Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne kadar bilgi öğrensen kardır geçim derdin vs varsa bilmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kafanı çok fazla karıştırma.
    1) ilk başta istediğin bölümü kazanman lazım.
    2) eski okulunda aldığın ortak dersleri saydırabilir misin bunu öğren.bazı okullar kabul etmiyor bildiğim kadarıyla odtü vs. bölümler benzer, bayağı bir ortak ders olabilir bu da sana ortalama 1 yıl kadar kazandırabilir.
    3) eğer istediğin bölüm için şimdi uğraşmazsan ileride çalışma hayatında en ufak bir aksilikte kendini ve mesleğini suçlarsın.
    4) 3 de bahsedilen durumun olmaması için okulu kazanıp en azından 1 sene falan devam edip hem ortam hem piyasa hem de kendini yoklarsın olmadı bırakırsın.
    not:34 yaşındayım kamuda çalışıyorum (kpss ile kazandım) 33 yaşında i.ü de müh. okuyordum tayin çocuk derken bırakmak zorunda kaldım en azından neyin ne olduğunu gördüm eğer üniye hiç başlamasaydım kafam bu kadar rahat olmazdı denemediğim için acabalarım olurdu. şimdiki hedefim daha büyük.

not 2: bence burada önemli olan noktalardan birisi de eski okulunu kazanıp bitirmeyi başarı olarak görmüyorsun sanırım, bunu kendine sor. eğer durum buysa zaten mezun olduğun bölümde çok başarılı olamazsın. istediğin bölümü kazanmayı başarı olarak görüyorsan kazanmak için uğraşmalısın öz güven, verimli çalışma ve hep bir şeylerin eksik kalmaması için. hem çalışıp hem de okuyabilirsin misal okul 3 değil de 5 senede biter hem iş deneyimin eksik olmaz hem de hayalini gerçekleştirirsin.
    kısacası istersen bir çıkış yolu bulursun zor olur ama değer mi? sen bu sorunun cevabını okulu kazanıp başlamak ve durum değerlendirmesi yaparak bulabilirsin? yaş konusuna çok takılma çünkü istediğin bölümü kazanmak kolay değil açıköğretimde işletme okumak değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razzmazz -- 21 Ekim 2015; 10:10:58 >

• İyi bir eğitim almak için hiçbir yaş geç değildir. Türkiye'de zaten gerçek üniversite sayısı 10'u geçmez, İTÜ de onlardan biri. Uçak mühendsiliği de çok özel bir bölüm. Hatta belki mevcut bölümünde aldığın derslerin bazısını da saydırabilirsin. Eğer 4 yıl daha öğrenci kalacak maddi gücünüz varsa başka hiçbir şeyi düşünmeyin.

Bir diğer alternatif de mekatronik üzerine uçak mühendisliği yüksek lisansı yapmak olabilir.
  • Verim almak vermek falan filan tamamen ayrı senin hayalini gerçekleştirmen ayrı. Bizim bölümde kenan amca 55 yaşında geçen sene mezun oldu. Adamı sağ-sol davalarında okuldan atmışlar af çıkınca devam etmişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    18 yasinda uni1 deyim ayni sinifta oldugum 44 yasinda bir abi var hayallerinin pesinde kosan ve adamdan rahati yok ortalikta her sunumda kendini ifade ediyor cekinmeden derse herkesten once gelip herkesten sonra cikiyor.Bende cidden okumanin yasi yok
    Not: Gecen abi sunumda en one oturdu sunumu izlemeye gelen bolum baskanida meslektasi sanip yaninda geldi :Dd

• Bence geç ben o yaşta evlendim hayatı kurdum zaten 60 da iş bitiyor 25 geçmeyecek okumak hayata atıl.

• Bende bu sene 3. ye girecem. Amacımı gercekleştirirsem hazirlikla beraber 26 yaşımda universiteyi bitirecem. Bende odtü havacılık,itü uçak istiyorum.
    Hep kendime 26 yaş geç diyodum. Ama siz 31 diyosunuz.
    Ama insanın hayalleri varsa peşinden GİTMELİ.
    Hakkınızda hayırlısı olsun.

