Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden dediğin bölümde (uçak müh.) yüksek lisansa başlamıyorsun? Diğerlerinden farklı olarak bilimsel hazırlık dersleri alırsın, 2 senede bitireceğine 3 senede bitirirsin yükseği olur biter.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Türkiye de yaşamayı seçersen dediğin doğru olabilir ama Avrupa ya gidersen yaşın pek önemi yok, gerçi tecrübeli veya tecrübesiz olanlar da iş bulamıyor artık şuan her 2 üniversite mezunundan 1 si işsiz.
    Şöyle brişey yapabilir misin acaba, Avrupa da yüksek lisans yapabilir misin uçak bölümünde bana daha mantıklı geliyor. illaki vardır bence biraz araştırmalısın
  • Üniversiteleri gözünde çok büyütüyorsun takımdaş.
  • HeroTech kullanıcısına yanıt
    Sağolasın abi, bakalım hayırlısı. Allah yolunu açık etsin :)
  • drexel D kullanıcısına yanıt
    lisans ortalamam çok iyi değil
    bir kaç sebepten dolayı(eğitimle ilgili) 2.sınıfın 2. döneminden itibaren soğuma oldu, notlar çok düştü bu yüzden.
  • Chantodowill kullanıcısına yanıt
    usta ah şu paranın gözü kör olsun
    para yok ki yurtdışında okuyayım yoksa kim istemez yurtdışını :)
  • Acik konusmak gerekirse o yasta genelde insanlar universiteyi coktan bitirmis ustune yuksek yapmis olduklari icin daha cok tercih edilirler.
    Hatta mezuniyet yasin 31 desek o yasta tecrube saghibi bile oluyorlar.
    Yani mezun olmak mesele degil ille oluyorsun tabi, 5 yil o yasta okunur mu okunur. Ama bos yere okunmus olur gibime geliyor eger ana kaygi is bulmak olacaksa.
    Ustelik yasiniz gec oldugu icin sosyallesme ihtimaliniz de yok denecek kadar az. Hatta hafiften kotumser olmak gerekirse imkansiz.
    Yine de hayat sizin karar sizin tabi. Okursaniz guzel bi' macera olabilir sizin icin :)
  • mekatronik filan uğraşma kocaeli inşaat mezunuyum mekatronik bölümünden tanıdığım var mezun olmuş daha iş bulamamış bunu moral bozmak için söylemiyorum aksine seni hazır konsantre tutmak için söylüyorum kazanırım yapabilirim diyorsan hiç düşünme ben mesela şimdi iki senelik insaat okuyup sonra dgs ile mimar olmayı da düşünüyorum senden 5 yaş filan da büyüğümdür.

not:mesleğimden gayet memnunum fakat daha başka planlarım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi structuralengineer -- 20 Ekim 2015; 21:33:13 >
  • Mühendislikte okul %10-20 ise kalanı öğrencinin kendisini geliştirmesidir. O yüzden okul olayını gözünde çok büyütme.

Mühendislikte yaş da önemli bir faktör. Tecrübesiz mühendis hiç bir işe yaramaz. Bir mühendisin az biraz tecrübeli sayılması bile 3-5 yıl sürüyor. O yüzden 31 yaşında tecrübesiz mühendis olarak iş hayatında da umduğunu bulamayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemal Atatürk -- 20 Ekim 2015; 21:30:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

kartalım bakma millete. 5 yıl okudun bitirdin diyelim sonunda kalan hayatına değecek bir iş yapmışsan git oku bitir. millet okuldan ssonra kaç seneler saçma sapan işlerde tutunmaya çalışıyor. uçak mezunu olup ne yapacağını netleştir. hayal diye okuyup bitirirsen hayal kırıklığı yaşayabilirsin.

bir taraftanda bir çoğumuz okuduğu bölümden bağımsız iş yapıyor. özellikle mühendisler. hukuk okusan iş dalın belli. ne bilim doktor olsan hakeza öyle. mühendis olunca ya nasip başlıyor her şey. makina mekatronik bitirip elektrik sanayi bir yerde de çalışabilirsin denk gelirse. işletmeci yönetici vs de olabilirsin. uçak bitirince ne yapacaksın ona karar ver!

