Şimdi Ara

2900XT ilginç bir sorun??(refresh rate)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    elimde ati hd 2900xt ekran kartı var. bu ekran karrtından son derece memnunum. ancak 2 gün önce başıma ilginç bir sorun açtı. örneğin çözünürlük 1280x1024,32 bit ve en önemlisi refresh rate 85 hz iken misal counter stirke,lostplanet..vb.. oyununa giriyorum. menu kısımlarında bir problemle karsılasmıyorum ancak console açtığımda veya oyuna girdiğimde inanılmaz bir titreme oluuyor. oyun çalışmakta iken alt+tab yapıp ekran ayarlarına baktığımda çözünürlük 1024x768,16bit ve yine en önemlisi titremenin sebebi olan refresh rate 60 hz ye düşmüş olarak görüyorum. pc bunu otomatik olarak yapıyor. pc nin heryerini mıncıkladım, inceledim, catalyst control centerdan tum ayarları ıle deneme yaptım ancak olay duzelmedı. oyuna girmeye çalışırken sağ altta soyle bir yazı çıkıyor "windows bazı görsel öğeleri otomatik oalrak kapadı, işleminizi tamamladıgınızda görsel öğeler eski haline getirilecektir". ben oyundan cıktıgımda ıse refresh rate 85 hz ve masa ustu cozunurlugu 1280x1024'e yani istediğim haline geri donuyor. elimde orjınal hl2 epsode:2 ve s.t.a.l.k.er var. bu oyunlara girdiğimde ise boyle bır sorun yasamıyorum. monitorumun markası ve modelı samsung syncmaster 997mb. sorunu düzeltmek için format dahi attım. pc nin ben oyuna girmeye calısırken otomatık olarak refresh rate ayarını vb. değiştirmemesini nasıl saglayabilirim. bilen biri varsa ve yardımcı olursa minnettar kalırım.
    şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegassus -- 27 Ekim 2007; 1:29:53 >

• Ekran kartının ayarlarından vertical Sync yi kapatıp denermisin birde .
  • vertical sync ayarları ile bir şey değiştiremedim sonuç oalrak.:( iremmurat arkadasımızın cozum onerısını pek bir beğendim.:)
  • refresh lock programları sadece bu işe yarayan veya ati tray tool kur ondanda ayarlayabiliyorsun heralde işe yarar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.