Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    usta mekatronik iyi de dışarıda iyi ama.
    burda eğitim yok, benim okulda eğitim namına bişey yok, adam slaytı açıp okuyor ... yazık ediyorlar o kadar insana.
    bilime adam değil, sadece mal yetişiyor malesef. düşünen beyinler ölüyor burda.
    bu yüzden tekrar okumayı düşünüyorum ama emin değilim malesef..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

usta mekatronik iyi de dışarıda iyi ama.
    burda eğitim yok, benim okulda eğitim namına bişey yok, adam slaytı açıp okuyor ... yazık ediyorlar o kadar insana.
    bilime adam değil, sadece mal yetişiyor malesef. düşünen beyinler ölüyor burda.
    bu yüzden tekrar okumayı düşünüyorum ama emin değilim malesef..

Konuyu bastan sona okumadim ama neden gidipte 4 yillik lisans okuyorsun ki? Zaten muhendislik mezunusun Master olarak 2 yil yap. Problem cozuldu.
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    burdaki eğitim kötüydü, bişey öğrenemedik pek.
  • Şöyle söyleyeyim eğer çıkınca 3-4 bin tl maaş alacaksan tekrar okumaktan vazgeç çünkü hayat ve ömür çok kısa luzümlü işler pek çok, eğer maddi olarak getirisi çok az olan iş bulmakta zorlanan bir pozisyonsa durumum uçak mühendisliği değil daha efektif şeyler oku derim. Benim Bilkent Kimya Ve matematikten 2002 ve 2006 girişli tanıdığım arkadaşlarım veya tanıdıklarım var.Türkiye de ilk 2bine girip temel bilimlere girmiş insanlar birtanesi kpss den 2 defa 98 alıp atanamadı istediği kadroya daha sonra askere gitti geldi 1 sene benimle sınava hazırlandı ales kpds gibi sınavlardan 86 ve üstü yaptı sonra kpss den tekrar 98 alıp merkez bankasına atandı 10binin üzerinde alıyor. Kendiyle aynı dönem birisi ise Dumlupınar Üniversitesi mezunu kpss den 74 alıp torpille gelmiş ve o çocuk gayet gurur duyarak torpille geldiğini söylüyor. Biri yırtınarak o parayı alacak ona helal olsun diğerine yorum yapmıyorum. Kimyayı bitiren ise uzun süre bimde şokta kasiyerlik yapıyor Türkiyenin sayılı bölümlerinden birini bitirmiş asgari ücretle çalışıyor askere gidip geliyor 1 sene sınava hazırlanıyor ve şuanda eskişehirde tıp 5 :) 31-32 yaşında, açıkçası senden önce önünde tercih olanlara seslenmek istiyorum. Arkanıza baktığınızda pişman olmak istemiyorsanız verdiğiniz güzel bir emek ve doğru kararlar olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vay be, helal olsun dedim valla o abiye, bim de çalışıp inat edip 1 sene çalışıyor, tıp kazanıyor
    o sene dersaneye falan gitmiş miydi acaba yoksa kendi kendine mi hazırlandı?
    hocam ben savunma sanayisinde çalışmayı,uçaklarla tanklarla hava araçları tasarımıyla uğraşmak istiyorum:/
  • Merhabalar,

Öncelikle Uçak mühendisliği için hiçbir zaman geç değildir, ikincisi Mekatronik mezunu olarak ben de Havacılık Mühendisliğinde yan dal yaptım bir çok dersinizi saydırabilirsiniz bu da okul 4 senede değil 3 belki kasarsan 2 senede bitebilir anlamına geliyor, şimdiden kolay gelsin.
  • Hacı sen okulu bitirene kadar insanlar kendi başına uçmaya başlar.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Bence hiç gerek yok. Türkiye'de sanki herkes okuduğu bölümün işini yapıyor. Yüksek lisans yap o alanda daha mantıklı.

Kendi evde hazırlandı.

• Son seneye kadar nerdeydin diye sorarlar adama. Bence bu bolumu buraya kadar okuyup seni tatmin etmedigini anca farketmen senin kararsiz bir yapiya sahip oldugunu gosteriyor gidip baska bölüm okuyacaksin oda kesmeyecek simdi seni. Sifirdan okumana gerek yok zaten bolumun bir cok bolumle baglantili git istedigin alan uzerine uzmanlas...

• Aerospace okursan ve yd yüksek lisans yaparsan 50 yaşında da olsan deli gibi para kazanırsın hem de sevdiğin işi yapmış olursun. Kendine güveniyorsan durma.

yd yüksek lisans önemli olabilir eğer iyi bir gelir bekliyorsan bunu kesinlikle değerlendirmelisin.
  • Havacılık sektöründe çalışıyorum. Havacılık tecrübeniz varsa, istediğiniz işi yapmanız açısından büyük getirisi olacaktır. Ancak tecrübeniz yoksa, tecrübe edinmek konusunda yaştan dolayı pek çok engelle karşılaşabilirsiniz.
  • Üniversite ve okul her yasta okunur o problem degil ancak muhendislik kariyer meslegi. 31 yasinda yeni mezun olarak is bulmada sikinti yasayabilirsin...iyice düsün kararini ona gore ver...