• ikinci okulu okurken benden gençler okulda olacak diye gerilme. sen yıllarca başarısız olan bir insan olarak oraya gitmiyorsun. hemde ikinci üniversiteni bitirmeye gidiyorsun. bu dalga geçme ortamı olmaz, tersine sana daha çok saygı duyarlar.

ancak hayatında bazı yaşlar var kaçırmaman gereken, 31 yaşında üni bitirdikten sonra , hangi yaşta kariyerinde etkili bir noktaya gelebileceksin? evlilik aile cocuk bunları hangi yaşlarda gerçekleştireceksin? bu tarz belirsizlikler canını sıkabilir.

ek olarak, bence gayet güzel bir bölüm bitiriyorsun, eğer alanından tiksinecek kadar nefret etmiyorsan, bunun üzerine belki 1-2 yıllık eğitimler - kurslar - yurt dışı imkanı katarak kendini daha donanımlı hale getirip, yönelmek istediğin alana doğru kaydırmaya çalış ve ordan iş hayatına devam et. türkiye şartlarında 31-32 yaşında üni mezunu olarak işe başlıyor olmak çok kolay bir durum değil.
  • Yas problem olmaz okulda su an 30lu yaslarinda olanlar da var 22-23 yasinda 1.sinif olanlar da.Onemli olan senin ne hedefledigin yoksa sinifta kimse "ooo amca bu yasta okul mu okunur?" demez

Edit:Bolumde 30lu yaslarinda astsubay olan abimiz geldi aklima nobetlerini ayarlayip derslere geliyor.Isteyince olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GozlukluSirin -- 21 Ekim 2015; 9:58:18 >
  • Muhendislik icin cok farkli bir durum yas konusu biliyorum fakat bizim fakultede uni affindan gelen emekli albay var :) Adam bizden daha istekli arzulu calisiyor ve tip okuyor o yasta dusun :) Biz sinifta kaldik adam gecti yani demem o ki o adamda gorebildigim enerji insallah sizde vardir ve istediginiz meslegi yapabilirsiniz

• Tabi ki geç değil ama ben çocuğuma ileride kebabçı açacağım yada büfe filan açarım. Tavsiyem sende öyle yap, bu memleket te okumakla bir şey olacağına inancım kalmadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gec..

• hereiam kullanıcısına yanıt
    Öğrenmek için geç olmaz hiçbir zaman, canlı örneklerini biliyorum burda söylemem doğru olmaz. Hocalardan yaşça büyük öğrenciler var bunu söylesem yeter.

Ancak maddi sıkıntılar yaşayacaksınız, hem çalışıp hem okumayı göz önüne almanız gerekir.

Bi de İTÜ, Kocaeli Üni'de gördüğün çoğu dersi tanır, intibakla muaf olursun diye düşünüyorum, Kocaeli Üni'de saygın bi üniversite çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh My Dayum -- 21 Ekim 2015; 10:46:21 >
  • hayatın tekrarı yok. fırsat her zaman fırsattır. korkma, terddüt etme, başarılar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Ben Kocaeli mekatronik mühendisi mezunu oluyorum önümüzdeki haziranda. Ama istediğim yani hayal ettiğim eğitimi alamadım. Tekrar okumak istiyorum, yaşım 25 olacak mezun olduğumda. 1 sene üniye hazırlanma aşaması, ve kazanırsam 26 da İtü de uçak mühendisliğine başlamak istiyorum. Gerçekten iyi bir eğitim almak istiyorum... Çook mu geç oluyor?:/

65 yaşında emekli olacağın bi ülkede yaşıyosun 40 yaşına kadar her türlü üniversite okunur :)
  • Geçim derdin yoksa neden olmasın

• Ben 87 doğumluyum... itü'de okul numaralarında okula giriş yılı bulunur, mesela benim numaram 010050... diye giderdi, buradaki "05" 2005 girişli olduğumu ifade eder.

Bir abimiz vardı, bazen çocuğuyla falan gelirdi, bir gün sınav sırasında imza kağıdı geldi orada gördüm numarasını, "01087..." diye... abimiz 1987 girişli, af ile geri dönmüş ve bitirmek için çabalıyordu.

Bence hiçbir şey için geç değil
  • Hocam peki İTÜ de istediğin eğitimi alabileceğine emin misin?
    Bide muhtemelen 1. Sınıf derslerinden muaf olursun daha önce verdiğin için. Hatta bir kaç 2. Sınıf dersinden de muaf olabilirsin bide hazırlığı atlayabilirsen 3 yılda bitirebilirsin okulu. Ama ortalaman iyiyse yüksek yapmayı dene bence bölümler çok uzak degil birbirine.

Bu arada yaşı takma 30 kusur yaşında bir çok insan var kimi ağ ile dönmüş kimi mühendislik tamamlama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endulusi -- 21 Ekim 2015; 11:19:06 >
  • Soyle konularda gec diyenlere guluyorum hep kardesim 30 yasinda bile gec degildir, yasi kucuk arkadaslar 30 yasindaki insanlarin yasli hissettigini falan dusunuyor sanirim, 18 yasindan sonra vakit o kadar hizli geciyorki insan inanamiyor, benim sana tavsiyem iki sene sonrada olsa girebiliyorsan gir istedigin bolume git, 35 yasindayim kazanabilecegimi bilsem gider okurum

• Uçak müh. normal süreçte bitmez.En az 1 yıl uzatırsın 32 yaşında mezun olursun .s
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.