< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
26 yaşında üniversite sınavına hazırlanmak

-
-
Kafanı veremem ve yapamam kendim olsa seni bilmem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zor mu diyorsunuz hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim için zor sizi bilemem
2 yıllık neyse de 1 yıl hazırlan 4 yıl en az oku derken gidip bir işte çırak olarak 5 yılını harcasan mezun olduktan sonra kazanacağının kat be katını kazanırsın diye düşünüyorum.Ytd.
Şunu da yeri gelmişken belirteyim en iyi ihtimalle 31 yaşında mezun olmuş hiç iş tecrübesi olmayan adamı çoğu yer reddeder yine işsiz kalma ihtimalin yüksek olur.Yaş geri gelmez.Bir abi tavsiyesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucre Maricruz -- 17 Mart 2025; 3:40:34 >
Normalde forumda hesabım bile girili değil sadece gündemi takip ederken bu mesajınızı görür görmez giriş yapmak için zaman ayırdım.
24 yaşında 0 temelle Bilgisayar Mühendisliğine başladım ve mezun olmam nereden baksanız 28-29 yaşı bulacak ve elde avuçta 0 tecrübeyle.
Mesajınız öyle bi yüreğime oturdu ki... Bir hevesle başladığım mühendislikte her seferinde bu acı gerçek kursağıma oturuyor. Henüz hayat tecrübesi olmayan bir gencim, ne yapsam bilemedim. 'okuyorum zaten' diyerek tüm gençliğimi bir hiç uğruna tüketiyor gibi hissediyorum.
Kazanmışsın ya helal bence diğer her şeyi boşver
Ama sıfır temelle kazanmak cidden imkansız geliyor bana en fazla 500 bin falan yapılır gibi
Sadece çıkmışları çözmek ve önceki yılları analiz ederek bir plan oluşturup sistematik çalıştıktan sonra insan beyninin yapamayacağı şey yok diye düşünüyorum. Çok değil akıllı çalışmak misali.
Ama kötü yanı çok, temelim pek olmadığından bir çok matematik temelli derslerimden kalıyorum(Diferansiyel Denklemler gibi).
Yapılır her şey tabii
70 yaşında da yapan yapar
Gelir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam tebrik ederim sizi, ne kadar sürede hazırlandınız? Kaç bin sıralama yaptınız? Zor bölüm açıkçası tebrik ettim
aciliyetle network bul hocam, gönüllü staj vs yap. Nerede okuyorsun su an?
-
En azından kazanmışsın okuyorsun ve bitireceğini biliyorsun bunlar güzel ancak ailede veya çevrende sözde değil gerçek güç sahibi seni bir telefonla işe aldırabilecek tanıdığın akraban vs var ise sorun yok.29 yaşında tecrübesiz ol dert değil.Ancak 29-30 yaşında mezun olup üstüne üstlük sıradan bir bilgisayar mühendisi gibi bitirir hiçbir sağlam tanıdığın da yoksa geçmiş olsun.Bizim kız yeğen gibi 30 yaşında evde takılırsın dikkat et o da bilgisayar mühendisiydi.Kaç yıldır işsiz.
Bir an evvel çalışma hayatına atıl okurken çalış ki tecrübe gelsin.Bu sayede birkaç insan tanırsın.Sen 30 yaşındayken başvurduğun iş ilanları cv istediğinde cv bomboş olacak eğer ki sadece okulu bitirirsen.Kariyer netten vs bulurum diye düşünme cvne bakmazlar bile.
Malesef günümüzde 30 yaş genç bir yaş olmasına rağmen sanki o zamana dek bir işte ilerlemiş olmayanlara hayatı kaçırmış gözüyle bakılıyor heryerde.Bu işin sonu psikolojik buhran ve asgari ücretli iş bulmaya kadar gider.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Okul sorun olmaz kazanırsın da bitirirsin de ama sonrası sıkıntı. Bitirdikten sonra tam nokta atışı bi iş bulamazsan hüsran olur.
Hocam kendi iş yerimi açmayı düşünüyorum okuyacağım bölümde. Spor ve sağlıklı beslenmeyle ilgilendiğim için beslenme ve diyetetik okuyup kendi kliniğimi açmak istiyorum. İş arama süreci olmayacağı için bu konu kafama takılmıyor. Sadece sıfır temel ile bir yılda 250 bin sıralama gelir mi acaba, sınav sistemi falan çok değişmiş.
Güncel sınav sistemi hakkında hiç bilgim yok hocam. Eskiden mahalle arası özel üniversitelere sınavda taban puanı geçip parayı bastınmı giriyordun şu an ne durumda bilmiyorum. Ama para sorunun yoksa özel ders vs alabilirsin iyi bi sıralama için.
250 bin çok yüksek bir sıralama değil zaten her şeyi unutmuş olamazsınız 1 yılda rahatlıkla yapılabilecek bir sıralama
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sanırım dershaneye gideceğim hocam en iyisi öyle olacak. Çoğu dershanede yaş sınırı varmış ama birkaç tane buldum bakalım
Umarım öyle olur, işin içine girdikçe gözümde büyüyor ama bir şekilde halledebileceğimi düşünüyorum. Uzun bir süre var sonuçta.
Gözünüzde büyütmeyin hocam işte o zaman kaybedersiniz sağlam bir çalışmayla hallolmayacak hiçbir şey yok gelecek sene iyi mesajlarınızı bekliyorum;)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- okb yi kendim yendim
- parliament one fiyat
- eski sevgilimi çok özlüyorum
- adult hikaye
- nurofen aldıktan kaç saat sonra alkol alınabilir
- exxen de neler var
- 5g nedir zararları
- prompt mühendisliği nedir
- penis nakli
- izafiyet teorisi nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X