Şimdi Ara

260tl'ye kadar kulaklik tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim de 9 bin lira... kapı gibi, bu ay başlıyor, mecbur 1 sene daha tehir iş, aş, haydar BAŞ

@ MuttFTS.

Evet, sahte olayının farkındayım, ebay'den hiç alışverişim olmadı; uzunca bir süre - mümkünse hiç - olmayabilir.

Peki AKG K4** serisi hakkında fikri olan? Özellikle K430 fiyat olarak yakın gözüküyor ES7'ye...
  • Bu arada muttFTS'ye degil mutsuz sona yazacak misim mesaji yanlis seslenme olmus. Yine de MuttFTS'nin dediklerine ithafen bir seyler soyleyeyim. Burn-in olayi hakkinda kutunun arkasinda soyle bir ifade vardi aynen yaziyorum. "Burn in olarak adlandirilan ve kulakligin uzun sureli olarak yuksesk sese maruz birakilmasi seklindeki yanlis uygulamalar yuzunden olusacak kulaklik,hoparlor arizalari kesinlikle GARANTI KAPSAMI DISINDADIR!" seklinde bir ifade var. Yapacagim yorumlar da yaklasik 6-8 saatlik bir kullanim sonrasinda olacaktir belirteyim.

@muttFTS
    Bu arada su DH'nin ben aldiysam iyidir mantigiyla konusan kisiler konusuna ben de katiliyorum. Onu biraktim bir kenara benimki iyidir seninki kotudur seklinde yarismalara da girilmiyor degil hani. Onun disinda dedigin gibi yaptigim incelemeye itimat etmek de sana kalmis.
  • Burn-in yanlış bir uygulama değildir. O yazıyı yazan muhtemelen senin benim gibi bir adam
    Yüksek olmayan,normal bir dinleme seviyesinde en azından bir 24 saat kadar burn-in herzaman iyidir. O yazıyı yazıp garanti kapsamını mümkün olduğunca daraltmayı hedef alan cin fikir arkadaş acaba akg k701 ve 400 ile 600 saat burn in nedemek biliyor mu sormak lazım.

Sürekli kullanımda kulaklığın bozulması diye birşey olamaz. Kulaklık benim değil mi müziği çok seviyorum günde 24 saat müzik dinliyorum.
    Önemli olan diyaframı yırtacak kadar yüksek seviyelerde sese maruz bırakmamak.

Bu arada kulaklık ve ses sistemlerine ilgili arkadaşlara bu konuda merakı olanların toplandığı birbaşka sitenin olduğunu hatırlatmakta fayda var. Orada da bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

ATH-ES7'yi deneme şansını tam olarak nerede bulduğunuzu sorabilir miyim batman19?

Evet, aslında ATH-ES55 göze çarpıyor, üstelik aralarında orta halli bir kulaklık fiyatı kadar da fark var. Ama izolasyon durumları ne acaba? Bant meselesi ve taşıma olayına ise kesinlikle katılıyorum.

Benim bu kulaküstünü tercih etmeme etki edecek olan şeylerden birisi bana film seyrederken sinema havası vermeli. O açıdan en başta izolasyonu çok önemsiyorum. Pek tabi ki sonuçta bu bir kulaklık ama her daim detayları duymak kimi zaman basslarla coşmak isteriz

Özellikle tecrübe eden birilerinin aydınlatmasını bekliyoruz

sahibinden.com dan arastırıyordum 1 ay kadar önce denk geldi...kızılayda bulustuk denedim...kafa bandının genisligi yüzünden vazgectim...gercekten cok güzel sesi var mid-tiz-bass dengesi gayet yerinde...amfi istemez ohm degeri düsük...sahne genis baya...gercekten süperdi...güzel bir deneyim oldu...

hatta forumdan bir arkadastı kendisi niki de compicat...

microlab solo 7c modelini evimde bir süredir kullanıyorum...kendinden amfili stero bir hoparlör takımı...ses kaliteside süper...2+1 sistemlere fazla kulak asmayın müzik stereo sistemden daha keyiflidir her zaman...ayrıca sinema performansıda oldukça iyi...fiyatına göre şiddetle tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 24 Kasım 2009; 23:21:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: batman19

microlab solo 7c modelini evimde bir süredir kullanıyorum...kendinden amfili stero bir hoparlör takımı...ses kaliteside süper...2+1 sistemlere fazla kulak asmayın müzik stereo sistemden daha keyiflidir her zaman...ayrıca sinema performansıda oldukça iyi...fiyatına göre şiddetle tavsiye ederim...

Bu kısmın hiçbir kelimesi kulaklık tartışmasına atıfta bulunmuyor, değil mi batman? Başlıkları karıştırdın sanırım...

