Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence bu işe kalkışma. Senin durumuna örnek olabilecek bir kaç kişi tanıyorum ve sonları da pek iyi olmadı. Burası Türkiye biraz şans biraz dayı ile çok güzel işler yürüyor. Yurtdışında olsan hayallerini erteleme derdim ama Türkiye' de bir an önce işe atıl. İlla ki olumlu örnekler var, ama bir olumluya karşlılık aynı hikâyenin yüz olumsuzu da var.

İTÜ' ye gelirsek evet kampüs falan şahane KOÜ rezaletini ben de yaşadığımdan seviye atlayacağın garanti ama uçurumlar da olmayacak. Türkiye' de çok çok azınlık bir kesim hayal ettiği gibi iş ortamına sahip. Sen şu an ki bölümden mezun ol bir iş dünyasına atıl zaten anlayacaksın durumu. Kaç tane arkadaşım İTÜ makina, elektronikten mezun 1500-2500 lira maaşla koyun gibi güdülüyorlar.
  • 75hp 7 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam
    bazıları değmez diyor, tecrübe daha önemli, 5 sene tecrübe kazansan 31 yaşında yeni mezun olmandan daha iyi olur diyorlar, kafam karışıyor
  • endulusi kullanıcısına yanıt
    İtü de alınır diye tahmin ediyorum, İtü de Odtü de de alınmazsa Türkiye de nerede alınır
  • xRoot kullanıcısına yanıt
    neden bitmesin, zamanında bitiren yok mu?
  • CaptainOnedin kullanıcısına yanıt
    hocam ders saysalar da ben almak isterdim sanki, bişeyler öğrenmek için.
    hani burda bişeyler öğrenemedim ya:/
  • Kardesim 26 31 farketmez sonucta sen bu meslegi 30 sene yapican evine mutlu gelebilmek onemli olan , elektrik 4. sinifim bi tarafim cikiyor ama keyif aliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Ben Kocaeli mekatronik mühendisi mezunu oluyorum önümüzdeki haziranda. Ama istediğim yani hayal ettiğim eğitimi alamadım. Tekrar okumak istiyorum, yaşım 25 olacak mezun olduğumda. 1 sene üniye hazırlanma aşaması, ve kazanırsam 26 da İtü de uçak mühendisliğine başlamak istiyorum. Gerçekten iyi bir eğitim almak istiyorum... Çook mu geç oluyor?:/

ben de itu ucak mezunuyum. yuksek lisansi da orada yaptim, doktoraya da orada basladim. Havacilik sanayinde muhendis ve yonetici olarak da calistim.

sana tavsiyem Lisans yerine yuksek lisans kovalaman. Sonucta belli bir muhendislik alt yapin var. Tekrardan lisans egitimine baslaman yorucu ve zor olabilir.

Bunun disinda havacilik ile ugrasan sirketlere is basvurusu da yapabilirsin. Ornek TAI, TEI, Roketsan, GE Aviation, vs.. Buralarda calisan mekatronik muhendisi arkadaslar var.

Ortalaman, ingilizce seviyen ve muhendislik olarak bilgilerin ne kadar iyiyse o kadar cok sansin olur. PM den de yazarsan yardimci olmaya calisirim.

• LİVERPOOLYWNA kullanıcısına yanıt
    ama hocam 30 yaşında tecrübesiz olmak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tRolling Stones

30 yaşında ikinci bölümü okuyanlar var. Hazırlığı atlayın ama. Belki ders de saydırabilirsiniz araştırmak lazım

Uçak Mühendisliği ingilizce bir bolum değil

• sadelipoğaça S kullanıcısına yanıt
    hocam itü de akşam öğretimi yok, bi de dersler orada ağır olur diye çalışmak sıkıntı olmaz mı?
    yoksa bende öyle istiyorum hem bu diploma ile çalışayım hem okuyayım, ama öyle fırsatım olabilir mi?
  • berkanenes kullanıcısına yanıt
    ne puanı hocam? sorumu dikkatli okumadın sanırım :)
    önümüzdeki haziran mezun olacağım diyorum ama hayalimdeki eğitimi alamadığım için tekrar okumayı istiyorum, bu da türkiyenin en iyi okulu olmalı, odtü itü
  • Ceviz ağacı C kullanıcısına yanıt
    neden öyle dediniz hocam? hangi bölümü bitirdiniz bu arada?
  • animetrk kullanıcısına yanıt
    itü uçak mı okuyorsun kardeşim?
  • 30 yaşındayım,4 yıllık fakülte mezunu olduktan 4 yıl sonra 2 yıllık MYO Optisyrnlik 2. Sınıf öğrencisiyim.Bu sene bittikten 2 yıl sonra kendi alanımda yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Ben eglencesine yapıyorum bunu,hiç bir şey için geç değildir bence.Ayrıca özel bir şirkette çalışıp okul hayatını aynı anda kovalamaya çalışıyorum.Bence hayallerinin peşini birakma

• Dostum asla geç değildir. Klişe laflarla sana istediğin gazı verebilmem mümkün değil o yüzden 1-2 örnekle özetlemek daha mantıklı.

