Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 34 yaşındayım;makine mühendisliği son sınıftayım
  • Üniversitede hoca dersi öğretir diye birşey yok, kendin zaman yaratıp öğreneceksin. Başka bölüme de geçsen şu an yaşadıklarını görüp eğitimden soğuyabilirsin, kendi kendine öğrenmeyi öğrenmen lazım. Üniversitede gördüklerinin de pratik ile çok ilgisi yok malesef, uçak mühendisi olan insanlar işyerinde sabah akşam diferansiyel denklem çözmüyorlar. Bence ortalamanı iyileştir, iyi bir yüksek lisans bul, İTÜ'de uçak veya savunma sanayi ile ilgili yüksek lisans bölümü var o olabilir ama alırken hoca referansına ve ortalamaya bakarlar. Bu arada Tübitak veya savunma sanayi kuruluşlarında da iş aramaya başla.

Yaş konusuna çok kafayı takma, 25'lerden sonra hayat logaritmik olarak devam ediyor 25-30 arası ile 30-40 arası aynı süre gibi yani..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen okuyup mezun olduğunda çevren arkadaşların çoktan paranın belini kıracaklar.Bu yaşa gelmişsin hayal mayal diyorsun.İstediğin bölüm girmesi de zor, bitirmesi çok daha zor bir bölüm.Mesleğin gayet güzel.Mesleki yönden kendini geliştir bi yurtdışına çık belliki para var.Ne uçağı ne füzesi Allah aşkına?Yaşadığın ülke Türkiye, yapacağın iş parça birleştirmek var olanı uygulamak zaten.Filmlerden nasa masa özenen ergenlerden zannederdim yaşını bilmesem.Biraz kafanı kaldırıp bi vaziyete bak.
  • Hayır gec olmaz. Mutlu olman daha önemli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende düşünme
  • günaydın hocam
    45 yaşında bölüme gelip derslere giren birini tanıyorum epey de özgüvenli kimse de kötümser bakmıyor arkadaşa.. ( ytü inşaat fakültesi)
    ayrıca yaz okulundan ders alırken 50 küsür yaşında birini de görmüştüm tekrardan mühendisliğe devam eden, hayat senin elinde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oncule

quote:

Orijinalden alıntı: DreamofMirrorss

quote:

Orijinalden alıntı: tRolling Stones

30 yaşında ikinci bölümü okuyanlar var. Hazırlığı atlayın ama. Belki ders de saydırabilirsiniz araştırmak lazım

Uçak Mühendisliği ingilizce bir bolum değil

itu de ilk once hazirlik okuman gerekiyor. Ingilizcen iyi ise hazirligi gecebilirsin. Ben okurken en az 30% ingilizce ders zorunlulugu vardi ayrica tum kaynaklar ingilizce...

Ama baktım benim dersler Türkçe mukavemet vs.Anlayamadım yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Orijinalden alıntı: MinPayne

quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

19 yasindayim 2. sinifim. aksilik olmazsa (kafam atip da bolumu birakmazsam, okullardan burs bulup yurtdisina cikmazsam, alttan ders kalmazsa ) 21 yasinda muhendis oluyorum. siz bolumu bitirince 30 yasinda tecrubesiz muhendis olarak ise baslayacaksiniz, o yasta benim 9 yillik tecrubem olacak ki bi da ciddi bi sure. ama hocam gercekten istekliysen oku en azindan icinde keskelerle yasamazsin

Okul biter bitmez seni hemen işe alıp maaş verecekler öyle mi?

İmzadaki logo Harran'ın değil ki hocam Hacettepe'nin.Top 10'daki üniversitelerde okuyanlar okul boyunca yan gelip yatmadığı sürece mutlaka iş bulur.Böyle yüksek puanlı üniversitelerin iyi bölümlerinden mezun olup işsiz kalanlar yaptıkları hataların farkına varıp ona göre bir alternatif yol çizerlerse bir sıkıntı yaşamazlar.

Farketmiyor. İş tecrübesi ile eğitim Tecrübesi bir değil. Yani, ya çok iyi çevren varsa yada şansın varsa hemen iş bulursun.

• Çok iyi olur, çok güzel iyi olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

hocam ilk sene geldiğimiz hevesle notlarım falan iyiydi, 2 ye geçtik, ya hocaların çoğu hatta hemen hemen hepsi slaytı açıyor okuyor... ilkokul 1 öğrencisi gelsin hocanın yaptığını yapar.
    Bu yüzden iyice soğudum o zaman, bir şey öğrenemedik. o sebeple 1 sene de uzadı zaten, önümüzdeki haziran mezunuz inşallah...
    verim alamadığım için, içimde tekrar okuma isteği var
    sen kaçıncı sınıfsın, senin nasıl gidiyor?

