Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en iyi ihtimalle 1 yıl uzatırsın 6 ay askerlik yaş olur 32 sonra iş arada bul ama akademisyen olurum diyosan başka.

not: uçak mühendisliği üzerine yüksek lisans yapabilirsin bi araştır derim.

http://petek.fbe.itu.edu.tr/programmes.aspx?i=271

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68530B4CB -- 20 Ekim 2015; 23:50:44 >
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Icinde istegi olan ogreniyor. Istemeyen gene ogrenmeden mezun oluyor. Evet cap makina ve isletme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 21 yaşındayım pek anlamam ama bildiğim sevdiğin işi yapman gerektiği hem çalışır hem okuyabilirsen ne ala
  • Öyle bir şansım olacak ve senin yaşın da olacam ve üstüne bu soruyu forumda soracam. Hayal bile edemiyorum. Düşünme, uygulamaya geç.
  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Ama hocam 30 yaşlarında tecrübesiz olmak kötü bişey olur ya, olmaz mı?
    sizin yaşınız kaç ki bu arada
  • Gayette okunabilir hiç geç sayılmaz bence. Sadece önemli olan gerçekten bu bölümü okumak istiyor musun? Bizim üniversite yıllarında bir sürü o yaşlarda hatta daha büyük abilerimiz vardı.
  • redline25 kullanıcısına yanıt
    ama hocam 30 yaşında tecrübesiz mühendis ?
  • Okuyacağın üniversite kalitesi faktörünü de hesaba katarsak 25-26 yaşında tecrübesiz mühendis ile 30 yaşında tecrübesiz mühendis arasında fazla bir fark olacağını sanmıyorum.

@hereiam
    yani okul farkı sizce 4 yılı kapatabilr mi diyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

yani okul farkı sizce 4 yılı kapatabilr mi diyorsunuz?

Aynen öyle diyorum. Ama bundan daha önemlisi ise senin okul sırasında ve sonrasında kendini geliştirmen yani verilen derslerin yanında alanınla ilgili daha fazla bilgiye sahip olman, yabancı dilinin olması gibi faktörler. Son olarak da okulu 4 senede bitirmek de önemli senin için.

@hereiam
    evet hocam haklısınız
  • quote:

evet hocam haklısınız

Tam olarak ne olmak istiyorsun hangi pozisyinda calismak istiyorsun?(bunu belirlemen gerek ilk olarak)

Ornek iş ilanlarinı arastirmani tavsiye ederim!

Kaliteli pozisyonlara kaliteli insanlar araniyor ik uzmanlarinin ilk filtresi ise "turkiyenin onde gelen universitelerinden mezun"ibaresidir bu ilanda cerceve kucuk oldugu icin basvuru 100-500 arasıdır

Bir diger ibare "ilgili universitilerden mezun "ibaresidir bundada cerceve daha buyutuldugu icin basvuru 1000+ olabilir dolayisiyla kazancta mevkide burada daha dusuktur ayni zamanda beklentide. kapasiten cok daha iyi olabilir ama bu kurumu ilgilendirmez senin isin bellidir yaptigin bellidir fayda sagliyabilirsin ancak ise deger kazndiramazsin genelde...vb bıla bıla bıla

İyi karar ver hangisi olmak istiyorsun???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• losttime35 kullanıcısına yanıt
    hocam ben savunma sanayisinde, uçak tank roket uzay aracı tasarımı bu şeyler benim ilgimi çekiyor, ama sanırım benim maceraya atılmam gerek, şimdiki yerden aldığım eğitim ve diploma ile bu dediğim yerlere ulaşmanın çok zor olduğunu düşünüyorum... yanılıyor muyum acaba
  • quote:

Ama hocam 30 yaşlarında tecrübesiz olmak kötü bişey olur ya, olmaz mı?
    sizin yaşınız kaç ki bu arada

O da var fakat gerçekten okumak istediğin bir bölümü yaşa takılıp okumamak daha da kötü. Sanırım bu alanda eğitim almış öğrenciler ile mezun olmuş öğrenciler falan toplanarak sonuç alabilirsin. Mesela 30 lu yaşlarda bu bölümden mezun olduktan sonra iş olanağın veya yaş problemlerin oluyormu bir araştır istersen. Okumak istediğin okulun mezunları ile iletişime geçebilirsin diye düşünüyorum. En sağlıklı sonucu onlarla alırsın. Yani ben olsam en azından böyle yapardım herhalde. Benım yaşım 33. Ben halaa bu yaşta bilgisayar network sistemleri okumak istiyorum ama yurtdışı olarak. Ne yazıkki oda 50bin dolarlık bir plan. Yani zor.

haklısın abi, onları bulup konuşmalıyım ya da hocalarla.
    Türkiye de oku abi, 1. öğretim kazan bedavaya oku ne güzel.
  • Ben Kanada dan 2 ay önce geldim. 9 aydır dil eğitimi alıyordum. Tekrar gidip 2 yıllık diploma programı okumak istiyorum. Sonrasın da iş bulup orada çalışabiliyor ve daha sonra göçmenliğe başvurabiliyorsun. Zaten göçmen ülke olduğu için şansın yüksek ki birde ablam orada vatandaş, 10 yıldır orada yaşıyor. Zaten yaşadığım 9 aylık süreç rüya gibiydi şimdi ise hedefim tekrar orada okumak. Ama tek takıldığım nokta para sorunu ne yazık ki. Amacım sadece diploma sahibi olmak değil, okuduğumu net öğrenmek istiyorum ki bunu türkiyede yapmak zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 20 Ekim 2015; 16:22:39 >
    bu konuda haklısın abi, türkiye burası malesef..
  • o fakulteden biri olarak soyluyorum. ucakda degilim gelme arkadas gelme. cekilmez. YL deyim gitmiyorum sen dusun. hocalarla yapamazsin. sikintili bir yer. bana gore boyle sen yapabilir misin bilemem tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wingsaber -- 21 Ekim 2015; 2:36:33 >
  • uçak mühendisi olup ne yapacaksın? salla gitsin mekatroniğin geleceği var kardeşm, uçak mühendisleri ağlıyor sızlıyor her yerde işsizlikten..

Ayrıca okuyacaksan iyi bir okulda oku itü ne yahu? benden haberisiz kayıt yaptırsalar il gün kaydı silerim.. koç boğaziçi sabancı odtü başkasında gözün olmasın.

odtü üniversitelerin wolkswagen'i itü ise en fazla linea'sı olabilir.
  • Wingsaber kullanıcısına yanıt
    sen ne okuyorsun usta? uçak uzay meteoroloji
    ve tepkin neden olumsuz? hocalar nasıl ki? detay verirsen çok sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.