Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 yaşında doktorluk okuyan var sen ne diyisen.
  • Türkiye'de o yaşta okula başlamak büyük hata, iş bulamazsın, param var bir elim yağda bir elim balda dersen okunur, yoksa boşa kürek çekmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Kardeşim 5 sene dediğin çok fazla biliyor musun...
    Hem de korkum şu, ben oraya gitsem hep benden 5-6 yaş küçükler olur:/ Okula o yaşta gitmek bana koyar gibime geliyor...

Ben de itu'de ucak-uzay daydim.
    Ben okurken ucak bolumune af kapsaminda geri donen orta yas ustu yada civarinda bi amca ve bi teyze vardi. Bir sekilde okudular bitirdiler o yasta yani

Suan ne is yapıyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz. Gerçekten istediğin birşey ise geç diye birşey yok.
    İmza ;28 yaşında makine müh yüksek lisansına başlamış 30 yaşında yurt dışına yüksek lisans için gitmiş ayrıca 21 yaşında mak. müh. olmuş biri
  • yapabilirseniz hem çalışın hem okuyun (2.öğretim) daha iyi bir şekilde adapte olursunuz, okul bittiğinde de istediğiniz işe girme şasnı kolaylaşacaktır.
  • Hocam merhaba öncelikle bazı arkadaşlar ders saydırırsın demişler. Ama bildiğim kadarıyla bu pek mümkün değil. Çünkü sen o dersleri zaten bitirdiğin bölüme saydırdın yani bir diploma almak için saydırdığın dersi bir daha başka diploma için saydıramazsın.
    Bir itü mezunu olarak hedefinin özel üniversiteler olmasını tavsiye ederim eğer iyi bir eğitim almak istiyorsan.
  • Istiyosan oku kesinlikle.en azindan sinava gir.

Benimde bir sorum var konu actim fakat cevaplayan olmadi.Bende kocaeli metalurji malzeme muh. okuyorum.3.siniftayim ve sıkıldım biraz.ayrica zor geliyor.en bastan beri bilgisayar muh.istiyordum.dikey gecis ile ayni okulda bilgisayar muh. bolumune gecebilir miyim?eger boyle birsey mumkun degilse asil onemli soruya geliyorum.bu sene sonunda namik kemal universitesinde bilgisayar muh.okusam mi yatay gecis ile?universite giris puanim tam yetiyor.cocuklugumdan beri bilgisayar ile ilgileniyom en azindan zor gelsede katlanirim,yabancilik cekmem.

Konu sahibine=Kusura bakma konu actim cevaplanmamisti bende bi sekilde boyle onemli konuda cevap alabilmek icin burda yazdim.

• Hayır geç olmuyor. Ama kararsız kaldığın an geç olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben okumak istediğin bölümden mezun olan biri olarak eğer gerçekten idealist biri isen bu bölümü 26 yaştan sonra okumanı tavsiye ederim.
    Devam etmiş olduğun bölümden mezun olup şansın iyiyse ucak mühendisliğinden sonra bulabileceğin işlerden daha iyisini bulabilirsin.
    Askerlik yaparken bile bizim arkadaşlardan strese girip acaba geç mi olacak dönünce duyduklarım oldu.
    Bir de genelde okul uzuyor, bir de İngilizce hazırlığı okumamalısın bu saatten sonra. Bir şekilde mezun oluyorsun zaten.
    Özel sektörde bazı yöneticilerle görüşmeye gittiğinde yaşın problem olabilir, ben yaşadım eski mezunlar yaz okuluna falan takıklar not ort falan soruyolar.
    Ama sivil havacılık gibi bir kariyer hedefin varsa okuld gördüklerin hiç bir işe yaramıyor. En fazla bu bölümde okuyanlardan 2 sene geride kalırsın.
    Bunu şundan söylüyorum sivil havacılıkta çalışırken de uçağı öğrenebilirsin.
    Ne endüstri mühendisleri biliyorum iniş tk uçağın neresinde olduğunu bilmeyip sonradan uçak sistemleri hakkında daha sonra arıza bile tahmin edebilen.
    Akademisyen, tasarımcı ya da aerodinamik üzerine çalışacaksan o başka o zaman gerçekten itü uçak.
    Bir de gerçekten senden yaşça küçüklerin esprilerini kaldırabilecek misin? Kendi hallerini düşün eğer onların gırgır, şamatlarını kaldıramayacaksan bu işlere hiç girişme.
    Ama ben uyumluyumdur diyosan 26 yaş falan problem değil 40 yaşında olsan farketmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eksipatlican -- 21 Ekim 2015; 17:03:45 >

• quote:

Ben Kocaeli mekatronik mühendisi mezunu oluyorum önümüzdeki haziranda. Ama istediğim yani hayal ettiğim eğitimi alamadım. Tekrar okumak istiyorum, yaşım 25 olacak mezun olduğumda. 1 sene üniye hazırlanma aşaması, ve kazanırsam 26 da İtü de uçak mühendisliğine başlamak istiyorum. Gerçekten iyi bir eğitim almak istiyorum... Çook mu geç oluyor?:/

Önce Türkçe yazıp konuşmayı öğrenin...

