
    -GIGABYTE Z97X-Gaming 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart 526TL
    -CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA 348TL
    -Samsung 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD 245TL
    -WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk 159TL
    -PIONEER DVR-S21LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH 68TL

Toplam fiyat: 3.586TL

Kasada bir sıkıntı olmaz. Garantiye almak isterseniz bu iki kasaya bakabilirsin. Ancak bu da sana artı paraya patlar. Kasayı alabilirsin bence.

http://www.vatanbilgisayar.com/haf-912-advance-gx-80plus-750w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-carbide-serisi-400r-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa.html

Güç kaynakları içinde.

• quote:

quote:

Ramleri 1600 MHz ye çekin o işlemcide fazlası işinize yaramaz

Son halini screenshot olarak atmıştım, ilk haline göre baya değiştirdim sistemi

Son hali:

-MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı 1.249TL
    -ntel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci 710TL
    -CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance LowProfile DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 277TL
    -GIGABYTE Z97X-Gaming 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart 526TL
    -CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA 348TL
    -Samsung 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD 245TL
    -WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk 159TL
    -PIONEER DVR-S21LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH 68TL

Toplam fiyat: 3.586TL

Hemen hemen aynı sistemi ben kurtum vatanda kargoya verilmesini bekliyorum

Bende SSD yok
    İşlemci 4590
    Anakart PC mate
    Geri kalan hepsi aynı

Butçem olsaydı yazdığınız sistemi kurardım.
    Şimdiden hayırlısı olsun

• Ben olsam anakartı düşürür,işlemciyi i7 4790 yapardım
  • İ5 4690K
    Gigabyte Z97X Gaming 5
    Gskill ripjawsX 8 gb 1600 MHZ RAM
    Seagate 1 TB hdd
    Msi Gtx 970 Ekran kartı
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsntrk

Ben olsam anakartı düşürür,işlemciyi i7 4790 yapardım

Hocam aralarında araştırdığım kadarıyla pek bir fark yok. Ufacık bir fark için de 200 lira vermek içimden gelmiyor açıkcası

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4790-vs-Intel-Core-i5-4690K

quote:

Hemen hemen aynı sistemi ben kurdum vatanda kargoya verilmesini bekliyorum

Bende SSD yok
    İşlemci 4590
    Anakart PC mate
    Geri kalan hepsi aynı

Butçem olsaydı yazdığınız sistemi kurardım.
    Şimdiden hayırlısı olsun

Size de hayırlı olsun teşekkür ederim. Sizdeki de gayet iyiymiş, güle güle kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kisuke Urahara -- 22 Ocak 2015; 20:16:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

İ5 4690K
    Gigabyte Z97X Gaming 5
    Seagate 1 TB hdd
    Msi Gtx 970 Ekran kartı

Bu sistem için 600W gayet yeterli diye düşünüyorum. İlerde crossfire veya sli yapma gibi bir düşüncem yok. Onun dışında RAM'leri değiştirdiniz sanırım, araştırdığım zaman 2x4gb RAM oyunlarda yaklaşık 5 fps civarı daha çok performans veriyor 1x8gb'lara göre. Sizin o markayı önermenizin sebebi nedir? Low profile olduğu için corsair tercih ettim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kisuke Urahara -- 22 Ocak 2015; 20:14:58 >
  • quote:

quote:

İ5 4690K
    Gigabyte Z97X Gaming 5
    Seagate 1 TB hdd
    Msi Gtx 970 Ekran kartı

Bu sistem için 600W gayet yeterli diye düşünüyorum. İlerde crossfire veya sli yapma gibi bir düşüncem yok. Onun dışında RAM'leri değiştirdiniz sanırım, araştırdığım zaman 2x4gb RAM oyunlarda yaklaşık 5 fps civarı daha çok performans veriyor 1x8gb'lara göre. Sizin o markayı önermenizin sebebi nedir? Low profile olduğu için corsair tercih ettim ben.

Yok hocam benim tavsiyem de 2 * 4 ama hızlı yazdığım için öyle yazdım daha performans lı oluyor dual channel ram

• Hocam benim tavsiyem şu ramler
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html

• quote:

Hocam benim tavsiyem şu ramler
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html

Başta ben de bu markayı düşünüyordum da Low Profile olanı yok sanırım. Sadece corsair bulabildim.

Ayrıca sisteme bu soğutucuyu da eklemeyi düşünüyorum. Bu dediğiniz ramler sorun çıkarır mı? Bazı soğutucuların ram yuvalarını kapladığı söyleniyordu o yüzden tam emin olamıyorum

COOL MASTER HYPER 212EVO

Hocam bu soğuucu kasaya sığmayabilir. Çünkü gerçekten büyük bir soğutucu isterseniz daha küçük soğutucu alabilirsiniz
  • quote:

Hocam bu soğuucu kasaya sığmayabilir. Çünkü gerçekten büyük bir soğutucu isterseniz daha küçük soğutucu alabilirsiniz

Aynen ben de öyle düşündüm ama çok az bir farkla sığıyormuş Şu videoyu izlerken rastgele denk geldim, arkadaşta benim alacağım kasa ve soğutucu var. Burda sığdıysa benim sistemde de sığar sanırım

https://www.youtube.com/watch?v=xK081T5ieso

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kisuke Urahara -- 23 Ocak 2015; 14:03:27 >

Seyrettim aynen sığıyor hocam o zmn alın ama kasada rahatlık ferahlık denen bişey kalmaz Xdddd

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.