Şimdi Ara

27 Yaşında Olup Hiç Çalışmamış Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
24.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bunalımdayım, çok net. Hiç kimseyle paylaşamadıklarımı bu geniş platformda sizlerle paylaşmak istedim, zira böyle olmayacak, daralıyorum artık..

Dediğim gibi, 27 yaşındayım ve şu ana kadar hiç başkasının yanında çalışmadım. Üniversiteyi bitirdikten sonra çevreden gelen "Bir işe girmeyecek misin?" sorularını hep geçiştiriyordum, zira babamın kendi işi vardı, ona yardım etmek kolayıma geliyordu. Rahattım, canım istediğinde babamdan izin alıp o gün işe gitmiyordum yada ofiste bilgisayar başında boş boş takılıbiliyordum. Bu yüzden bu dönemleri başka bir iş yerinde çalışma olarak saymıyorum. Rahattım, Allah razı olsun ki babam hiç zor gün göstermedi.. Yıllar böyle geldi geçti.. Lakin yaş geçtikçe kafaya bazı gerçekler dank etmeye başladı.. Öyle böyle derken 30'lu yaşlara yaklaşmama rağmen ciddi bir işim halen yok. Halen babamın yanında ofiste takılıyorum ama babamın işi ömrümü kazanacağım uzun vadeli işim olamaz, zira muhasebeden nefret ediyorum, başka bir alana yoğunlaşmam lazım.

İleride hayatımı geçindirebilmek için çok geç kaldığımı da bilerek ciddi bir iş istiyorum artık. Ama... Korkularım var.. Şimdi bir işe girmeyi başarsam bile çok zor durumlar başıma gelecek, biliyorum, korkuyorum.. 23-24 yaşındaki insanlar üstlerim olacak, emir verecekler.. Bu yaşa kadar hiç çalışmadığımı öğrenenler laf sokacak.. Hayatta hiç zor görmemiş biri olarak bunlara dayanabilirmiyim bilmiyorum..

Hayata çok mu geç kaldım? Lütfen söyleyin, hiç iyi değilim, psikolojim berbat..

• dostum sen tek değilsin. ben de 27 sayılırım. ve bu hayatımdaki ilk gerçek işimin 2. haftası ve inanılmaz zorlanıyorum işte. diasa da başladım geçtiğimiz hafta. tam zamanlı çalışıyorum ve her gün 12 saat mağazadayım. haftada 2 gün tatilim var ama inanır mısın o bile yetmiyor yorgunluğuma. benden 5 6 yaş küçük kişiler mağaza şefi yardımcısı ve onlardan emir almak bana da koyuyor. her akşam yerleri paspaslarken kendimi aşağılanmış hissediyorum. hergün eve ayaklarım şişmiş, ayak bileklerim üstünden araba geçmiş gibi hissederek eve dönüyorum. tabii ki bir yerlerden başlamak şart artık. geç kalmış sayılmayız ama asla ve asla. ama ben yapacağımı biliyorum. bu 4 sene içerisinde 7 yıl okuduktan sonra uzadığı için atıldığım okula bir şekilde yeni yasa ile geri dönüp, üstüne de şimdi okumakta olduğum aof uliyi bitirerek daha iyi bir yerlere gelmek ümidindeyim. kimseyi aşağıladığım yok sakın kimse yanlış anlamasın. çünkü şu anda ben de bu işin içindeki herkes gibi ayak işleri yapıyorum. ama bu işten çıkmam çok yakındır. yeterli parayı toparladıktan sonra kendi dükkanımı açarak ticarete atılmayı arzuluyorum.
    bütün bunlar yetmezmiş gibi her gece panik atak yüzünden uykularım kaçıyor. hayatın anlamını sorgulama gereğini daha çok hisseder oldum. bu da beni agresifleştiriyor ve çevreme yabancılaştırıyor. ama dediğim gibi hiç bir şey için geç kalmış sayılmayız. asla...

özet geç diyecekler için: being 27 w/ no job sux.
  • Kendi işini kurmak gibi bi ihtimalin yok mu..??
  • ünide ne okudun ?
  • insanlarla uğraşmak gerçekten zordur.
    öncelikle hangi bölümü okudun ve bu okuduğun bölümde iş olanakları nasıl onları araştırmalısın
  • geç kalmış sayılmazsın .ben de 26 yaşında başladım. bi yerden başlamak zorundasın.
  • İstanbul Üniversitesi'nde 2 senelik Dış Ticaret ve Avrupa Birliği okudum, ordan da Açık Öğretim - İşletme'den 4'e tamamladım..
  • never mind dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • babanın yanında kalmaya devam et ama kendini bir çalışan gibi görüp ona göre davran, kendini biraz sık yani alışmak istiyorsan
  • babanızın işi geliştirilmeye müsaitse, yönetimde söz sahibi olun. geleceğe dönük atılımlar vs. işinizi ileriye götürecek çalışmalar yapabilirsiniz. babanızın aklına gelmeyen şeyleri düşünüp, dükkan/şirketinizi büyütecek adımlar atabilirsiniz.

elinizdeki fırsatları değerlendirin.

