Şimdi Ara

27 yaşındayım hiç bir baltaya sap olamadım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
8
Favori
13.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şuan sanırım sadece bilecik üniversitesinde böyle bir bölüm var. valla bu bölümü okuyan işsiz kalmaz. hem de güzel paralar kazanabilir.
    http://w3.bilecik.edu.tr/myo-hibridveelektrikli/
  • kardeşim resmen beni özetlemişsin yemin ediyorum. ancak benim 1 yıldır işim var. görünen o ki senin de bir işin var. mutluysan mesele yok. herkes amir memur olacak diye birşey yok. onlarca memuriyet sınavlarına girdim ya mülakatta elendim ya da yedeklerde kaldım. hayırlısı buymuş nasip değilmiş dedim, allah açtığı boğazı aç koymaz. Rızkı veren O'dur. Gerisi boş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kortekes

Okumak filan boş iş, herkes okudu, okuyor, Farklı birşey üreten, bulan para kazanıyor
    Tam tersi. Artık üniversite liseden farksız. Her genç okumalı.
    Ancak Türkiye'de veya diğer ülkelerde en iyi üniversitede okuyup, birkaç dil bilip, sürekli kendini geliştiren genç yerine, sıradan bir üniversite mezununu işe almıyorlar tabi. Bu yüzden uyduruk üniversiteleri boşa okuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 4 Ocak 2020; 2:13:23 >
  • çince öğren açık var baya en az 6 bin maaş + gezmesi falanda var bedavaya. Sen sadece çinlileri gezdircen tercümanlık yapcan.
  • Aslında trans olmak da var ama hiç bir zaman Sarina Valentina kadar olamıyorsun
  • 25 yaşındayım. Makine mühendisiyim. Ayrıca bilg. müh. 2. sınıftayım. Okumakla adam olunmuyor yani. İşsizim. Sevgilim hiç olmadı, bakirim. Evde boş boş oturuyorum, dizi izliyorum, oyun oynuyorum. Param olmadığı için hiç dışarı çıkmıyorum neredeyse. Sürekli intihar isteği var içimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

25 yaşındayım. Makine mühendisiyim. Ayrıca bilg. müh. 2. sınıftayım. Okumakla adam olunmuyor yani. İşsizim. Sevgilim hiç olmadı, bakirim. Evde boş boş oturuyorum, dizi izliyorum, oyun oynuyorum. Param olmadığı için hiç dışarı çıkmıyorum neredeyse. Sürekli intihar isteği var içimde.
    Makine müh nin üzerine birdaha bilg. müh okumak hangi kafayla ?
  • hernos2 kullanıcısına yanıt
    Yok okumuyorum, dersleri saydırdım, kimliği aldım o kadar. Okunmaz harbiden bi an yeltendim de zor :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

günlük net karınız ne kadar oluyor ortalama? aylık net kazancınız 3000tl yi geçiyorsa sorun yok,ama altındaysa yeni girişimler peşinde olmalısınız.
    siz işletme mezunusunuz,iktisat,muhasebe,işletme yönetimi dersleri aldınız. keşke bir de girişimcilik dersi zorumlu olsa
    çoğu kişi girişimci ruhtan yoksun.
    Bende girişimci ruh sıfır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esoterickk

Sıkma canını 27 yaş henüz herşey için erken. Bende 3 yıl önce 27'ydim ve işim eşim yoktu mezun olduktan sonra alanımda iş bulamakta çok sıkıntılar çektim. 3 yıl içinde hem evlendim, hem güzel bi iş sahibi oldum hemde çocuğum olacak şimdi. 35 yaş üstü bile bu sıkıntıları çekiyor bu devirde, öyle çok tanıdığım var.
    Alan ne?
  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    Valla ben bizim buranın en saygın unilerinden birinde okuyorum. Ama bana hiç birşey katamadı.

• Togrul99 kullanıcısına yanıt
    Hangi üniversite?
  • Eski Qafqaz üniversitesi şimdinin Bakü Mühendislik Üniversitesi

• Togrul99 kullanıcısına yanıt
    Azerbaycan'da da mı durum böyle?
  • Tabiki. Ne olmasını bekliyordun? Azerbaycan ABD Almanya falan mı?

• Yurtdışına gitmesem bende böyle olacaktım. Suçu kendinde arama birçok insanın yaşadığı bişey bu. Fırsat eşitsizliği hat safhada. Her alanı parsellemişler. Devlet işi zaten nerdeyse imkansız. Özel sektörün şartlarıysa içler acısı, oda iş bulabilirsen, şuan oda çok zor, alanı dışında bile iş arayıp bulamayan bisürü insan var. Sen aöf diyorsun biz 4 yıllık makine mühendisliği okuduk da ne oldu? Koca bir hiç. Heryere üniversite yapıldı kontrolsüz bir şekilde mezun veriliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelecekteki ben

• 27 yas normal ki gec degil okuduysaniz ancak bu yaslarda is bulursunuz

• 3 yıl sonraki halim hoşgeldin :D Abi dediğin sorunlar ülke ekonomosiyle paralel olarak çoğu gençte var. Bir kere herkes okumak zorunda değil diplomalı işsiz ordusu oluşturduk halbuki ticarette de gayet guzel paralar dönebiliyor. (Tabi sikintisi da çok). Bak mesela İyi denebilecek bir anadolu lisesinde okudum herkes ders-test boğuşurken muhtemelen olan biteni iplemeyen ve muhtemelen hocaların bundan bir cacık olmaz diye baktığı bir çocuk isim vermeyelim şu an ülkenin en çok izlenen 10 youtuber'ından biridir. Üniversite sınavı kasanların ömrü boyunca kazanamayacağı parayı 1 senede kazanıyordur. Ha yaptığı iş bana göre şaklabanlık ama sonuçta para yönünden kazançlı taraf kim, o. Şimdi tutup hadi youtuber olalım demiyorum bu istisna ama okumasan da kafayı çalıştırmak gerek. Seyyar satıcılık mı yapıyorsun işi nasıl daha fazla büyütebilirim diye düşünmek lazım belki internete taşımak, sektörde çeşitli inovaktif yenilikler yapmak gerek. Ha ben ticaretten keyif almiyorum gelecek görmüyorum ilgi alanım değil diyorsan, baska bölüm+kpss+ales+dil+yazılım+sertifika+yurtdışı vs. farklı bir plan kurmak gerek. 27 yaş çok geç değil artık günümüz dünyasında. Ama 19 yaşında da değilsin daha sancılı geçecek bu kendine ikinci değer katma sürecin, bu yüzden kendini iyi tanıyıp öyle karar almak gerek, artık hata yapma seçeneğin yaş geçtikçe azalıyor. Başka bölüme başlayıp ben bunu da sevmedim deyip ertesi sene yine baska karar alınca dikiş tutmaz olabilir insan, maddi manevi yıpratır bu da. Ülkenin ve dünyanın nüfusu artiyor, rekabet çoğalıyor, bazi işler ölürken bazı işler doğuyor, hakkimizda hayirlisi inşallah hayatı daha iyi rayına koyabiliriz bizler de.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.