• Valla gec olmaz ama sıkıntı yaratır ıs ozel sektorde kendını cok gelıstırısen bu sıkntıyı azaltırsın
    Ben 85 doğumluyum.bu sene hem tekrar sınav gırecegım 2 yıllık bolum hedeflıyorum ya da abd de dıl eğitimıne gıdecegım.bazen bende dusunuyorum gec mı dıye ama ....

• Ben senin yerinde olsam uçak mühendisliği ile ilgili yüksek lisans yapardım. Hem lisanstan bazı uçak mühendisliğinin temel derslerini alırsın hemde seçtiğin tez konusuyla ilgilide güzelce uğraşabilirsin. Bitirme vaktinde o kadar kimsenin dikkatini çekmez sonuçta bir adım ileri gidiyorsun.
  • Hayat sana güzel

• Kardeşim, hayallerinin peşinden koşmanın yaşı yoktur. Ama anlamadığım bir şey var. Mekatronik çok baba bir bölüm. Üniversiteler arasında çok belirgin bir fark olacağını sanmıyorum eğitim açısından. istediğim (hayal ettiğim) eğitimi alamadım kısmı bana anlaşılır gelmedi. itü'de de aradığını bulamayabilirsin bence. Bu noktada iyi düşündün mü? . Ayrıca bölüm açısından da mekatroniğin uçaktan geri kalır bir yanı yok. Deseydin ki benim gibi eğitim fakültesinden mezun Olacağım ama mühendislik içimde kaldı. O zaman "there you go on! " derdim. Yas, olayı ayrıca özel sektörde Önemli bir kriter• 33 yaşına merdiven dayamış biri olarak iyi düşün derim. Bölümün çok iyi. Hakkında hayırlısı olsun, güzel kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3,14159265358979323846264 -- 21 Ekim 2015; 17:40:00 >
  • quote:

Ben Kocaeli mekatronik mühendisi mezunu oluyorum önümüzdeki haziranda. Ama istediğim yani hayal ettiğim eğitimi alamadım. Tekrar okumak istiyorum, yaşım 25 olacak mezun olduğumda. 1 sene üniye hazırlanma aşaması, ve kazanırsam 26 da İtü de uçak mühendisliğine başlamak istiyorum. Gerçekten iyi bir eğitim almak istiyorum... Çook mu geç oluyor?:/

çok geç. Hele Türkiye'de daha da geç.
  • Kardeşim, hayallerinin peşinden koşmanın yaşı yoktur. Ama anlamadığım bir şey var. Mekatronik çok baba bir bölüm. Üniversiteler arasında çok belirgin bir fark olacağını sanmıyorum eğitim açısından. istediğim (hayal ettiğim) eğitimi alamadım kısmı bana anlaşılır gelmedi. itü'de de aradığını bulamayabilirsin bence. Bu noktada iyi düşündün mü? . Ayrıca bölüm açısından da mekatroniğin uçaktan geri kalır bir yanı yok. Deseydin ki benim gibi eğitim fakültesinden mezun Olacağım ama mühendislik içimde kaldı. O zaman "there you go on! " derdim. Yas, olayı ayrıca özel sektörde Önemli bir kriter• 33 yaşına merdiven dayamış biri olarak iyi düşün derim. Bölümün çok iyi. Hakkında hayalin olsun, güzel kardeşim.

• Afdan yararlanıp 50-60 yaşları arasında bi teyze var bizim okulda da matematik öğretmenliği okuyor arada bakıyorum efsane not alıyor. hatta bazı hocalardan büyük bile garip durum ama sonuçta okuyor teyze :D
  • master yapsan benzer bir bölümde kurtarmaz mı? tekrar okul okumak bence zaman kaybı olur, ilk 2 sene konulara giriş zaten zorlamaz, 1 sene üni hazıırlanca, ne öğreniyorsan 3.-4.sınıfta öğrenicen. 2 senelik master düşünsen daha mantıklı bence
  • quote:

Hayalinin peşinden koş, aksi takdirde mutlu olamazsın. Belliki çalışkan ve azimlisin. Koşullar el veriyorsa okumalısın. Hele ki iki bölümün kombinasyonunu düşün.
  • quote:

hocam ben savunma sanayisinde, uçak tank roket uzay aracı tasarımı bu şeyler benim ilgimi çekiyor, ama sanırım benim maceraya atılmam gerek, şimdiki yerden aldığım eğitim ve diploma ile bu dediğim yerlere ulaşmanın çok zor olduğunu düşünüyorum... yanılıyor muyum acaba

Alan hakkında bilgim yok açıkçası ama Türkiye de iyi bir yere gelmek için İstanbul ve anakarada bulunan sağlam üniversitelerden mezun olmak genel olarak ön şarttır.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.