Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hereiam

Kardeşim 5 sene dediğin çok fazla biliyor musun...
    Hem de korkum şu, ben oraya gitsem hep benden 5-6 yaş küçükler olur:/ Okula o yaşta gitmek bana koyar gibime geliyor...

Ben de itu'de ucak-uzay daydim.
    Ben okurken ucak bolumune af kapsaminda geri donen orta yas ustu yada civarinda bi amca ve bi teyze vardi. Bir sekilde okudular bitirdiler o yasta yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşı gençlere bakma sen 20 nin başında olup mühendis diplomalı işçi çok. İTÜ yü bitirmek mi istiyorsun yoksa mühendis olmak mı önce ona karar vermek lazım daha sonra yardırmak için yaşa gerek yok.

• ömrün okul okumakla geçiyor, bir an önce kurtul okuldan bir işe gir yoksa istediğin okulda mezun ol, kimse 0 tecrübeli 30+ yaşta olan bir kişiyi işe almak istemez
  • Muhendislik lisans programindan mezun olacaksin ve baska bir muhendislik lisans programinda okumaya basliyacaksin. Ortak derslerin olacaktir muhakkak. Muaf olma durumun olabilir. Arastir. Erken bitirme sansin bile olabilir.( Diplomayi 4 senede verirler ama derslere girmeyecegin icin yuksek lisans bile yapabilirsin)

• quote:

maddi durumda sıkıntı olacak işte, o yaşta aileden para almak insanın çok zoruna gider...

çalış hocam ünide çalışarak para çıkaranlar var
  • Bir itu mezunu olarak tavsiye etmem git o alanda bir firmaya gir 3 sene düşük ücretle çalış daha iyi. mühendislik kilometre işi zaten belli mühendislik yetilerin var 4 5 sene okul okumaya gerek yok. Ya da Avrupa da o alanla ilgili yüksek lisans master falan kovala ama kesinlikle bölümü tekrar okuma askerlik falan derken yasin 30 olur tecrübesiz is ararsın

• bende lisansı bitirdim,napsam bende yeniden başka bir bölüm mü okusam :))
  • sen bir kazanda geç bitirmen kusur kalsın, basit birşeymiş gibi kazandımda yaşım nolcak diyorsun birde.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 21 Mart 2021; 13:59:58 >
  • quote:

Ben Kocaeli mekatronik mühendisi mezunu oluyorum önümüzdeki haziranda. Ama istediğim yani hayal ettiğim eğitimi alamadım. Tekrar okumak istiyorum, yaşım 25 olacak mezun olduğumda. 1 sene üniye hazırlanma aşaması, ve kazanırsam 26 da İtü de uçak mühendisliğine başlamak istiyorum. Gerçekten iyi bir eğitim almak istiyorum... Çook mu geç oluyor?:/

Lisans ortalaman fena değilse aynı bölüm üzerine İTÜ'de yüksek lisans yapma şansın yok mu? Gerçi çoktan düşünmüşsündür bunu ama yine de sorayım dedim.
  • ben meteorolojideyim. hocalar anlayissiz. bana gore. ucak nasildir bilemem tabi.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Eğitim almak için başlayacaksanız İTÜ'den daha güzel okullar da var. Ayrıca öğrenciyken öğrendiğiniz bilgilerin 20%'sini bile kullanmıyorsunuz mesleki hayatta. Ama uçak mühendisi olmak istiyorsanız ve okuduğunuz bölümün sizin için yanlış olduğunu düşünüyorsanız hiçbir şey için geç değil.

Not: Uçak Müh. okuyorum ben de.
    2. senem. 1 sene hazırlık okudum. Şu an 1. sınıftayım yani. Çok yüksek puan yapmadım. 370'le İngiliz Dili ve Edebiyatı kazandım. Çalışmıyorum. Kişilik olarak yaşlı veya yaşıtlarımla takılmaktan hoşlanmıyorum zaten. Küçük dediğiniz insanlardan onların benden daha olgun olduğunu öğrendim. 96'lı olup da benim bilmediğim her boku yemiş, her maddeyi kullanmış arkadaşlarım var. Önyargıyla gitme okula. Ben de öyle gitmiştim cidden üniversite çok farklı bi ortam. Abi falan demiyolar bana, gerçi ben çoğundan genç gösteriyorum inanmıyolar 90'lı olduğuma
  • Herşey zamanında güzel oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sulu Çor Kağan

2. senem. 1 sene hazırlık okudum. Şu an 1. sınıftayım yani. Çok yüksek puan yapmadım. 370'le İngiliz Dili ve Edebiyatı kazandım. Çalışmıyorum. Kişilik olarak yaşlı veya yaşıtlarımla takılmaktan hoşlanmıyorum zaten. Küçük dediğiniz insanlardan onların benden daha olgun olduğunu öğrendim. 96'lı olup da benim bilmediğim her boku yemiş, her maddeyi kullanmış arkadaşlarım var. Önyargıyla gitme okula. Ben de öyle gitmiştim cidden üniversite çok farklı bi ortam. Abi falan demiyolar bana, gerçi ben çoğundan genç gösteriyorum inanmıyolar 90'lı olduğuma
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 21 Mart 2021; 13:59:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ordeniz

quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara.

Cümleler yanlış anlaşılabilir.Her maddeyi kullanmış olmak ve olgunluk aynı paragraf içinde birbirinin devamı olan cümlelerde kullanılmasa daha iyi olur diye düşünüyorum.Madde kullanımına yatkınlık,hayatı görmüş geçirmiş olgun anlamına gelmez.Tam aksine hayattan hiçbirşey alamamış demektir.Yanlış anlamış olabilirim - umarım-.

Görmüş geçirmiş anlamında söyledim onu. Çoğu kullanmıyor zaten kurtarmışlar kendilerini o illetten. Yani benim bilmediğim, adını bile duymadığım şeylerden haberdarlar demek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sulu Çor Kağan

quote:

Orijinalden alıntı: ordeniz

quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara.

Cümleler yanlış anlaşılabilir.Her maddeyi kullanmış olmak ve olgunluk aynı paragraf içinde birbirinin devamı olan cümlelerde kullanılmasa daha iyi olur diye düşünüyorum.Madde kullanımına yatkınlık,hayatı görmüş geçirmiş olgun anlamına gelmez.Tam aksine hayattan hiçbirşey alamamış demektir.Yanlış anlamış olabilirim - umarım-.

Görmüş geçirmiş anlamında söyledim onu. Çoğu kullanmıyor zaten kurtarmışlar kendilerini o illetten. Yani benim bilmediğim, adını bile duymadığım şeylerden haberdarlar demek istedim.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 21 Mart 2021; 13:59:42 >

• Hem geç olur hem de zor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İyi bir eğitim almanla okuduğun bölümün alakasını çözemedim..

Okuldaki eğitim tabiki önemli ama asıl önemli olan sensin, senin çalışma hayatına bakışın önemli.. İş ile okul arasında ayrıca çok fark var..

Okuduğun bölüm özel bir bölüm.. Bizim burda robotçular gayet memnunlar hayatlarından..
  • hayalleri gerçekleştirmek için mübah olan her yol denenmeli.

hem okuyup hem çalışabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.