Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam ciddi misin ya?
    ben itü de eğitim başkadır, gerçekten öğretmeye çalışırlar diye düşünüyordum:/ Bizim hocaların çoğu slaytı açıyor okuya okuya geçiyor, bu yüzden soğuttular zaten beni zamanında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rüzgar81

İnsan neyi yapmak istiyorsa, hangi işten zevk alıyorsa onu yapmalı. Yaş falan bahane.

Eğer bu içinde varsa mutlaka yapmalısın.

Kendimden örnek vereyim.

Mesleğim Matbaacılık, 30 yaşında bu işten sıkıldığımı ve bana göre olmadığını anladım, ayrıca çok iyi kazancım vardı.

Sevdiğim işe yöneldim ve 4 senede bilg müh. oldum, işimi sevdiğim ve gayret gösterdiğim için kısa sürede basamakları atladım ve şimdi Audi'de infotainment ve test bölümünde çalışıyorum. Yas 35 oldu ve artık sevdiğim işi gittiği yere kadar yaparım.

Çevremdeki tüm gençlere aynı tavsiyeyi veriyorum, eğer çok iyi pizza yapıyorsan ve bunu seviyorsan bu işi yapmalısın. Etiket önemli değil, insanın akşam eve geldiğinde halen yüzünün gülmesi önemli, tabiki maddi tarafı tatmin etmeli biraz.

Not: tabiki yurt dışında belki bu dediklerim daha kolay ama orada dahi işini severek yapıyorsan başaracagina eminim.

tabiki maddi tarafı tatmin etmeli biraz

Bu tez burada çürür bence.

Türkiye'deyim ve Elektronik okuyorum, aylık getirisi çok düşük olacağını bile bile. Ama seviyorum.

Ben ne yapayım?

Çözüm yurt dışına kaçmak mı? Ben gitmek istemiyorsam?

• Enes P. E kullanıcısına yanıt
    evet bundan korkuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

hocam ciddi misin ya?
    ben itü de eğitim başkadır, gerçekten öğretmeye çalışırlar diye düşünüyordum:/ Bizim hocaların çoğu slaytı açıyor okuya okuya geçiyor, bu yüzden soğuttular zaten beni zamanında

Mekatronik de güzel aslında siz neden sıkıldınız ki?

Siz bence okuldan sıkıldınız.

Zamanında ben kocaeli uçak gövde motor bakımını istiyordum yalan yok.

Kocaeli çok zor diyorlardı doğru mudur? Geçme notu kaç? Ben bir not duydum ama.
  • quote:

hocam ciddi misin ya?

itü odtü falan farketmiyor ki türkiyedeki her üniversitede durum bu.coğu hoca slaytı açar okur elindekini yazar geçer bu durum türkiyedeki her ünide var.Fırsatın varsa yurdışına git diyecektim ama zor.Boşuna itüye gelip zaman kaybetme.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    evet 65, ama bazı hocalar 50 ye kadar çekiyor.
    Hocalar hep slayttan açıp açıp okuyor, soğttular, 2.5 senedir yürüyen cenaze gibi yaşıyorum...
  • quote:

Kardeşim 5 sene dediğin çok fazla biliyor musun...
    Hem de korkum şu, ben oraya gitsem hep benden 5-6 yaş küçükler olur:/ Okula o yaşta gitmek bana koyar gibime geliyor...

Aile ile çatışma olmadığı sürece okunur.Yani aileniz sorun yapmıyorsa hocam okuyun.Hatta azimli biri ailesiyle sorun yaşarsa bir yandan çalışır (evden yardım almadan okuyabilmek için) bir yandan okur.Her şey azminize bağlı.

Fakat unutmamanız gereken bir takım durumlar var.Hesabınızı kitabınızı iyi yapın.Doğru bir şekilde,ciddi derecede çalışmadan İTÜ Uçak Mühendisliği 1 senede kazanabilmek bence imkansız.Bahsettiğiniz bölümün bahsettiğiniz üniversitedeki taban puanı 465 tavanı da 504.Yaklaşık olarak sınavdaki soruların %80'nini doğru cevaplayıp olabildiğince az yanlış yaparak bitirmelisiniz ki bu civarlarda bir sonuç alın.

Ayrıyetten o bölümü de sevmeme ihtimaliniz var.Kim ne derse desin Türkiye'de çalışma alanında ilk koşul işi sevme değildir.İşinizi ne kadar severseniz sevin yaptığınız işin geliri iyi bir seviyede olmadığı sürece hayatınız zindan olur.Siz dert etmeseniz bir şekilde halletseniz bile aileniz,çevreniz,ilerde eşiniz bunu sürekli yüzünüze vurur.Kim ne derse desin birinin emri altında sabah 8 akşam 5 senede 15-20 gün izinle 5 ile 10 yıllık bir çalışma süreci sonunda o işi hala sevebilmeniz için muhakkak çok iyi bir maaş sunması lazım.