Öncelikle teşekkür ederim tabi cevap için.

Ve sanırım daha fazla uzatmama gerek yok konuyu ama başka arkadaşlar da faydalanmak isterse o ayrı.

Bir kişiye daha danışmam lazım, birkaç bilgi alacağım. Çok büyük ve şu ana kadar farketmediğim bir detay çıkmazsa ES7'ye yakın gözüküyorum ben de.

Emeği geçen herkese teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

quote:

Orijinalden alıntı: MuttFTS.

ES7 ve Grado SR60da pek bas bulamazsınız. SR80in basları fena değildir. ES55 ES7ye olan fiyat yakınlığıyla pek tutulmayan bir model olduğundan çok fazla bilgi yok internette...

Bilmiyorum ne kadar fikir verebilir ama mesela bilgisayarıma alacağım 2+1 ya da 5+1 hoparlör konusundaki tercihimi Logitech yerine Altec Lansing'den yana 2+1 olarak kullandım; çünkü ağırlığım müzikteydi, film ise o kadar değildi. Almayı düşündüğüm medya oynatıcıyı da yine tam da bu ağırlıkta kullanacağım. Ama filmlerdeki bütün sesleri kaçırmadan ve "güzel-net" şekilde duymak istiyorum. Altec'in basslarda tatlı bir doygunluğu ve havası var, beni tatmin ediyor ama Logitech kadar çıkmıyor tabi - yarı seviyeyi geçince patlama yapıyor ama 16 m2 odamı dolduruyor yeterince. Yalnız tiz-mid'de Logitech Altec'in bana verdiği tadı vermiyor. Sırf bu sebepten Z2300'de dahi şu an kullandığım FX4021'deki tadı alamadım.

Kısacası tarz olarak pop, rock, pop-rock, klasik, enstrümental seven birisiyim. Bass delisi değilim ama orta seviyeyi biraz aşarsa sevinirim; özellikle tiz-mid-bass dengesi çok önemli. Kafaüstü olduğu için de izolasyonunun iyi olmasını beklerim, daha doğru bir cümleyle: Hem kulağım zarar görmesin hem de film ve müziklerde kulaklarımı kavradığı gibi beni de "kuşatsın" () diye kulaküstü istiyorum zaten.

Bu açıklamalar ışığında bana ATH-ES7 dışında kulaklık tavsiye edebilecek olan? (Boyut/taşıma/görünüm ve fiyat açısından da ES7'ye denk bir şeyler olursa dadından yinmez )

yok aslında bu noktaya biraz deginmek icin yazmıstım fakat bazı arkadasların hafızası kısıtlı olabileceginden bazen farklı sonuclar cıkarabiliyorlar...neysede size hayırlı olsun..

bu istisnai bir durumdu fakat sizin yazdıgınız konulara bundan sonra itibar etmemem gerektiğini anlamıs oldum...uslup bozuk...

• witness zaten orda yuksek ses yaziyor.Yani adam da yalanci sayilmaz. Zira bu "GARANTI KAPSAMI DISINDADIR"yazisinin yan tarafinda da elmasepeti yazmakta. O kadar da dalgaya almayalim yahu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: batman19

yok aslında bu noktaya biraz deginmek icin yazmıstım fakat bazı arkadasların hafızası kısıtlı olabileceginden bazen farklı sonuclar cıkarabiliyorlar...neysede size hayırlı olsun..

bu istisnai bir durumdu fakat sizin yazdıgınız konulara bundan sonra itibar etmemem gerektiğini anlamıs oldum...uslup bozuk...

Üslup bozuk derken beni mi kastettiniz?? Bir kabahatim olduysa bilmek isterim.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom36 -- 25 Kasım 2009; 0:12:30 >
  • Burn-in yapmanızı tavsiye ederim. Normal dinlediğiniz ses yüksekliğinde. Yazana bakmayın, witness'ın da dediği gibi garantiyi nereden kısarız durumları...
  • dalga geçerim tabi burn-in i tanımlaması yanlış bikere. elmasepeti tarafından yazıldığını biliyorum ithalatçısı o zaten ama bilmedikleri konulara hiç bulaşmasalar daha iyi amaç garanti sınırlandırması. mesela kablo sorunları da garanti dışı Türkiye'de. Kulaklıların %90 ının bu yüzden bozulduğunu hesaba katarsanız ne demek istediğimi anlarsınız

Bu arada MuttFTS. doğru söylüyor yalıtım yok sr60ta ya da herhangi bir grado da. dışarıda dinlemek için doğru tercih değil. ama benim için hep özeldi sr60 hala da öyle. dinledikçe daha çok seveceksin.
  • ATH-ES7 çok güzel bir kulaklık ve bütçe doğrultusunda tercih edilesi bir modeldir. Ama boyut olarak küçük bir model değildir o kadar. Portatiflik açısından ES5 çok iyi tercih olur. Yine daha yeni bir model olarak ES7 tarzında ES55'te dikkate alınabilir. Tabii ki ses kalitesi esas kriterse ES7 tek tercih.

