Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yapma bence. o bölümü kazanamama olasılığın da var.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Dostum, bak benim üst komşum 50 yaşında, geçtiğimiz yıl emekli oldu (Edit: Bankadan emekli oldu üst kademeden) ve üniversite sınavına girmeye karar verdi gerçekten çalıştı ve şuan 9 eylül üniversitesinde hukuk bölümünde okuyor, bölümünden memnun ama öğrenciler çok çocuk diyor ki haklı şimdi adam 50 yaşında ama senin için adapte olmak zor olmaz ben arkandayım eğer gerçekten bu bölümün eğitimini almak istiyosan yap abi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maskeli03 -- 21 Ekim 2015; 18:16:00 >
    kardeş mekatronik mühendisi olmuşsun bence iş bul çalışmaya başla itü uçak mühendisliği kazanmakta garanti değil hayatından 1 sene boşa gitmesin sonuçta onlar 18 yaşında olcak sen 26
  • Askere gitmeden ikinci üniversiteye kayıt olamıyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agritux

quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Ben Kocaeli mekatronik mühendisi mezunu oluyorum önümüzdeki haziranda. Ama istediğim yani hayal ettiğim eğitimi alamadım. Tekrar okumak istiyorum, yaşım 25 olacak mezun olduğumda. 1 sene üniye hazırlanma aşaması, ve kazanırsam 26 da İtü de uçak mühendisliğine başlamak istiyorum. Gerçekten iyi bir eğitim almak istiyorum... Çook mu geç oluyor?:/

Hayalinin peşinden koş, aksi takdirde mutlu olamazsın. Belliki çalışkan ve azimlisin. Koşullar el veriyorsa okumalısın. Hele ki iki bölümün kombinasyonunu düşün.

Bence adama fazla hayaller hayaller diyerek boğuyorsunuz. Bir kere her hayal gerçekleştirilmek zorunda değil, hele hele mutlu olmak için olmazsa olmaz değil. Bu senin seneye hedefin değil 2 sene sonrası için hedefin değil. Hayalim diye yazmışsın hedefim diye isimlendirememişsin. O yüzden eğer illa okul okuyacam diyorsan git yüksek yap kafan rahat olur. Para dert olmaz çalışırsın bir iş bulup. Kendinden bilmem kaç yaş küçük çocuklarla okuyacaksın o psikoloji kolay mı? Ben söyleyeyim iğrenç birşey. Ayrıca mezun olsanda bişeyin garantisi yok. Türkiye' böyle bir ülke iş hayatına geçtiğinde 2 diploma belki sana daha sinir bozucu gelecek. Bir halta yaramıyorlar diyebileceksin o yüzden risk alma yüksek yap gitsin.

• Hocam şöyle söylim benim alttan derslerim var. Gidiyorum derse tanıdık yok hepsi benden küçük çok sıkıcı geliyor. Aynı zamanda utaniyorumda ders bırakıp tekrar tekrar girdiğim için. Ama yapacak birşey yok katlanacagim. Sizde muhtemelen bu sıkıntıları yaşarsınız. Ama dişinizi sıkarsanız çok iyi bir üni ve bölümden mezun olmuş olacaksınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kardeşim 5 sene dediğin çok fazla biliyor musun...
    Hem de korkum şu, ben oraya gitsem hep benden 5-6 yaş küçükler olur:/ Okula o yaşta gitmek bana koyar gibime geliyor...

Valla hocam korkulacak bir yani yok , benim okul uzamis durumda hayirlisiyla bu sene son ama , son 1 alttan dersim var ben 90 liyim 97 li cocuklarla simdiden ayni siralardayim , yani dusunsene o cocuklar agu derken benim okul hayatim baslamisti , bunu cok dusunup kafana takma

