Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
17.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:18:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 bilemedin 2 sene sinava gir, olursa ne ala, kimseyi dinleme calis, olmazsa da zorlama.

Acikcasi bana ne istedigini bilmiyorsun gibi geliyor. 4 sene mekatronik okurken kafan neredeydi? Tip okumuyordun yani yine muhendislik sonucta. Ben mulakata aliyor olsam bir eksi koyardim ismine

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    Usta buraya gelmişken bırakmak istemedim, en azından diploma elimde olsun demiştim, o yüzden burdayım.
    İstediğim sadece elde edemediğim eğitimi ve eğitim yüzünden kendimde oluşan hataları düzeltmek ve en iyi okulda okumak(odtü, itü)
  • dumprep D kullanıcısına yanıt
    Hocam daha karara varmadım, mezun olana kadar vaktim var(inşallah önümüzdeki haziranda olacak bu)
    Ya düşünüyorum herkesi düşünüyorum olumlu olumsuz...
    Çevremdeki arkadaşların bir kaçına bahsetmiştim bu durumu, olumlu karşılayan olmadı.
    s*ktir et Einstein mi olucan, sen boşver bir an önce işe gir, ne okuması... falan diyor, herkesteki kafa bu.
    Ama ben normal dışarıda yürüyen bir adam olmak istemedim, yani her mezun gibi "1500- 2000 tl ye ne iş olursa olsun yaparım abi" demek istemiyorum.
    Beni anlıyor musun bilmiyorum? Ben bu bölümümden şikayetçi değilim, şikayetim umduğumu bulamamak, bu yüzden gerçek bir öğrenci gibi yaşayamadım soğumuştum.
    Ben tekrar eskisi gibi istekli olmak istiyorum, bu yüzden tekrar başlamak istiyorum
    Ama 30 31 yaşında mezun olmak beni korkutan tek sebep, yoksa korkmam...O korkutuyor, bir de evlilik işi sıkıntılı olur...

• hereiam kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:18:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Usta buraya gelmişken bırakmak istemedim, en azından diploma elimde olsun demiştim, o yüzden burdayım.
    İstediğim sadece elde edemediğim eğitimi ve eğitim yüzünden kendimde oluşan hataları düzeltmek ve en iyi okulda okumak(odtü, itü)

Valla kasitli demotive edici mesaj atmistim, sogukkanli cevap vermissin, herhalde istiyorsun gercekten (alttaki mesajini da okudum). Cunku sen istedigini gosterdikten sonra istersen 60 yasinda ol. Dedigin gibiyse hayallerinin pesinden kos, s**tir et evlilikmis bilmem neymis. Bu yuzden olmayacak evlilik olmasin da zaten.
    Ve hemen su an istediklerin icin calismaya basla derim. Bu ulkede herkes senin kadar isini layikiyla severek yapmanin pesinde olsa, bu ulke bir b*ka benzerdi.
    Yine de maddi mevzulari goz ardi etmemen dilegiyle, basarilar

bu sene kastığım vakit, orda yüksek yapma ihtimalim de olabilir evet. geç evlilik geç çocuk da sıkıntı, ama karar vermeliyim kariyer mi aile mi:/ malesef :D
    ve de hocam ben dediğim gibi ilk geldiğim sene çok istekliydim çünkü şu anki düşündüğüm gibi düşünüyordum o zaman, ilk sene ortalamam falan gayet iyiydi
    abi baktım adam slaytlardan olduğu gibi okuyor...ne dersi olursa olsun, böyle olur mu ....
    iyice saldım kendimi bu hale geldim.
    yani yükseğe kabul edilsem bile, ben lisanstaki başarısızlığı silmek istiyorum, onu hatırlamak istemiyorum, burada sadece diploma için duruyorum, bu kadar durmuşuz diploma alayım diyorum:/
  • hereiam kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:18:9 >
    Hocam çok teşekkür ederim sana! Mesajınız beni tam tersi yıkacağına, daha da canlandırıcı oldu...
    hocam herkes diyor, hayalleri boşver, hayallerde yaşama, herkesin hayalleri var, kimin gerçek oldu? gibi şeyler diyenler var
    Ama kimsenin kimseden üstünlüğü yok ki, tek üstünlük sadece çalışmakta. Einstein neden Einstein? Çok araştırdığı ve çalıştığı için. Newton ampulü nasıl buldu? Çünkü başarısızlığa inanmadı, her zaman gerçekleştireceğini biliyordu. Bulduğu her sonucun olumlu ya da olumsuz, başarısızlık değil, sadece "sonuç" olduğu kanaatine vardı.
    Tek korkum ben 30 31 de mezun olsam, bana o 24 25 yaşında mezun olan arkadaşlar gibi değer verirler mi?
    Tecrübesiz diyebilirler... Mesela birisiyle konuştum bi havayolu şirketinden 4000 tl maaş teklif vermişler, kendisi şu an 25 yaşında 3. sınıf itü uçakta.
    Fakat 30 31 olabilirim(bilmiyorum belki daha da erken olabilir)Allah bilir.
    Üniversitede aldığım yani gördüğüm olumsuz şeyler beni "bırak oğlum ne hayali, millet parasına bakıyor, gir bir işe yavaş yavaş yükselirsin, bırak uçmayı" demişti...
    Ama düşündüm" seni değiştiren ne ya dedim, o önemli insanlar her zaman aklındakilerin peşinden gittikleri için önemli insan olmadılar mı" diyorum...
    Tekrar teşekkür ederim dinlediğin için