• mekatronikciler makinaci gibi katı modelleme ve analiz yapıyor, elektronikci gibi devreler kontrol sistemleri yapıyor, bilgisayarcı gibi c, Java programlama yapıyor.

bence süper bir bölüm siz eğitim kötü deseniz de 1 yıl kendinizi geliştirin teoriden çok pratiğe yoğunlaşın bu programların kurslarına gidin aç kalmazsınız ve zorla değil severek yapılacak zevkli işler bunlar.

• Sen bakma burdakilere. Muhtemelen o bölümün yanından bile geçemeyecekler hayatları boyunca. Eğitimin yaşımı olur ? 45 yaşında yüksek lisansa giden insanlar var.

Yaşım 26 ve 2 inci üniversiteye başladım uzaktan eğitim. Sen keyfine bak. Harika okunur.

• Ya saçmalamayın Allah aşkına. Benim çalıştığım yerde depo bölümünde 25-30 yaşında adamlar var vasıfsız çalışıyorlar 1200 e falan. Bu arkadaş öyle olsa daha mı iyi?!

Sen oku dostum, geç olmaz. Güç olmasın yeterki. 30 yaşına gelince hangi mesleğin ustası olabilirsin başka? Asıl önemli olan okumazsan hangi meslekte usta olabileceğin? Olamazsan ozaman durum daha yaş.

• Hocam bende ytü mekatronik okuyorum da sizin mekatronikte baya iyiydi memnun kalmadın mı. Birde durumun nasıl kendini geliştirdin mi

Hiçbirşey için geç değil sadece biraz fazla yorulacaksın o kadar. Ben 27 Yaşındayım geçen sene Elektrik elektronik mühendisliği (ing) okumaya başladım. Öncesinde Endüstriyel elektronik myo ve işletme lisans bitirdim işimide iyi yapıyordum ancak şantiyede otomasyon işinde çalışmanın dışında asgari ücretin üzerine çıkmak çok zor (yer Adana). Gel görki asgari ücret ile hayatı idame etmek çok çok zor bu sebeple DGS'ye başvurdum Allahın da izni ile EEM okumak nasip oldu özellikle 2. öğretim tercih ettim gündüz çalışıp akşam okula gidiyordum bu yıl okulu dondurdum 6 ay askerlik yapıp döneceğim sonra okumaya devam.

Sana tavsiyem eğerki sabit bir işin ve iyi bir gelirin varsa işine devam et (misal bizim formen lise mezunu 29 yaşında ve 5400TL alıyordu) ama yok işinden memnun değilsen kıdem ve birazda olsa daha dolgun maaş istiyorsan mühendislik okumalısın. Bitirdiğinde iş bulman şöyle zor böyle imkansız diyenlere kulak asma sadece kendini ne derece geliştirdiğin önemli ot gibi mezun olma birşeyler yap okurken mesleğinle ilgili bir konumda çalışıp tecrübe kazan, insan ilşkilerini, insanları yönlendirme, yönetme, lider olma yeteneklerini geliştir. Mezun olup ilk başta yüksek maaş bekleme bir iki sene tecrübeden sonra maaşının diğer mühendislerden farkı olmaz işverenler varsa torpil yoksa ne derece bilgili olduğuna bakar.

• filmlerde 30 yaşındaki adamı, 25 yaşındaki mankeni alıp liseli diye yutturuyorlar bu ülkede. senin 26 yasında üniversiteye başlaman pek koymaz gibi geliyor

şaka bir yana, buna değeceğine inanıyorsan ve sağlam mat,fizik,kimya temelin varsa hayallerinin pesinden git. eksi yorum yapanlara aldırma. onlarmı sana sponsor olup bedava ekmek verecekler? ekmek aslanın ağzında koçum git ve kaydını yaptır o üniversiteye.

• @hereiam

Kocaeli Elektrik Mühendisliği mezunuyum. Aynı bölümde yüksek lisansımı bitirmek üzereyim. Yüksek lisansta Mekatronik'ten Metin hocadan bir ders aldım. Aldığım dersler arasında en zor ve en detaylısıydı. Motor tasarımı bizim işimiz olmasına rağmen beni zorladı. Gördüğüm kadarıyla da lisans eğitimi de benzer zorlukta. Aldığınız eğitimin sizi memnun etmemesine biraz şaşırdım açıkçası.

Bu yaştan sonra yeniden üniversite sınavlarına hazırlanmak çok mantıklı gelmedi bana. Ayrıca çok geçerliliği olan bir bölüm de istemiyorsunuz. Yeniden baştan başlamak istiyorsanız makina, elektrik, inşaat gibi temel mühendislik konularını öneririm. Mekatronik'te aldığınız derslerin bazılarını saydırabilme imkanınız olabilir.

Otomasyon üzerine çalışıyorum. Sektörde Mekatronik mühendisleri ile sıkça karşılaşıyorum. Mezun olduğunuz bölüme bir şans verin derim. Tecrübe çalışırken kazanılır. İstediğiniz bir bölüme yönelin.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.