260tl'ye kadar kulaklik tavsiyesi
  • Bazıları 260 tllik müzik çalar alamazken bazıları da 260 tllik kulaklık alıyor
  • Benim müzik çalarım yokken böyle kulaklıklarım var, buna ne diyosun

quote:

Orijinalden alıntı: gkhnzn

Bazıları 260 tllik müzik çalar alamazken bazıları da 260 tllik kulaklık alıyor
  • quote:

Bazıları murat131 alamazken bazıları porsche alıyor Para ve ilgi alanı ile alakalı birşey. Trilyoner olan bir adam gidip bir kulaklığa 500tl vermeyebilir ama ilgi alanı bu olan biri zar zor denkleştirdiği parayla gidip 500tllik kulaklığı alabilir.
  • quote:

şu kafayı değiştirmek lazım....benim de 100 liralık mp3 çalarım yok ama bilmem kaç liralık kulaklığım var ne olacak şimdi
  • Bu biraz zevk ve tercih meselesi; ben kulaklık ve müzik çalara 1000 lira sayarım, sana uçuk gelir. Sen de gider bir bilgisayara hatta yalnızca bir ekran kartına 1000 lira sayarsın, bana uçuk gelir
  • Sen kafaüstü bir kulaklık düşünüyorsun galiba ancak tam da istediğin miktara satılan bir kulaklık söyleyeyim:

Jays Q-Jays
    limangoda indirime girmiş 262tl den satılıyor.Yurtdışı fiyatıyla aynı seviyede hatta biraz daha ucuz. 450tl gibi bir fiyatı vardı elmasepetinde yanlış hatırlamıyorsam.
    Şu aralar yolsuz olmasam kesinlikle alırdım...

http://www.limango.com.tr/shop/detail/index.php?show=14115

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KruGmaN -- 1 Aralık 2009; 13:15:38 >
  • px100 siparişini verdim ben ama çok iyi duyumlar alıyordum :D buradaki olumsuz yorumlar canımı sıktı birazcık acıkcası :D
    Gelince deniyecegiz artık ama genede rahatlatmak açısından house,electro house yani kısacası techno müzik türlerini dinleyen birisiyim :D performans alabilir miyim? Kısa bir süre 5800 music expresste kullanacagım daha sonraları ise sandisk sansa clip plus veya sansa clip ile kullanacagım.Teşekkürler :)
  • Her zaman daha iyisi vardır ssonuçta. Ama buna takılıp kalmak bence yersiz. Ki ilk defa kulaklığa bu kadar para verdiyseniz zaten memnun kalacaksınız. Bence hele de sipariş vermişken buna takılıp kalmak yerine gelince keyfini çıkarmaya bakın. Sonuçta iyi veya kötü yapmışsın diye bir çok yorum gelir mühim olan senin memnun olman.

quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

px100 siparişini verdim ben ama çok iyi duyumlar alıyordum :D buradaki olumsuz yorumlar canımı sıktı birazcık acıkcası :D
    Gelince deniyecegiz artık ama genede rahatlatmak açısından house,electro house yani kısacası techno müzik türlerini dinleyen birisiyim :D performans alabilir miyim? Kısa bir süre 5800 music expresste kullanacagım daha sonraları ise sandisk sansa clip plus veya sansa clip ile kullanacagım.Teşekkürler :)

• keşke px100 almasaydın, güçlü bri kulaklık değil sanırım mp3 player ile dinlenir anca, bassları bi süre sonra patlıyor ve baya bi rahatsız ediyor ben bu yüzden değiştirmek zorunda kaldım..
    şu an sennheiser hd-202 var zımba gibi kulaklık fiyatını fersah fersah aşan bir performansa sahip, müziği dinlerken kulağı dolduruyor, rock metal müzikle harika bi uyumu var, ben kulaklığımı buldum arkadaşlar..
    px100 ün tek üstün tarafı sahne genişliği, sanırım bu fiyatlarda böyle bi ses genişliğini px100 de bulabiliriz, yiğidi öldür hakkını yeme :)
    ama dediğim gibi hd202'yi akşama kadar tercih ederim, müthiş bi ses rengi..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.