Teşekkür ederim üstad, Allah herkese kolaylıklar ve sabırlar versin :)
  • Rica ederim. Kesinlikle katılıyorum, içinde bir eksiklik duygusuyla/daha iyisini yapabileceğimi düşünerek 10 bin kazanacağıma, elimden geleni yapmış olmanın rahatlığıyla 5-6 bin kazanmayı yeğlerim.
    Kocaeli yazacak arkadaşları da burada, ekşi sözlükte vs. uyarırsanız, başkaları yürüdüğünüz yolda yürümez, ömürlerinden zaman kaybetmez. Tekrardan başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 25 Ekim 2015; 21:33:59 >
    Ama hocam 30 31 yaşında mezun olmanın vereceği bi kötü bakış olmaz mı iş verende? Yani sence istediğim yerlere ulaşabilir miyim eğer orayı kazansam bile?
    Ve de evet ben kocaeli mühendisliği pek önermem, öneren bi arkadaşla da konuşmadım henüz, çoğu şikayetçi. Ama bunu her yerde söyleyerek bazı insanların geleceğiyle oynamak istemem. Belki onların nasibi buradadır... :)
    Ama bana sorarsalar, ben kendi görüşümü anlatırım tabi ki.
  • Vallahi ben tıpçıyım, anlamam sizin mülakat, işe girme işlerinden :) avrupada, gelişmiş bir ülkede olsak eminim hiç bir sorun olmayacağına, yani üstüne hayat tecrübesi ve yaşının getirdiği olgunluk olacak adamın, niye kötü bakayım iş veren olsam değil mi? ama bizim gibi ortadoğu ülkelerinde sorun olabilir. iyice soruşturup öğrenmenizde fayda var.

Aynen haklısın burası Türkiye :)
    Bu arada size de başarılar dilerim :)
  • Hocam buna en iyi cevap verecek kişiler o bölümde okuyan öğrenci çalışan ve hocalara sormandır bence dersleri saydırabiliyo musun onu öğren böylece 2 2.5 senede biter gibi 27 yaşında mezun mühendis tanıyorum iş bulmada sıkıntı çekmemişti ODTÜ mezunuydu ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: m.said

Yandasliga vurmus bir yonetimden kastiniz nedir ?

Bu arkadaş oldukça güzel açıklamış.https://eksisozluk.com/entry/53900562

• Bi daha mi gelecen kardes dunyaya? Icinden geliyorsa oku. 31 yasinda mezun olup (babasi vefat edince calisip kardesini okutmus sonra kendi okumus) ise baslamis adam taniyorum. Aile maile isleri kismettir. Hayatini ihtimaller ustune kurma. Nice ucak muhendisi arkadasim var 22 yasinda mezun oldu da 35ine geldi evlenmedi. Mezun olunca 1000 euro ile ise baslarin. 5 sene sonunda 2000 euro civari aliyor olursun. 2000 euro TR sartlarinda iyi gecindirir.
  • Kusura bakma kardes ama sen okumaya mi gidiyorsun siyaset yapmaya mi. Yok odtu terorist yok itunun rektoru akp ci yok o soldan yok bu sagdan birakin bunlari artik. Birakmadiginiz muddetce bu ulke gelismez egitimide gelismez. Nedir bu birbirine dusmanlik ?

• quote:

Orijinalden alıntı: m.said

Kusura bakma kardes ama sen okumaya mi gidiyorsun siyaset yapmaya mi. Yok odtu terorist yok itunun rektoru akp ci yok o soldan yok bu sagdan birakin bunlari artik. Birakmadiginiz muddetce bu ulke gelismez egitimide gelismez. Nedir bu birbirine dusmanlik ?

Bunun sağ solla ilgisi yok. Sana ornegin gdo'lu pirinc raporunun siyasi nedenlerle birden geri çekilmesi normal geliyorsa soyleyecek sözüm yok. Akademik olarak başarılı olan değil de siyasi olarak onlardan olan öne çıkıyorsa bu işte iş vardir. Bu yuzden benim icin itü şu haliyle uzak durulmasi gereken bir kurumdur. Ha sen yine gel cok istiyorsan

• Dostum Türkiye'de gerçek bir eğitim alma imkanın olduğunu sanmıyorum, gideceğin okuldada ne derece mutlu olursun seni ne kadar tatmin eder bilmiyorum.Mühendislik konusunda çok bilgim yok ama hukuk fakültesini bitirdim. Türkiye'de iyi hatta çok iyi denecek hocalardan eğitim aldım hala yeterli eğitimi aldığımı düşünmüyorum.Okul hayatında tatmin oldunmu dersen hayır derim ama Türkiye'de işler böyle. İş hayatına girince bireysel gelişimini ne kadar sağlarsan o kadar başarılısındır.

Okuduğun bölümü sevmiyorsan neden başladın veya başında bırakmadın?Yolun sonu geldiğinde yanlış yola girmişim yolumu değiştiriyim demek ne kadar doğru?İstediğin bölümü kazanabilecekmisin veya kazansan seni tatmin edecekmi? Maddi olarak insanlara yük olacakmısın? Çevren nasıl karşılayacak tepkileri kaldırabilecekmisin? 95-96lı çocuklarla okuyabilecekmisin?

Bu soruların cevaplarını sen vereceksin. Aslında kimseden fikir almana gerek yok sorular ortada kararı sen vereceksin.Çevremde 3 üniversite değiştirip mutsuz olanda var, 2. üniversitesini okuyup hayata yeniden başlayanda var. Sen kendini nasıl hissedeceksin o önemli.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.