Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uniye hazirlaniyorum 2. Yilim dershanemizde 8.sinif teog ogrencilerinden mezunlara kadar insan var biri de 50 yaslarinda subay bir abi uni ye hazirlaniyor sence 30 yasinda bitirmek gec mi bir bekleyenin yoksa hayallerinin pesinden git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    Hocam thy de nasıl işe başlanılır acaba? neye dikkat ediyorlar? ingilizcem varsa yeterli mi?
  • Okumanin tabiki yaşı yoktur veya hiç birşey için geç değildir ama olaya bir de şu yönüyle bakın; hayata 5 sene geç basliyacaksiniz. Herseye 5 sene geriden geliceksiniz. Avrupa veya abd den bu sıkıntı olmaz ama burasu malum TR. Burda herşey olabilir :)

• neden öyle dedin?
  • hasanmerto kullanıcısına yanıt
    etmezler hocam, bunun için belli bi not ortalaması ve ingilizce bilgisi istiyorlar
  • hmet kullanıcısına yanıt
    neden itü yü önermedin hocam?
  • Ne tartistiniz bu kadar sayfa arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

ama hocam 30 yaşında tecrübesiz olmak?

50 yasinda, gitsem simdi 20 yildir ucak muhendisiydim demek ? benim hayat gorusum bu, 60 yasinda olsa yine ayni siddetle desteklerim

• Kardeşim eğer bölümü çok istiyorsan oku, yoksa 5-10 sene de geçse keşke okusaydım lan kimbilir hayatım nasıl olurdu diye sürekli iç geçirirsin. Bende kocaelide mekatronik y.l. yapıyorum tam 6 senedir, bitirme teziyle uğraşasım dahi gelmiyor hep içimden keşke otomotiv y.l. yapsaydım diyorum ama yaş erdi kemale. Keşke keşke demektense en iyisi somut adım atmak. Çok istiyorsan gir sınava kazanabilirsen şayet bir şekilde halledersin işi gücü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

neden itü yü önermedin hocam?

Hocam önermedim değilde oradaki imkanlarda kısıtlı yani kocaelinden daha iyi bir yer hayal etme. Bu arada arkadaşların dediği gibi yüksek lisansı uçak üstüne yaparsanız çok daha iyi olur. Hem 4 yıl okumazsınız hem de yüksek mühendis olursunuz.
  • kardeş benim arkadaş var orda. yaş konusu sıkıntı olmuyormuş. özellikle ordakiler aklı başında insanlar olduğundan sıkıntı çıkarmaz. benim de hayalimin bölümü itü uçak mühendisliği. milli sporculuk geçmişim olduğundan derslere pek bakamadım. ama yaşım kaç olursa olsun okumak istiyorum orayı.
  • Bizim sınıfta 96 girişli birisi vardı saçlarına aklar düşmüş çoluk çocuğa karışmış ama 2. sınıf dersleri kalmış. Adamı gördüğümde acaba hoca mı değişti falan demedim değil. Geldi yanıma oturdu ben şok ben iptal

Ben doğarken adam vizelere giriyormuş

Yani uzun lafın kısası,okumanın yaşı yoktur sadece bazı şeyleri geciktirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangunner -- 21 Ekim 2015; 23:30:56 >
  • sadelipoğaça S kullanıcısına yanıt
    ama hocam 30 31 yaşında tecrübesiz olmaktan korkuyorum?
  • hmet kullanıcısına yanıt
    bakalım hocam, not ortalaması toparlanırsa olabilir.
    ama benim hayalimde nedense çok değişik odtü, itü var
    buradan çok farklı değil midir, hocalar da öyle, yani iyi anlatmazlar mı
  • gyradel kullanıcısına yanıt
    cidden itü makine yi elektroniği bitirip 1500 2000 e çalışan var mı?:/
  • agritux kullanıcısına yanıt
    Hocam iki bölüm kombinasyonu, ama 30 yaşında tecrübesiz eleman?
  • Teşekkür ederim abi, abi bölüm güzel de, okulda hiç bi şey öğrenmedim.
    kocaelideki 5 sene hayatımdan gitti gibi hissediyorum.
  • uçak müh'liğinden zevk alacağına emin misin?
  • hocam benim hayalim uçaklarla, hava araçlarıyla, füzelerle alakalı...
    tamam yüksek de yapabilirim belki, ama benim içimde eğitim kaldı ya, ordaki eğitim bi başkadır diye düşünüyorum emin olmamakla beraber.
  • anladığım kadarıyla uçak bölümü için bi yanıp tutuşma yok sizde, akademik tatminsizlikse olay bence de yüksek lisans kovalayın. yoksa genelde ilk 1.5 sene ortak havuz dersleri calculus, fizik, kimya, türkçe, ata gibi ve genelde angarya dersler (akademik tatmin aradığınız için söylüyorum yoksa bu dersler de önemli temel dersler, sosyal dersler de entellektüel katkıda bulunuyor). itü odtü gibi okulların dünya sıralama listesine baktığımızda yüksek sıraları almalarının en önemli sebebi ortaya konmuş yayınlara yapılan atıf sayısının çok olması yoksa ders anlatma bakımından kendi sıralarındaki okullardan daha kötüler.
    itülü olarak söylüyorum cidden ders vermeyi angarya olarak görüp mecbur olduğu için ders açanlar - ki bu öğretim görevlileri ya slayttan şalap şulap anlatır geçerler ya da asistanı derse yollarlar- olduğu gibi iyi niyetli bilgili olduğu halde anlatma kabiliyeti olmayan elindeki notları 14 hafta 3 er saatten her ders sırtını sınıfa dönüp tahtaya bişeyler yazanlar -ki bu tipler de genelde 10 yıldır aynı kağıttan yazarlar, sınavda da mecbur geçmiş senelerdekine benzer sorular sorarlar aksi halde millet patır patır dersten kalır- ellerinden notunu alsan ders anlatamaz tipler de var. Ayrıca garip, egolu insanlar da var iyi veya kötü bi şekilde ders anlatıp sınıfın tamamını dersten bırakabilirler ve kimse de sen nabıyon hoca diyemez.hele ders anlatamayıp bi de sınıfın 3/4 ü veya daha fazlasını bırakan tipler çileden çıkarıyor ve bu tiplerin sayısı da az değil.(dipnot itüde final notları da açıklanmaz dönem sonu direkt harf notu açıklanır) he şimdi diyeceksin ki hiç mi iyi ders anlatılmıyor, evet çok müthiş hocalar da var harbiden her ders beyin m.cklanması ve ufuk açılmasını beraber tecrübe ettiren müthiş insanlar ama bunların sayısı çok olmadığı gibi bu adamlardan ders almak da öyle herkese nasip olmuyor. bu adamlar her dönem ders açmadıkları gibi ders seçiminde hoca ismini göremediğin, gizemli yollardan tahminde bulunabildiğin bu hocaları dersi ikinciye alacak üst sınıflar bizden önce ders seçtiği için kontenjanı baya az kalıyor ve o efsane ders seçim mücadelesinde şanslı olursan alabiliyorsun.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.