İlk olarak şunu bilmelisin ki 4 yıllık üniversite eğitimi TEMEL eğitimdir. Yani sizin alacağınız ileri düzey eğitime temel oluşturmak açısından üniversitelerin lisanslarında mevcuttur. Asla iş ortamı, kariyer alanları böyle olmaz. Dürüst olmalıyım sana karşı 10 yıldır kimyayla uğraşıyorum, belli başlı sektörlerde yapılabilir her işi yaptım, dünyanın en büyük kimya fabrikası olarak söz edilen BASF de staj yaptım. Yani normal bir lisans öğrencisine göre bilgim oldukça fazla ama ona rağmen kimya biliyorum demekten her zaman çekinmişimdir. Çünkü aldığım eğitimin yetersiz kaldığı alanlar mutlaka olabilir. En basit örneği benim aldığım kimya eğitimi çekirdek kimyasını destekler nitelikte değil. Evet teorik olarak her şeyini biliyorum ama iş teoriden çıkıp pratiğe dönüştüğü noktada sıfırım. Çünkü eğitim bana onun temelini vermekle hükümlü, fazlası değil.

Uzun lafın kısası eğer ki yeni bir üniversite okumanın sana ne katkısı olacağını düşünüyorsan üstte yazdıklarımı kendine uyarlayabilirsin. Her zaman alınan eğitim üzerine bir şeyler koymak iyidir. Vizyonunu genişletir, spesifik bilgiler spesifik alanlarda işine yarar..

İkincisi ise, lise hocalarımdan birisi bahsettiğim konunun yaşayan örneğiydi. Ve dürüst olmak gerekirse o kişi hayatımda tanıdığım, muhtemelen de tanışacağım gelmiş geçmiş en örnek alınası insandı. Bunu aldığı eğitimlere dayanarak söylemiyorum. O aldığı eğitimlerin verdiği öz güven, bir konuşmada yaptığı vurgular ile birlikte karşınızda konuşan kişiyi resmen tanrı gibi görüyorsunuz. Aynı zamanda yaşı 60 üstü olmasına rağmen 40 yaşında bir insana fiziğine sahipti, belki daha da genç. Günde 10 km koşardı.

Kendisi bizim kimya baş öğretmenimizdi. Şu an özel bir üniversitede profesörlük yapıyor, benim bahsettiğim zaman lise zamanıydı ve o da lisedeki hocalardan birisiydi. Kendisinin kimya mühendisliği diploması, hukuk diploması mevcuttu. Aynı zamanda o esnada felsefe okuyordu. O kişinin bilgisi, ufku o kadar büyüleyiciydi ki o okulların insan üzerinde ne kadar etkisi olduğunu tartışmaya bile gerek kalmıyor.

Ancak ben insanlara kuru kuruya gaz veren birisi olmayı sevmem. Eğer başka bir lisans okuduktan sonra bir iş yapmayı düşünmüyor, veya lisansı okuduğun esnada kendini geliştirmek adına bir şeyler yapmayı düşünmüyorsan boşver gitsin. Vaktini boşa harcamış olursun.

• Arkadaşın teki demiş mühendisin genci makbuldur diye doğru bir tabirdir.Sen şimdi tıp falan okuycam desen tamam derdim ama o yaşta gerçekten zor olur ve o kadar sene daha katlanabilir misin ve kazanacağında kesin değil.Onun yerine itu de yuksek lisans yap veya başka bişeyler yap işte kendi bolumunle ilgili benim düşüncem budur

• Hocam neden geç olsun. Herkes zaten mezun oluyor bi sene falan çalışıp yüksek lisans yapıyor. Aynı şey. Bakın benim bir arkadaşım inşaat teknikeri idi. 3 sene bu şekilde çalıştıktan sonra bir karar verdi biz de teşvik ettik. 1981 doğumlu kendisi. 26 yaşında mimarlık okumaya başladı 2 sene önce mezun oldu. Hem de okurken part time olarak çalıştı. Şu anda çok daha iyi şartlarda ve maaş ile çalışıyor. Bence hiç bir şey için geç değil. Önemli olan istek. Kaldı ki okumak istediğiniz bölüm çok geçerli ve maddi olarak baktığınızda getiri yüksek olacak. Mekatronik okumak da ayrıca avantaj bu durumda. Bence deneyin kesinlikle.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    lisans egitimi alirken calismak derslerin yogunlugundan dolayi cok zor olur. Ozellikle ilk 2 yil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi campos67 -- 21 Ekim 2015; 22:16:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreamofMirrorss

quote:

Orijinalden alıntı: tRolling Stones

30 yaşında ikinci bölümü okuyanlar var. Hazırlığı atlayın ama. Belki ders de saydırabilirsiniz araştırmak lazım

Uçak Mühendisliği ingilizce bir bolum değil

itu de ilk once hazirlik okuman gerekiyor. Ingilizcen iyi ise hazirligi gecebilirsin. Ben okurken en az 30% ingilizce ders zorunlulugu vardi ayrica tum kaynaklar ingilizce...
  • Ben 33 yaşındayım seneye sınava girip hukuk okuyacam :) sen geç mi olur diye yazıyorsun. Okuduğun bölümü sevmiyorsan şimdi bile sınava girip devam edebilirsin. 4. sınıfı dereceyle bitirdiğinde beşe başlamadan odtü işletmeye giden birini tanıyorum, yine aynı sınıftan biri biyoloji öğretmenliğine gitti.

Ayrıca endüstriyi bitirene kadar da 5 sene okulu uzatmıştım, benim işim endüstri değil, hukuk okuyup siyasete atılmak ve bunu 33 yaşından sonra yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 21 Ekim 2015; 22:24:56 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.