Şimdi Ara

27 yaşındayım hiç bir baltaya sap olamadım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
8
Favori
13.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 26 yaşındayım askerden önce kız arkadaşım yoktu işim vardı. şimdi kız arkadaşım var iş yok. Hep stres bulunduğum il de iş imkanı çok az. Allah yardımcımız olsun.

kafalar karışık. stresli yaşıyorum hergün
  • Ne demek baltaya sap olamadım?!? Kütük müsün sen? Kendine güven azıcık, bir hedef belirle ve o konuda durmadan çalış. Konuşmak istersen ÖM' dan ulaş fikir alışverişi yapalım. Umudunu kaybetme.
  • Oda bir şey mi ben 40 ıma geldim hala bir baltaya sap olmadığımı düşünüyorum. Bu ülkede namümkün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selçuk Geçeryoutube
    Dolar Füze Olacak Füze !!! Selçuk Geçer
    https://www.youtube.com/watch?v=bF6dlK3z4ic
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt
    evet şuan 41 yaşındayım. iş yerini geçen yıl devir ettim. maddi açıdan getirisi yüksek olsa da manevi olarak çok yorucuydu.. 365 gün açık ve açılış sabah 9 kapanış akşam 10 olan dükkandan sonra, akşam 5-6 gibi eve girmek ve hafta sonları evde çocuklarla olmak çok iyi geldi diyebilirim bu arada yine ticarete devam ediyorum..

ortaklık zordur sizi uyarmak isterim.. başta konuşulduğu gibi olmaz hiçbir şey.. çok az insan geçinebilir.. zaten anlaşabilenler köşeyi dönerler.. çalmadan, çırpmadan, işten kaytarmadan çalışırsanız sırtınız yere gelmez kısaca.. işin içindesiniz anladığım kadarıyla.. pazarınızda varsa zaten başkasına para kazandırmanıza gerek yok.. bende olsam o riski alırdım önceki zamanlarımda.. dediğiniz gibi sadece geçinebildiğiniz bir maaşla ileriye çok yatırım yapamazsınız.. kazanmak için ilk başlarda risk almak lazım bence..

aslında çok uzun yazmıştım.. bu daha kısaltmış halim

• Senin ne suçun var ki ? Mezun oluyoruz da ne oluyor ? İstediğimiz bölümü mü okuduk ? Hayır.
    Koştura koştura üniversiteye mi gittik? Hayır. Eğitim sistemi çok mu güzel ? Hayır.
    Bu milletin çocuğu 40-50 kişilik sınıflarda, adam gibi nefes alamadan yıllarca balık istifi okutuldu.
    Kimse bunları düşünmüyor. Git oku, çalış, para kazan, evlen, çocuk yap, adam ol evine bak diyor.
    Bu ülkede düşünülenle uygulama arasında gram ilişki yok.

Dediğim gibi senin bir suçun yok. Bize dayatılanı yaptık çünkü elimiz mahkumdu.
    İstemediğimiz bölüme gittik aman babam, annem kızmasın mutlu olsunlar.
    İstediği bölümlere gidenlerin de çok mutlu olduklarını düşünmüyorum.
    Alım gücü olmayan, ekonomisi kötü olan, et yiyemeyen, sosyal hayatından kısan bir toplumun mutlu ve yaratıcı olmasını kimse beklemesin.
    Sen bir taraflarını yırtarken, otobüslerde sürünürken diploma için, birilerinin yandaş olup cebini doldurduğunu bildiğin için ne heves kalıyor, ne de bir çaba.

• eski yıllarda olsa doğru denilebilirdi ama şimdilerde 30-35 yaşında dahi senin durumunda olan çok kişi var
    sen yine çalışıyorsun hiç çalışmayıp baba parası yiyen dolu insana rastlıyoruz

üstelik bazı seyyar satıcılar gayet güzel para kazanıyor ,ha dersen o zaman niye okudum ?
    artık herkes üniversite okuduğu için tabi ,bir zamanlar söylemiştik ,bu gidişle eskiden ilkokul mezunlarının yaptıkları işleri artık üniversite mezunları yapacak diye ,işte o söylediğimiz gerçek oldu

hatta bir gün gelecek herkes üniversite mezunu olacak ve her işte üniversite mezunları çalışacak (sistem değişmezse)
  • 25 yaşındayım.Önlisans mezunuyum işsizim.Ve artık öbıktım.

• 3-4 sene önce -ben de 27 yaşındaydım- benzer durumdaydım. Şimdi iyi kötü bir işim var ve evliyim. Bir şekilde birşeyler değişiyor, ama o stres hiç gitmiyor maalesef. Umutsuzluğa kapılmayın ve kendinizi insanlardan dışlamayın.İnsan kimseye anlatmak paylaşmak istemiyor böyle durumlarda ama olabildiğince sevdiklerinizle konusun, onların da içini karartmadan paylaşın. Umudunuzu yitirmeyin arkadaslar hep böyle gidecek değil
  • aslında sen çok çok büyük bir lüksün içindesin de farkında değilsin.

okulu bitir bölümün iyi.

• Olamazsın çünkü ortada balta yok

• Selam hacı,

Ben senin yaşında kafası yerine gelen biriyim. Çok param herkesin gıpta ettiği bir iş ve eşe 5 sene içinde sahip oldum. Senden bir farkım yok. Hayat öyle bir fırsatta sunmadı. İyi bir firmada bir işe girmeni ve zorluklarla yükselmeye çalışmanı öneriyorum.
  • Kardeşim adaşım benim Psn nikimi almışsın o nicik patenti bana ait ver çobuk nicikimi bakim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İş hayatına 9 yaşında atıldım 30 yaşındayım bir fiil çalışıyorum. Üniversite bitirdim ancak bitirdiğim bölümün maaş durumu gülünç ve bende baba mesleğine yöneldim. Hala daha çalışıyorum ve bende artık bir baltaya sap olmak istemiyorum. 21 yıldır çalışıyorum bir kaç yıl bir baltaya sap olmamak istiyorum.
  • Konu sahibi arkadaş.

Valla hiç öyle düşünme.Yaşım 30 çok iş değiştirdim anca bu yaşta devamlı sürekli bir iş bulabildim.Seyyar satıcılığı yapıyosan kendi paranı kendin kazanıyosan bie baltaya sap olmuşsundur.İnan büyük şirketlerde üst düzey yöneticiler senden çok farklı değil.Biliyorum çevrendeki insanların hepsi öyle ama onları sil kenara at.Kendinle barışık ol ve hayatla dalga geç.Sıkma canını karanlık günlerin ardından aydık gün vardır.Senin yaşadığını bu Ülkede %80 kişi yaşıyodur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hadi inş darısı başıma

• Bu devirde normal.
  • ben de
    işsizim
    ailemin parasını yiyorum
    bomboş insanlarla bomboş takılarak bomboş geçiriyorum günlerimi
    :'(
  • yalnız değilsiniz bu durumda olan çoooook insan var.
  • sioux kullanıcısına yanıt
    Mezunum hocam zaten 2 yıldır işsizim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.