Yaklaşık olarak hayatınızdan 5 yıl daha ödünç vereceksiniz ve sonrasında tecrübesiz olarak işe başlayacaksınız.Oysa ki mezun olduktan sonraki 5 yıl boyunca elde edeceğiniz tecrübe,maaş gibi unsurları da göz önüne alın.Yanlış anlamayın sevmediğiniz işi para için yapın demiyorum.Bir hesap kitap yapın bir düzen yapın.Şimdi sevdiğim bir iş alanı diye gireceğiniz bölüm üniversitede yaşayacağınız ufacık 1 olay da yıkılıp gidebilir.Hatta belki 1 dakikada yaşanabilecek bir sıkıntı bir sorun bir ruh değişimi ile bölümden,okuldan tiksinebilirsiniz.

Duygular önemlidir ama hayatınızı sadece duygularınız üzerine kurarsanız çok büyük sıkıntılar yaşarsınız.Her zaman için bir mantık unsuru da olsun ileriyi tasarlarken.

Dip Not; Bizzat tecrübe edilmiştir.

• quote:

evet 65, ama bazı hocalar 50 ye kadar çekiyor.
    Hocalar hep slayttan açıp açıp okuyor, soğttular, 2.5 senedir yürüyen cenaze gibi yaşıyorum...

Hocam az buçuk kendinizi geliştirseydiniz. Hani okulda değil yurttayken falan.

Elektronik, makine bilginizi yükseltseydiniz.

Bakın ben mekatronikten elektroniğe mecbur yatay geçiş yaptım ama ilgi alanım hep mekatronik olarak kaldı.

Ciddi bir sektör. Bence uçak ile vakit kaybetmeyin.

Turkish Technic mühendis alımı yapıyor mu bilmiyorum ama bu gibi yerlere girip bence yine uçakla ilgilenebilirsiniz.

Veya dilinizi geliştirip yüksek lisansı ülke dışında yapmayı da deneyebilirsiniz.

Ülkede gerçekten eğitim bezdirici seviyede. Aileme ben bile anlatamıyorum. Gelip görseler o dersleri anlarlar da belki neyse.

• quancore kullanıcısına yanıt
    beni soğutuyorsun kardeşim ya..
    bu eğitimden şikayetçiyim...:/
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    bu ülkede kalınmaz kardeş... yurtdışı şart :)
  • quote:

iyi de kardeşim, güzel bi eğitim alamadım ki içimde kaldı.
    hep itü de odtü de eğitim böyle olmaz diyorum, böyle bi his var içimde, kafam karışık. böyle ülkede mühendislik okunmaz da, yapacak bişey yok benim hayallerim bunda gizli.
    :/

Sizin içinizde bir farklılık beklentisi var.Bilmiyorum sizin bölüm ve üniversite için bu tarz bir program var mı ama erasmus vb. bir çok program var.Değerlendirmenizi tavsiye ederim.Siz meslekten soğumamışsınız siz eğitim sisteminden,okulunuzdan soğumuşsunuz.5 sene boyunca yeni bir bölüm okumak yerine erasmus yapıp üzerine bir de yurt dışında master yapabilirseniz sizden kralı olmaz.Avrupa'da tamamlayacağınız bir eğitim size çok büyük bir avantaj sağlar.Bilmiyorum bu konuda yanlış bilgi vermeyeyim ama eğer Avrupa'da alınan bir diploma her hangi bir Avrupa ülkesinde çalışabilme imkanı varsa yapmanız gereken en mantıklı iş bence bu yolda ilerlemek olur.Almanya'da büyük şirkette 4-5 bin euroya çalışmak size krallar gibi bir hayat yaşatır.Almanya'da tekniker olarak çalışanlar bile en azından belli bir kalitede hayat yaşayabiliyorlar.Borç harç yoksa yazın gelip Türkiye'ye geziyorlar veya diğer Avrupa ülkelerini şehir gezer gibi geziyorlar.

