Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
17.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülke mühendisten geçilmiyor ama yerli otomobil isveçlerden geliyor.
  • Smoch kullanıcısına yanıt
    haklıısn usta
  • __By_CiN_oO__ kullanıcısına yanıt
    peki hocam bu bölüm bitince 1 sene kendin mi çalışacaksın üni sınavına hazırlanmak için?
    ve de kazandın diyelim, üniye gidince hem iş hem okul mu, sadece okul mu?:)
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    yok ilk üniversitem olacak. o yüzden okumak zorundayım. ama senin gibi endişelerim var. 28 yaşında tercübesiz olarak iş bulabilir miyim bilmiyorum.
    İnşallah hocam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreamofMirrorss

quote:

Orijinalden alıntı: oncule

hocam aşağıdaki ders planı 30% ing zorunlulugu olan Uçak Müh programına ait.

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/UCK/201010.html

Bu arada derslerin adı Türkçe ama kaynakların çoğu İngilizce. Bilginiz olsun :)

Vay anasını be hocam sağolun yani tercih edebilirim ben de bu bölümü osym tercihinde %30 yazmamışlar yanıldım valla

rica ederim. 2001 den beri orada öğrenci olunca ezbere biliyorsunuz :)

• hocam itü uçakta mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Başarılar kardeşim, Allah yardımcın olsun. Sadece okuyacak mısın? yoksa hem çalışıp hem okuyacak mısın?

Bulundugum ildekini kazanırsam calısmam gerekmez ama başka il kazanirsam çalışmam gerekebilir,gerçi daha kazanamadık bile ama bakalım,bi suru şey kovalıyorum,kpss vs.olmuyor ilginç,girdigim yeri kurutuyorum.

• dhfade kullanıcısına yanıt
    hayalleri olan adam bence devlete girmeye çalşmaz, üstelik mühendisse.
    ama sadece benim fikrim bu :)
    herkes farklı düşünür
  • Genç gösteriyosan sıkıntı olmaz

Şaka bir yana ben de 25 yaşındayım ve halkla ilişkiler bitirdim. fakat şuan yazılım işi yapıyorum ama ne bitirdiğim bölümden ne yaptığım işten memnunum. tekrar yazılım okuyup kendimi geliştirebileceğim bi eğitim alsam mı diye düşünüyorum. Bi taraftan da yurtdışına gitmek istiyorum aslında. Bak sen en azından ne yapacağına karar vermişsin ben daha ne yapacağımı bilmiyorum
  • Sakın yapma.

Çünkü muhtemelen hayal ettiğin gibi bir durum olmayacak. Bunu senin hevesini kırmak için değil tam tersi bunu yapabilmen için söylüyorum. Ders programında görüyorsun, dinamikler genel kimyalar fizik 1 ler. Bu dersleri gördün ve biliyorsun. Bak ben yıldızdayım burada bile saçmalıktır bunlar. Eger bu temel dersleri saydıramazsan iki sene bunlarla uğraşacaksın. Eğer sayarlarsa ne kadarını sayacaklarına göre durum değişir ama bana göre yapılması gereken şey baştan üni okumak değil çünkü:

Üniyi zevkli hale getiren okul değil öğrencinin kendisidir. Eğer sen mekatroniğe tutku duysaydın, o okuldan çok daha fazla zevk alırdın, neticede müfredat ve kitaplar aşağı yukarı aynıdır. Mesela ben bu sene mekanik titreşimler dersi alıyorum. Şu an çoğu dersi bön bön bakarak dinliyor ve sınav akşamı soru ezberleyip dersi geçecek sonra da millete sakın almayın diye nasihat verecek. Ama ben alanında otorite olan hocama gittim uçak süspansiyon projesi aldım tamamen kendi isteğimle, ve bu vesileyle kitaplar makaleler karıştırıyorum araştırma yapıyorum vs. Ve benim şu an bu dersten aldığım keyif harika. Gördüğün gibi ders aynı ders. Ben de 2 3 sene boyunca diğer soru ezberleyen tipler gibi geçtim dersleri ve mutsuz okulunu sevmeyen bir öğrenciydim şimdiyse durum çok. Keşke bu heyecanı okul bana vermiş olsaydı ama bunu benim biraz kendim koparmam gerekti. Demek istediğim şey, Senin aldığın eğitimi beğenmemenin sebebi biraz bu olabilir. Çünkü eğer bir robot koö yapacak olsaydım mekanizma tekniği dersi benim için çok keyifli olurdu.