• Siz daha bunu isteyip istemediğinize de emin değilsiniz. Ben size birini anlatayım. Üniversiteden arkadaşım vaktinde ailevi problemler yaşamış üniversite sınavında tercih yapmamış 2 sene. Sonra tekrar hazırlanmış ve yaptığı puanı önüne almış bakmış ki jeoloji mühendisliğine gidebiliyor fakat inşaat mühendisliği okumak istiyor. Kız hedefi öyle bir koymuş ve yaptı ki çoğumuz ağzı açık kaldı. Çap yapabileceği üniversiteleri yazıyor sadece şartlarını vs herşeyi çok iyi öğreniyor. Herkesin ağzında çap dolaşır ktude 1. sınıfta ama güz dönemi sonunda kimse daha ağzını açamaz. Jeolojide okul 1. liğini alıyor. 3.84 gibi bir ortalama ile yanlış olmasın. Sonra inşaat mühendisliği ile çap'a başlıyor. İnşaatta bu arkadaşı geçen sene gözlemleme fırsatım oldu, dönemde 18-19 ders alıyor seneye vurduğunda geçen sene 37 ders almış. Gecesi gündüzü kalmıyor ve 37 dersten 33 tane dersi veriyor jeolojiden 3. olarak mezun oluyor. İnşaattanda 4 dersin 2 sini 1. dönem verecek sonra mezuniyet bütünlemeleriyle 2 mühendislik diploması almış olacak. Eğer yapmak istiyorsan hedefini iyi kurmalısın. Yapsam mı hayalim vs gibi net olmayarak konuşursan yapmaman senin için daha hayırlı.

• asla geç değil..
  • Taner_k T kullanıcısına yanıt
    hangi okulda yaptınız hocam? mekatronik mezunu olup, havacılık mühendisliğinde yandal?
    nasıl, memnun musunuz?
  • multiTYRT kullanıcısına yanıt
    bakalım hocam...
    lisans not ortalaması çok iyi değil, bu sene biraz zorlarsam gerçi baya bi toplayabilirim.
  • etozlu kullanıcısına yanıt
    hocam nereden tecrübem olsun ki:/
  • Becquerel kullanıcısına yanıt
    hocam ilk sene geldiğimiz hevesle notlarım falan iyiydi, 2 ye geçtik, ya hocaların çoğu hatta hemen hemen hepsi slaytı açıyor okuyor... ilkokul 1 öğrencisi gelsin hocanın yaptığını yapar.
    Bu yüzden iyice soğudum o zaman, bir şey öğrenemedik. o sebeple 1 sene de uzadı zaten, önümüzdeki haziran mezunuz inşallah...
    verim alamadığım için, içimde tekrar okuma isteği var
    sen kaçıncı sınıfsın, senin nasıl gidiyor?
  • PriceCaptain kullanıcısına yanıt
    Başarılar kardeşim, iyi çalış derslerine :) Allah yardımcın olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SO Falcon

quote:

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

quote:

Hem de korkum şu, ben oraya gitsem hep benden 5-6 yaş küçükler olur:/ Okula o yaşta gitmek bana koyar gibime geliyor...

Ben de itu'de ucak-uzay daydim.
    Ben okurken ucak bolumune af kapsaminda geri donen orta yas ustu yada civarinda bi amca ve bi teyze vardi. Bir sekilde okudular bitirdiler o yasta yani

Suan ne is yapıyorsun

THY Teknik'te Ucak Muhendisi olarak calisiyorum hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok haklısın, ama yurtdışında eğitim alacak param yok, Allah verir mi verir orasını bilemem. Ama.. durum ortada şu anlık
  • Çayolog kullanıcısına yanıt
    inşallah kardeşim bakalım,
    sana da başarılar dilerim, sende bırakma, daha asıl derslere :) yaparsın, biliyorum! tıp kazanmışsın sonuçta, yaparsın tabi istersen :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben okurken ucak bolumune af kapsaminda geri donen orta yas ustu yada civarinda bi amca ve bi teyze vardi. Bir sekilde okudular bitirdiler o yasta yani

Suan ne is yapıyorsun

Kolay gelsin dostum,sınava hazırlanırken tempon nasildi biraz anlatabilirsen iyi olur

Aşk ve eğitimin yaşı yoktursevdiğin bir bölümse bir sakıncası olmaz, faydası olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Suan ne is yapıyorsun

Kolay gelsin dostum,sınava hazırlanırken tempon nasildi biraz anlatabilirsen iyi olur

Lise baslarinda tempom epey dusmustu LGS sonrasi. Lise son sinifta sadece biraz tempo yukselttim. Ama tabi okudugum lisenin de etkisi oldu. Tempo olmasa da katti biseyler.

Fakat okul sonrasi 1 senelik hazirlikla sinava girilmesi durumunda temponun epey iyi olmasi gerekecek.

Simdiden basarilar dilerim

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.