yaş olayına fazla takılma. başta dediğim gibi 4-5 yılın gidecek ama Allah ömür verirse kalan 30-40 yılın belki çok farklı ve güzel olacak. yok geç kaldım artık olmaz dersin ve kalan 35-40 yıl ömrün çekilmez de olabilir. herşey nasip yani.

yaşım 33 itüde elektrik müh tamamlama okuyorum. haa işim var çok şükür ama yaş 30+ diyede itü gibi bir okulu okumaktan gayrı duracakta değilim

bu abini örnek al düşüncene hayran oldum abi

Sen ne kadar umutsuz, karamsarsın kardeşim.Önce bi kafa yapını değiştirmen lazım senin yoksa hiç başarılı olamazsın bu hayatta.
  • structuralengineer kullanıcısına yanıt
    hocam tabi öyle örnekler de var ama onlar azdır sanırım.
    yani burdan mezun olup iyi yerlerde olanlar da vardır heralde.
    ama eğitim kötü, vurgulamak istediğim nokta bu
    Dediğim gibi okumanın yaşı yok kimse sana idallerin için neden okudun diyemez ama Türkiye şartları da ortada ona göre kendin karar ver, tıp ile ilgili bir meslek seçseydin eğer derdim ki 40 yaşında git okulu bitir istediğin yerde iş güç bulursun olmadı özel bir yer açarsın ama aynısını mühendislik için diyemiyorum,çünkü Türkiye de son zamanlarda işverenlerin düzeyi de düştü maalesef ölücü tabi ettiğimiz insanlar gibi oldular.
  • ultraslan_34 kullanıcısına yanıt
    ama usta bu okul beni karamsar etti işte
    biz şimdi mezun olunca iş olsun diye boşta kalmayalım diye bulduğumuz yere gireceğiz, bu girdiğim yer benim hayal ettiğim alan ya da ona yakın bi alan olmayacak.
    o alana yaklaşmak için o alanla ilgili bişeyler yapmak gerekmez mi
    haklısın kafa yapısınıda değiştirmek gerek ama sonuçta ortada:/
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

hocam tabi öyle örnekler de var ama onlar azdır sanırım.
    yani burdan mezun olup iyi yerlerde olanlar da vardır heralde.
    ama eğitim kötü, vurgulamak istediğim nokta bu

kazanırım diyorsan git itüde ucak oku bu kadar basit
  • structuralengineer kullanıcısına yanıt
    o zaman 30 31 yaşında tecrübesiz eleman olacağım ama? öyle değil mi
    ve 30 yaşında tecrübesiz mühendisi alırlar mı
  • Çok istiyorsan, birileri sana git para kazan getir demiyorsa, şartlar el veriyorsa oku. Yaşla ilgili şeyleri takma. 26 yaş genç bir yaş.
  • day_dreamer kullanıcısına yanıt
    ama mezuniyet 30 u buluyor, ve o yaşta tecrübesiz mühendis olmak da var?:/
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

o zaman 30 31 yaşında tecrübesiz eleman olacağım ama? öyle değil mi
    ve 30 yaşında tecrübesiz mühendisi alırlar mı

bak güzel kardeşim kendimi senin yerine koyup yazıyorum

1-Keşke ben de itü mezunu olsaydım bir kere özel marka hissedersin kendini.

2-Ucak bölümü kaç yerde kaç mezunu var ki tecrübe o kadar sıkıntı olsun

3-Koü mekatronik ile itü ucak mezunu olma arasındaki mesleki tatmin haz statü çok farklı olur

4-Ayrıca senin farkın olacak hem mekatronik hem ucak mezunu olacaksın önemli bir ayrıcalık

5-İşveren gözünde mekatronik okuduktan sonra ucak okuman senin idealist oldugunu gösterir sana artı olarak geri döner
  • 25 yaşımdayım. İkinci üniversitemi okuyorum kendimden 6 yaş küçüklerle. Sorun varsa alayım.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.