Benim sana acizane tavsiyem şu olur. Bırak üniyi falan boşver, uçaklara mı ilgin var aç uçak mühendisliği kitaplarını oku. Bazen yeni bir bölüm okuyunca herşeyin hallolavağı düşünülür ama bunun hayal mi yoksa gerçekçi olduğunu iyi anlamak gerekir. Uçak mühendisliği bölümüne girersen herşeyin çok farklı olacağını garanti edebilir misin? Eğer şu an bu alanla ilgili kitaplar okuyorsan tamam ama okumuyorsa. orada da aynı şeyler olacak demektir

Birincisi şu an okuduğun bölüm tekrar baştan bir bölüm okumanı gerektirmiyor. Alakasız değil yani. Çok iyi anlıyorum sen baştan okumak temiz bir sayfa açmak yeni güzel bir eğitim hayatı alıp biraz da üni hayatı yaşamak istiyorsun. Ama bunun için yapman gereken bu değil. İyi bir yerde yaptığın bir yüksek lisansla bunların hepsini yapabilirsin. İtüde uçak mühendisliği yüksek lisansına giremedin mi git malzeme oku. Uçak dediğin şeyi aslında makine mühendisleri yapıyor aynı otomotiv gibi. Ya da gel bizde konstrüksiyonda yüksek lisans yap, ya da git başka bir yerde titreşim ve kontrol üzerine yap. Eğer uçak ile ilgili çalışmak istiyorsan o kadar çok imkanın var ki. Mekatronik okumuşsun. Bunun üzerine birşeyler bina etmen lazım gidip yeniden mukavemet 1 almak değil. Artık projeler tezler makaleler yazman lazım. Üniversite okumuşsun ve kafanda yapacağın şey şekillenmiş artık geri dönme, ileri git.

Ve bana pm at.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kktsch -- 23 Ekim 2015; 15:23:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

peki hocam bu bölüm bitince 1 sene kendin mi çalışacaksın üni sınavına hazırlanmak için?
    ve de kazandın diyelim, üniye gidince hem iş hem okul mu, sadece okul mu?:)

Seneye hazırlanacağım kazanınca 26 yaşında oluyorum senin gibi =)) Şuanda zaten Defacto'da çalışıyorum part time olarak benim üniversitemi etkilemiyor hiçbir şekilde.İş tecrübesi konusunda korkmana hiç gerek yok bence özel sektör insan arıyor =)) Ama kazanınca belki çalışmayı bırakırım 3 senede bitireceğimi düşünüyorum bölümü.
  • __By_CiN_oO__ kullanıcısına yanıt
    şu an ne okuyorsun hocam?
    bitirince ne okumak istiyorsun tekrar?
    Itu uzaydayim ben cok fazla proje firsati oluyor. Mesela ucakcilar yarismalara falan katiliyolar kucuk ucak yaparak. Uzay da ayni sekilde roket yarismalarina katiliyorlar ve bunlara thy roketsan gibi firmalar cok buyuk destek veriyor.

• R1D1 kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi 30 yaşında falan mezun olmam herhangi bir sıkıntı yaratmaz mı sence?
    Bi de acaba benim matematik fizik türkçe tarih ve eğer ortak ders varsa bir kaç ders daha, bunları sayarlar mı orada?
    Yoksa tekrar mı alırım eğer kazanırsam.
  • quote:

şu an ne okuyorsun hocam?
    bitirince ne okumak istiyorsun tekrar?

Sen benim ilk yazdığımı tekrardan oku kardeşim çünkü orada ne okuduğum ve ne okumak istediğimi yazmıştım sakin kafayla okursan sonuna kadar tam anlarsın
  • quote:

quote:

quote:

Vay anasını be hocam sağolun yani tercih edebilirim ben de bu bölümü osym tercihinde %30 yazmamışlar yanıldım valla

2001 mi :O

• kesinlikle hata yaparsınız hocam. uçak okumak yerine atılıp bi yerlere iş kovalayın. 31 yaş şimdi sıkıntı gözükmese de, ilerde iş mülakatlarında 31 yaşında tecrübesiz mühendis olacaksınız. Asla böyle bir yola girmeyin. Burada hayallerinin peşinden git diyenlerin çoğu hayat zorluğu görmemiş genç arkadaşlarımızdır belki de. İyi analiz yapın.
  • Kuzeyli.2891 kullanıcısına yanıt
    sağol hocam cevap için...
    düşünüyorum, herkesin görüşünü dinliyorum, teşekkür ederim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

2001 mi :O

Lisans + yüksek lisans + doktora macerası falan derken zaman geçmiş :)

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.