Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
17.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam siz itü uçak mezunusu musunuz? Okulu yeni bitirdiğinizde nelerle karşılaştınız acaba?
  • tute6 T kullanıcısına yanıt
    kardeşim şimdiye kadar hiç bir bölüm bitirdin mi? yoksa yeni mi başlayacaksın?
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Almanyada okursan yuksek lisansini kolay. Ben yuksek lisans tezimi Airbusta yazdim mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RapscallioN kullanıcısına yanıt
    hocam Almanya da okumak için ne yapmak gerekiyor?
    orda nasıl yüksek lisans yapabiliyoruz, ücretler nasıl? ön şartlarım ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanalpencee

quote:

Orijinalden alıntı: claderan

Söyle bakalım neymiş

Pek sevilmezler.cunku universite giris sinaviyla gelenler yillarini heba etmislerdir.dgs ile gelenler ise yata yata muhendis olacaklardir.
    Aksini iddia etme hakkin bile yok.
    Tabi kendini gelistirip belki de sinifindakilerden cok daha iyi bir muhendis de olabilirsin...ama dusuk ihtimal

öncelikle hiçbirşey iddia etmedim ama söylemlerin için sağolasın yata yata mühendis olmaktan karabüğü kazanırsam haklısın
    neyse senin görüşlerin eyvallah
  • Arkadaşlar bende itü uçak mühendisliği istiyorum inşallah bu sene gireceğim sınava azıcık bilgilendirirseniz sevinirim tr de iş imkanları nelerdir ?talep var mıdır? Okulda erasmus exchange imkanları nasıldır ? Vs çok yardımcı olur teşekkürler.

Hocam Türkiye'de zaten çoğunluk istediği eğitimi alamıyor malesef bence çok kafaya takılcak bir durum değil.Bu konuda şunları göz önünde bulundurmak lazım;

1.Bir sene üniversite sınavına çalışmakla o bölümü tutturabilirmisin?

2.Mezun olman minimum 30.Askerlik evlilik durumları hakkında ne düşünüyorsun?

3.Hem üniversite sınavına hemde üniversitede derslere baya sıkı çalışman gerek bence hatta derece yapmalısın ki değsin bu tempoyu kaldırabilecekmisin para pul durumlarıda pek iyi değil diyorsun bu işin altından kalkabilecekmisin ?

Ben açıkçası üniversitede okuyacağın yaş ortalamasına ve mezun olduktan sonra iş bulabilir miyim durumuna o kadar takılmıyorum.26 çok fazla bir yaş değil zaten ortalama 22-23 civarıdır eğer kendini geliştirirsen iyi bir derece yaparsan işte bulursun heralde.Mesele bu atraksiyonu yapmaya değecek mi?Şu anki bölümünde bence güzel burdan yürüsen fırsatlar kovalasan daha iyi olur sanki.Zaten genel olarak iyi bir eğitim almak zor bu ülkede iş hayatına girince öğreniliyor tecrübe kazanılıyor.Bana göre çok uzatılan eğitim hayatıda sonradan iş hayatına atılmayı konsantre olmayı zorlaştırıyor bence.Yani senin azmine kararlılığına maddi durumuna ve hayattan ne beklediğine bağlı birşey.Kendini tartman lazım karakterini hayat görüşünü sorgulaman lazım ben bunu yapabilir miyim yapamaz mıyım yapsamda çok bişey farkeder mi durumum müsait mi diye.Burdaki arkadaşların yorumu bir yere kadar oluyor herkesin maddi durumu hayat görüşü hayattan beklentisi karakteri kişiliği farklı başkasından verilen örneklerle gaza gelme kendini sorgula yaparım diyorsan gir bu işe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 23 Ekim 2015; 1:11:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• qaanx kullanıcısına yanıt
    Hocam ben çok düşündüm... neyden zevk alıyorsun sen dedim kendi kendime(çalışmak istediğim yerleri saymıştım savunma sanayi falan)
    fizik dedim. Fizik ten çok zevk alıyorum... Aslında 1 sene hazırlanıp başarı sağlamak istememin nedenlerinden biri de fizikle matematikle falan haşır neşir olmak, ve üniversiteyi kazanabilirsem orada okurken özel ders vermek.
    normalde fizik de okumayı isterdim ama o bu ülkede okunmaz...Anca çap yapılırsa olabilir.
  • Yaşı daha fazla olduğu halde üniversitede olan tanıdıklarım var. Yani bu kafaya takılacak bir durum değil.