Boşu boşuna Türkiye'de okumayın.Üniversite öğrencilerinin çoğu siyaset içerisinde sağ sol diye birbirlerini yiyorlar.Gerçekten iyi bir konuma gelebilmek için başarı yerine sağlam akrabalara ihtiyaç olunan bir ülkede bir okul daha okumak 5 senenizi çöpe atmak olur.Hele ki ülkenin hali şöyle bir durumdayken diplomaya,belgeye güvenip burada bir okul daha okumak çok büyük bir kumardır haberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 22 Ekim 2015; 1:39:37 >

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    erasmus falan yok kardeşim benim bölümde...
    3. sınıfta almanya davası vardı, benim de almanca olmadığı için gidemedim.
    zaten son seneyiz:/
  • quote:

Ben Kocaeli mekatronik mühendisi mezunu oluyorum önümüzdeki haziranda. Ama istediğim yani hayal ettiğim eğitimi alamadım. Tekrar okumak istiyorum, yaşım 25 olacak mezun olduğumda. 1 sene üniye hazırlanma aşaması, ve kazanırsam 26 da İtü de uçak mühendisliğine başlamak istiyorum. Gerçekten iyi bir eğitim almak istiyorum... Çook mu geç oluyor?:/

bu ülkede mühendis olunmaz tıp düşün.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    korkunun ecele faydası yok benim gibi olma düzenini kur gerisi gelir zaten (iş demek düzen demek)
  • Enes P. E kullanıcısına yanıt
    işe girsen açılır mısın diyorsun usta?
  • quote:

bu ülkede kalınmaz kardeş... yurtdışı şart :)

Gitmek de istemiyorum açıkçası ama bir bakarsın tadını aldım mı bırakamam yurt dışını.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    düzenli bi iş yap kendine bi yerlere gelmeye bak iş düzenli olmazsa olmaz yalnız..... iş bile sayılmaz
  • quote:

erasmus falan yok kardeşim benim bölümde...
    3. sınıfta almanya davası vardı, benim de almanca olmadığı için gidemedim.
    zaten son seneyiz:/

Hocam siz şuan ki alanınızla ilgili mutlaka bir yurt dışı eğitimi almaya bakın.Bilmiyordum erasmus olmadığını fakat elbet başka bir program burs bir şey muhakkak vardır.Bir etkinlik,bir dil kursu her hangi bir şey.Elinizde her zaman için bir anahtar bulunsun.Gidip iyi bir ülkede okuduğun alanınla ilgili çalışabilmek çok büyük bir imkandır.Bu sene derslerinize abanın,hepsinden tam not almaya bakın,proje ve etkinlikleri vb. şeyleri çok iyi takip edin.Kendinizi belli edin.Sonrasında bu şekilde bir master yapma imkanınız olur belki.

Bu ülkede olduğunuz sürece hangi okula gittiğinizin pek bir önemi yok.Ülkedeki en iyi üniversitelerdeki öğrenciler bile hâla eğitimin ne demek olduğunun farkında değiller.Hâlen kalemin,kağıdın ne kadar güçlü bir etmen olduğunun farkında değiller.Bu ülkede güçlü olan kağıt,kalem ve bilgi değil ne yazık ki cüzdan,çevre ve ikna kabiliyeti önemli bu ülkede.Ben ilk mesajınızı okurken o bölümü iyice araştırıp bilgi edindiğinizi üniversiteye göz gezdirdiğinizi varsaymıştım.Siz iyi bir eğitim ve iyi bir gençlik yaşamak istiyorsanız çok büyük bir değişiklik beklemeyin.Ufakta olsa bir fark elbette olur ama o da gideceğiniz üniversitedeki şehrin insanlarının kültürüne,genel tutumlarına bağlıdır.

Yurt dışı tecrübeleri olan arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim bizim ülkemizdeki gibi öğrencileri kazıklayan,öğrencileri yolmaya çalışan,öğrencileri ezen,küçük düşüren,sevmeyen bir millet var mıdır?Normal ev kirası 500 TL aynı ev öğrencilere veriliyorsa 700 TL. (İyi niyetli insanları hariç tutuyorum çoğunluk kötü niyetlidir ama o konuda hiç tartışmayalım)

• quote:

Orijinalden alıntı: MinPayne

quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

19 yasindayim 2. sinifim. aksilik olmazsa (kafam atip da bolumu birakmazsam, okullardan burs bulup yurtdisina cikmazsam, alttan ders kalmazsa ) 21 yasinda muhendis oluyorum. siz bolumu bitirince 30 yasinda tecrubesiz muhendis olarak ise baslayacaksiniz, o yasta benim 9 yillik tecrubem olacak ki bi da ciddi bi sure. ama hocam gercekten istekliysen oku en azindan icinde keskelerle yasamazsin

Okul biter bitmez seni hemen işe alıp maaş verecekler öyle mi?

İmzadaki logo Harran'ın değil ki hocam Hacettepe'nin.Top 10'daki üniversitelerde okuyanlar okul boyunca yan gelip yatmadığı sürece mutlaka iş bulur.Böyle yüksek puanlı üniversitelerin iyi bölümlerinden mezun olup işsiz kalanlar yaptıkları hataların farkına varıp ona göre bir alternatif yol çizerlerse bir sıkıntı yaşamazlar.

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    evet hocam, haklısın... ama yurtdışına çıkabilmek için para lazım, yada en az 3.0 ortalama lazım
    benden geçti...
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.