Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işi okulda değil işte öğrenirsin sadece zaman kaybı olur hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazırlığı atlarsın, ilk senenin calculus fizik derslerini filan saydır, termo filan varsa artık onları da saydır filan bişey kalmadı 2 senede bitirirsin.

Hocam saçmalama uğraştığına değmez o yaştan sonra.Mesleğinle ilgili kendini 2 sene geliştirsen daha iyi olur.
  • lisans not ortalaması sıkıntı.
    bakıyım en az 2.5 yapabilirsek:/
  • hata yaparsın. iyi kötü bu diplomayla devam et
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    ben yüksek falan yapınca 35 e kadar ellemiyorlar sanıyordum, ne bok yiyeceğimi bende bilmiyorum :D
  • mow_ kullanıcısına yanıt
    ama böyle devam edersem istediğim yerlerde çalışmak sadece hayal olacak gibi:/
    gerçi tekrar okusam ne olur o da belli değil ama.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Okul bitince yuksek yaparsan 3 yil yuksek bitince 1 yil daha yada simdi bitince 2 yil tecil hakkin oluyor. Sonrasi yine yuksekle ayni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yani atıyorum seneye bu bitti 25 oldum, 1 sene tekrar sınava hazırlanma desek 26 yükseğe ve normal lisansa başladım, 30 a kadar askere gitmeyebiliyor muyum?
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Maksimum 29 olur 30 dan gun alamazsiniz normalde. Sadece doktora icin 30 uzeri var sanirim.

• mühendislikte disiplinler arası geçiş yapılabilir. ama uçak biraz daha spesifike bir bölüm. makine okusaydın işin kolay olurdu. ancak uçak elektroniği konusunda yolunu çizebilirsin. Yüksek lisans yapabilirsin.
    Bence bi 4 sene daha okumana gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    araya doktora girerse 30 üzeri olabilir yani? uzatmak için öyle bişey yapabilirm belki, param olana kadar, olunca da bedelli yapsam. tabi çıkarsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Where Is My Mind ?

22-23 olsa belki derdim de, 31 yaşında mezun olursun. Kaldı ki mühendislerden gençken verim alınır. Kendini yıprattığına değmez.

Al iste. Tam tersi 55-65 arasi muhendisler cok daha tecrubeli oldugu icin tercih konusudur

• ama 22 yaşındaki adam 30 yaşına kadar tecrübeli olur, ben 30 yaşında tecrübesiz..
  • Anasını satayım kaç sene okumuşssun yeni mi jeton düştü.Türkiye mühendislik okunmaz.
    Yurtdışında yüksek yap.Hatta amerikaya falan git geri gelmezsin zaten:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghector22 -- 20 Ekim 2015; 20:41:23 >
  • mghector22 M kullanıcısına yanıt
    öyle biliyorum ama para mı var çıkalım be kardeş :)
  • Fırsatın ve paran varsa ailenin hali vakti yerindeyse yapabilirsin, bende istemediğim bir bölümü okudum ve param olsa 2. üni olarak diş hekimliğini okumak isterim. Okumanın yaşı asla yoktur olumsuz yorumlara kulak asma bence.
  • Ne gerk var hocam?Mekatronik ile uçak birbirine çok uzak alanlar değil ki.İkiside temelde makine eğitimi.Boşuna 4-5 yıl harcamaya değmez.İlla ki uçak sektörü diyorsan Mekatronik mezunu olarak da çok rahat çalışabilir iş bulabilirsin.4-5 sene sonra tecrübesiz bir uçak mühendisi olacağına kıdemli bir mühendis, şef, müdür olman kat kat daha iyi olur senim için.

İtü ye de gitsen o mükemmel eğitimi alamıcaksın neticede.O eğitimi ancak bir yerlerde çalışarak edinebilirsin.
  • ultraslan_34 kullanıcısına yanıt
    evet yakın alanlar
    ama böyle beni oralara almaları çok zor, yani uçak sektöründe savunma sanayi sektöründe çalışmam çok zor ...
    oralara nasıl yükselebilirim buradan, ortalama zaten kötü, işe girsen kötü fabrikada 1.5 en fazla 2 milyara başlatıyorlar, alakasız olmayan fabrikalardan uçak sanayisine...
    çok zor..
  • Chantodowill kullanıcısına yanıt
    ama 31 yaşında tecrübesiz mühendis olmayı kimse istemez...
  • kartalım bakma millete. 5 yıl okudun bitirdin diyelim sonunda kalan hayatına değecek bir iş yapmışsan git oku bitir. millet okuldan ssonra kaç seneler saçma sapan işlerde tutunmaya çalışıyor. uçak mezunu olup ne yapacağını netleştir. hayal diye okuyup bitirirsen hayal kırıklığı yaşayabilirsin.

bir taraftanda bir çoğumuz okuduğu bölümden bağımsız iş yapıyor. özellikle mühendisler. hukuk okusan iş dalın belli. ne bilim doktor olsan hakeza öyle. mühendis olunca ya nasip başlıyor her şey. makina mekatronik bitirip elektrik sanayi bir yerde de çalışabilirsin denk gelirse. işletmeci yönetici vs de olabilirsin. uçak bitirince ne yapacaksın ona karar ver!

yaş olayına fazla takılma. başta dediğim gibi 4-5 yılın gidecek ama Allah ömür verirse kalan 30-40 yılın belki çok farklı ve güzel olacak. yok geç kaldım artık olmaz dersin ve kalan 35-40 yıl ömrün çekilmez de olabilir. herşey nasip yani.

yaşım 33 itüde elektrik müh tamamlama okuyorum. haa işim var çok şükür ama yaş 30+ diyede itü gibi bir okulu okumaktan gayrı duracakta değilim

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.