Benim bu konuda çok geniş bir bilgim yok ama savunma sanayi vb sektörde çalışmak baya iyi bir üniversite ve iyi bir derece gerektiriyor benim bildiğim.Yani böle bir hedefin varsa ''üniversiteyi kazanabilirsem'' şüphesi hiç olmaması lazım kesin kazanmalısın hatta daha fazlasını yapmam gerek düşüncesinde olman gerek.O yüzden böyle bir hedefin varsa bir an önce üniversite sınavlarına çok ciddi çalışmaya başlaman gerek ve bahsettiğin sektörde çalışman için gereken eğitimi verecek ve iş bulmada sorun çıkartmıyacak üniversiteyi kazanmalısın.Tahminim baya zor bir iş risklerini düşünürsün yaparım bu işi diye karar verirsen herkes sana yapma desede dinleme zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 23 Ekim 2015; 1:38:50 >
  • Elyria kullanıcısına yanıt
    bravo hocam vallahı bravo cok guzel yazmısınız elinize yuregınıze saglık konu sahıbı arkadas bu yazınızı okuyunca artık kafası netlesmıstır.
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam cevap verdiğiniz için. Ama tecrübesiz biri olmaktan korkuyorum, düşünsenize 30 a gelmiş daha çalışmamış , ama Kocaeli mekatronik ve İtü uçak bitirmiş...2 diploma olsa da, işe yarar mı sizce? tecrübesizliğin önüne geçer mi
  • Gel gel burada var zaten senin yasinda baslayan bir suru kisi. Cok zorluk cekmezsin.
    Ve tecrubesiz olmaktan korkma zaten muhendislik konularina hakim oldugundan kendini projelere verebilirsin cok fazla firsat oluyor itude o konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R1D1 -- 23 Ekim 2015; 2:07:24 >
  • R1D1 kullanıcısına yanıt
    Hocam sen itü de misin? ne okuyorsun bu arada?
    Projeler derken hangi konularda oluyor mesela?
  • Konu hakkında bu forumdan bilgi almanı pek tavsiye etmem. Forumun üye kitlesi genelde lise öğrencisi veya daha alt yaş grupları. Yani çoğunun hayat tecrübesi yok, ancak hayallerini yazarlar. Maddi gücün okumaya yetiyorsa sıkıntı yaşamayacaksan, çevreden gelen olumsuz eleştirilere aldırış etmem dersen oku derim. Ama şunu sormak istiyorum 30-31 yaşında mezun olduğunda kolay iş bulabilecek misin? Hiç iş tecrüben olmayacak, o mühendislik dalını hiç bilmiyorum ne tanıdığım var mezun olan nede çevremde o sektörde çalışan.
  • ustam benim de korkum o, iş bulma sıkıntısı olur mu acaba diyorum..
    öyle bişey olursa akademisyenlik tek seçenek olur:/
  • İnsan her zaman hayallerinin peşinden gitmeli...

Yaş kime göre, neye göre sorun olabilir ki ???

Yaşım 25 ve ben istatistik okuyorum 6. senemdeyim üniversitede bu bölümü isteyerek seçmedim.Çok hovarda geçen 4 yıllık dersane maceram sonunda artık üniversiteye kendimi atmam gerekiyordu bende bu bölümü geldim ama İSTEYEREK okumadığım için 6. SENEMDE hala üni bitmedi bitmiyor...

Ben bu bölümü bitirdiğim zaman inşaat mühendisi olmak için tekrar LYS sınavına gireceğim ve kimse beni durduramaz !!!

Yaş 30 mu oldu neresi dert bunun 35'e kadar çocuk yaparsın en az merak etme =))

Askerlik mi sorun ? Paralı yaparsın sadece askerlik şubesine gitmen yeterli =))

Senin mutluluğun PAHA BİÇİLEMEZ ...

• DreamofMirrorss kullanıcısına yanıt
    hocam aşağıdaki ders planı 30% ing zorunlulugu olan Uçak Müh programına ait.

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/UCK/201010.html

Bu arada derslerin adı Türkçe ama kaynakların çoğu İngilizce. Bilginiz olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oncule

hocam aşağıdaki ders planı 30% ing zorunlulugu olan Uçak Müh programına ait.

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/UCK/201010.html

Bu arada derslerin adı Türkçe ama kaynakların çoğu İngilizce. Bilginiz olsun :)

Vay anasını be hocam sağolun yani tercih edebilirim ben de bu bölümü osym tercihinde %30 yazmamışlar yanıldım valla

https://eksisozluk.com/entry/55703799

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.