Şimdi Ara

27' imac beyaz ekran hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 27" mid 2011 imac'im var dün bilgisayarı bir türlü başlatamadım. sorun nedir yardımcı olun şimdi olay şöyle;

bilgisayarı açtıgımda herşey normal ses geliyor sonra ekran beyaz oluyor 2 saniye sonra yosemite boot ekranı geliyor ve alttaki bar dolmaya başlıyor daha sonra hepinizin bildigi gibi ekran beyaza dönüp sonra desktop geliyor. fakat benimkinde beyaza dönüyor ve orda kalıyor masaüstü gelmiyor ve usb lerde çalışmayı durduruyor.

yosemite ın hasar gördügünü düşünerek yeniden kurmayı denedim. usb yi taktım başlangıçta option tuşuyla boot edecegim usb yi seçtim yosemite kurulum usb si boot etmeye başladıbar dolmaya başladı sonra tam ekran gelecek yine aynı şekilde gri ye dönüp sonra kurulum ekranına geçmem gerekli ama gride kaldı yine.

daha sonra bootcample kurulu windows partım vardı onda deniyeyim dedim. yine optionla açarak windows bölümünü seçtim windows boot etmeye başladı windows 8.1 altta noktalar döndü döndü sonra ekran karardı tam metro ekranı gelecek fakat gelmedi bu seferde o siyaha düstügü ekranda takılı kaldı.

sonra fark ettimki option tuşuna basarak açtıgımda boot hhdleri görünürken hdd reimlerinin bir kısmı ve alttaki network seçecegin yerin bazı kısımları pembe renkte!!

sonra araştırmalarıma göre bazı işlemler yaptım ama nafile hala aynı açılmadı bilgisayarım.

başlangiç ta option+command+p+r yaparak resetledim
    güç kablosunu çıkardıktan sonra bekledim 10 sn power tuşuna basılı tuttum yine yok. butun hdd leri söküp sadece usb den kurulum denedim yine olmadı

sistemi command v ile açmayı denedim olmadı
    single user modda actım ve şöyle bir hata aldım

https://store.donanimhaber.com/6e/36/e6/6e36e6a1b28f2078bd1efefaa9738a57.JPG

internetten araştırdıgımda bilgisayarıma aynısı oluyor yotube daki video gibi.

https://www.youtube.com/watch?v=0Z6AFItA-5M

sorun ne olabilir acaba? yardımcı olun

27' imac beyaz ekran hatası

• Bence Macinizi servise goturun donanimla ilgili bir sorun var anladigim kadariyla

Edit: benimde bu tarz sikintilarim oldu apple logosundan sonra altta barin gelmesi bende hddnin arizalanmasi durumlari oluyordu o barib cikmasi %90 ihtimalle hdd fazla bad sector olusmasindan kaynaklaniyor %50 makine duzeltt diye aciyor fakat smart ariza durumlarinda masaustu ekranini hic goremiyorsun

Ama senin durumun baya farkli

Maci acip ses gelir gelmez command v tuslarina basarak hatanin nereden kaunaklandigina bakalim ustteki resimde vermis oldugun single mode zannedersem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmlds -- 6 Mart 2015; 2:52:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginiz için teşekkürler ama problemi çözdüm biraz sıkıntılı bir süreç oldu ama en beklenmedik yerde çıktı hata ekran kartında

ekran kartı ramlerinde sıkıntı vardı heralde ekran kartını söktüm fırınladım bigüzel

sonra taktım ve sıkıntısız açıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: romantizma26

ilginiz için teşekkürler ama problemi çözdüm biraz sıkıntılı bir süreç oldu ama en beklenmedik yerde çıktı hata ekran kartında

ekran kartı ramlerinde sıkıntı vardı heralde ekran kartını söktüm fırınladım bigüzel

sonra taktım ve sıkıntısız açıldı

Kartı MXM slotundan söküp mü fırına attın? Eğer öyleyse o geçici bir çözüm olmuştur. 3-4 ay sonra yine olay tekrar edecektir. O ramleri reballing filan yaptırman lazım. (Yapılabiliyorsa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 12 Mart 2015; 8:26:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.