hem babanızın da hoşuna gidecektir.
  • dostum sen tek değilsin. ben de 27 sayılırım. ve bu hayatımdaki ilk gerçek işimin 2. haftası ve inanılmaz zorlanıyorum işte. diasa da başladım geçtiğimiz hafta. tam zamanlı çalışıyorum ve her gün 12 saat mağazadayım. haftada 2 gün tatilim var ama inanır mısın o bile yetmiyor yorgunluğuma. benden 5 6 yaş küçük kişiler mağaza şefi yardımcısı ve onlardan emir almak bana da koyuyor. her akşam yerleri paspaslarken kendimi aşağılanmış hissediyorum. hergün eve ayaklarım şişmiş, ayak bileklerim üstünden araba geçmiş gibi hissederek eve dönüyorum. tabii ki bir yerlerden başlamak şart artık. geç kalmış sayılmayız ama asla ve asla. ama ben yapacağımı biliyorum. bu 4 sene içerisinde 7 yıl okuduktan sonra uzadığı için atıldığım okula bir şekilde yeni yasa ile geri dönüp, üstüne de şimdi okumakta olduğum aof uliyi bitirerek daha iyi bir yerlere gelmek ümidindeyim. kimseyi aşağıladığım yok sakın kimse yanlış anlamasın. çünkü şu anda ben de bu işin içindeki herkes gibi ayak işleri yapıyorum. ama bu işten çıkmam çok yakındır. yeterli parayı toparladıktan sonra kendi dükkanımı açarak ticarete atılmayı arzuluyorum.
    bütün bunlar yetmezmiş gibi her gece panik atak yüzünden uykularım kaçıyor. hayatın anlamını sorgulama gereğini daha çok hisseder oldum. bu da beni agresifleştiriyor ve çevreme yabancılaştırıyor. ama dediğim gibi hiç bir şey için geç kalmış sayılmayız. asla...

özet geç diyecekler için: being 27 w/ no job sux.

• Sen o pc başında pinekleyerek biraz zor kurtulursun bu durumdan.Öncelikle ön yargılarını yık.Çalışmak ayıp mı kim laf sokucakmış nerenizden uyduruyosunuz böyle şeyleri kimse kimseye bişe demez ve diyemez.Saçma sapan ön yargılarından kurtul çalışmak güzeldir insanın bi halta yaraması insanı mutlu ediyor.Hadi ön yargıalrından kurtulamadın diyelim biri bişe sorarsa da babamın yanında çalışıyodum şimdiye kadar dersin.Gereksiz yere kendi kendine korku pompalıyosun bunun da nedeni o pc başında pineklemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teşbihte hata

babanızın işi geliştirilmeye müsaitse, yönetimde söz sahibi olun. geleceğe dönük atılımlar vs. işinizi ileriye götürecek çalışmalar yapabilirsiniz. babanızın aklına gelmeyen şeyleri düşünüp, dükkan/şirketinizi büyütecek adımlar atabilirsiniz.

elinizdeki fırsatları değerlendirin.

hem babanızın da hoşuna gidecektir.

Fakat ilk mesajımda da belirtmiş olduğum gibi, babamın işi olan muhasebe benim hayatımı kazanabileceğim iş değil, yapamam yani..
  • İlk hamleden sonra gerisi çorap söküğü.ilk hamle de kendine uygun is bulmak.o psikolojiyi atman ise girdikten sonra 2 hafta.
  • Walla şunu diyim herhangi bi şirkette normal bi düzeyde çalışamassın %100. Sonuçta herkes ii bi yer bitireni alıyo hatta onlar bile açıkta kalıyo. Bu yüzden bi şirkette çalışmayı falan unut.Bu yüzden sana en ii tavsiyem kendine bi depo tut ve bi tane ticari bi araba bul ve toptancılık yap kırtasiyelere ne bilim mağzalar için ürün sat bakkallara abur cubur sat tabi toptan olarak bi kaçtane mağaza için sat devamlı inan o kadar iş varki bunda bir kaç yılda baya bi yerlere gelirsin. Yaparmısın böle bişi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 26 Kasım 2010; 1:07:58 >
  • Muhasebe iyidir.Pek kazandırmaz ama sağlam meslektir.Mali müşavirlik belgesi alırsan bir şirkete girme imkanın olur.Şimdiki okuduğum bölümle alakalı bir iş bulamazsam eski meslek muhasebeye devam ederim.
  • E başla biryerden.Ömrün boyunca bundan kaçamazsın.
  • Arkadaşım hayatını sülük gibi devam ettireceksen kendin bilirsin Yok artık bende adam oldum diyorsan hemen başla yoksa Ne kadına bakarsın ne de çocuğa ilerde Kendi ayaklarınınb üstünde durmayı öğren yoksa ileride babanda olmıyacak o aman ne halt edeceksin!
  • bence okadar da gec kalmis sayilmazsin..hemen bir is kurmaya baslarsin; veya yok ben 0 dan baslayabilirim diyorsan basla calismaya..ben daha liseyi bitirmedim ve 2 yazdir tam 3 ay calisiyordum,bu yazda calisicagim.
  • Günümüzde 27 çok geç değil emin ol bende 25 im ve daha askere gidicem yani 26 da gelicem aynı stresi bende ciddi olarak yşaıyorum ne iş yapıcam diye bu güne kadar ciddi olarak çalışmadım senin gibi ve yapabilirmiyim diyede soruyorum kendime ama hayat bizede bi yerden başlatıcak oyununu muhakkak..
  • Sermayen varsa kendi işini kur.

Mezun olduğun bölümün hiç mi iş alanı yok TR'de?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.