Bende yeni başlıyorum da deneyimlerinden faydalanmak istiyorum. Verebileceğin tavsiye var mı

• Hiç bir şey için geç değil. İlerde keşke dememek için yapmalısın bence .
    Tutku vazgeçilmezdir ...
    TKDESING Taner Kutlu ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ts2000 -- 22 Ekim 2015; 18:16:00 >
  • Kardeşim imkanın varsa tabi oku. Ben 26 yaşındayım imkanım yok üni devam ettirmeye Mustafa Kemal Üniv. Elektrik Elektronik mezunuyum durumum imkanım olsa bilgisayardan devam etmek istiyorum bende Hayallerinin peşinden git kazanan sen olursun . Yoksa dibine vururum yemin ederim çıkmam okuldan
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Sofya Teknik Üniversitesinde yapıyorum, henüz bitiremedim, birkaç sınavım kaldı, ingilizce eğitim olduğu için biraz zor ama çalışınca olmayacak iş değil.
  • Arkadaşım bence tam olarak ne istediğini sende bilmiyorsun.Not ortalamandan çok çok parlak bir öğrenci olmadığın anlaşılıyor.Yanlış anlama ama tekrar sınava girip 1 sene içinde itü uçak mühendisliğini kazanma olasılığını iyice ölçüp tart.

Birde Türkiye'de şöyle bir gerçek var çoğu özel firma 30 yaşın üstündeki birini işe alırken en azından senior seviyede tecrübeli olmasını istiyor.Sen şimdi mezun olduğunda yaşın 32'lere gelicek ve iş tecrüben olmayacak.Piyasada tutunman biraz zor olucak.Ha tabi bu alandaki açık pozisyonlar, çalışan eksikliği bu dediklerimi bir nebze değiştirir.

Ayrıca askerlik kanununa göre 29 yaşını doldurduğunda eğer halen lisans öğrencisiysen, üniversite , askerlik şubesine öğrenci belgeni göndermeyebiliyor.Ayrıca 30 yaşına gelip de kayıt yenilemek istediğinde , bu sefer üniversite senden askerlik durum belgesi isteyebiliyor.

Bence mantıklı olan şuanki bölümünü bitirip , iyi kötü bir işe girmen ve bu sırada , merakın olan bölüm ile ilgili master programına vakit kaybetmeden başlamak.Hem bir miktar gelirin olur hem tecrübe kazanmış olursun hemde eğitimine devam edersin.

Benim de eğitim ve iş hayatım : Elektronik mühendisliği hazırlık , 1. sınıf terk > 2 yıllık bilg. programcılığı > 4. yıllık bilg. mühendisliği(aöf 4 yıllık işletme bölümüne kayıt oldum ve okurken freelancer yazılımcı olarak çalıştım) > Üni bitti, tam zamanlı işe giriş(yaşım 27) > Çalışırken, aöf 4 yıllık işletme bölümünü bitirdim(yaşım 29).

Şu an 31 yaşından gün aldım , toplamda 4 yıl civarı iş tecrübem var. Benim gibi engebeli yoldan değilde , direk 4 yıllık bilg. mühendisliğini bitirip çalışmaya başlayanlar ile aramda halen tecrübe yönünden fark var.Ama bu fark çalışmaya başladığım zamankine göre çok daha azaldı , çünkü sevdiğim işi yapıyorum ve akşamları vakit buldukça alanımla ilgili bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.İnsanın sevdiği işi yapması gerçekten çok güzel bir şey ama önce hangi işi gerçekten severek yapabileceğini iyi öğrenmen gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 22 Ekim 2015; 11:23:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: volnes

tesekur ederim odtu endustri muhendisligi ama hala elektrik istiyorum tekrar giricem sinava

Napcan odtu elektriği git lg metu'ya katıl estiemde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Mühendisliği için de geç mi? 28-29 yaş yeni mezun için?
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Mimar Sinan ilk camisini yapmaya başladığında elli yaşındaymış.
  • Anladim hocam bende itú uçak muh. istiyorum 465 taban puan acaba alabilirmiyim diye dusunuyorum lise 3 um daha

• Itu o kadar ust duzey bir yer degil, okuduguna degmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 22 Ekim 2015; 13:05:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu uzun süredir guncel o yuzden ben de kisaca fikrimi soyleyeyim, eğer bogazici makine filan icin ugrasacaksan 26 yasinda bile baslasan tamam ama ıtü uçak icin degmez gercekten de. Itu'nun guncel zihniyetiyle diger 5 okul ile ayni sinifta olmamasi gerekiyor (bogazici bilkent koc sabanci odtü) bence itu icin ugrasmak yerine lisansi bitirmediysen yuksek ortalama ile bu universitelerden birine geçmeye calisman, olmadi ozel sektöre atilman daha faydali.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.