Şimdi Ara

2D-3D İşler için Laptop Tavsiyesi Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Erasmusla yurt dışına gideceğim ve orada projemi de yapmama yardımcı olacak bir laptop almam gerekiyor. Özellikle Photoshop ve 3d max kullanacağım. Ayrıca Dota hastasıyım. Boş zamanlarda da oyun da oynayabilirim açıkçası. Hayatımda ilk kez laptop alacağım ve baya bir yardıma ihtiyacım var gibi çünkü ne marka ne model konusunda bilgi sahibi değilim. Ve malesef 2-3 gün içinde de almam gerekiyor.

1-2 arkadaşım sony, toshiba ve samsung u önerdi. Aslında dell markasını çok severim ama laptop konusunda iyi mi bilmiyorum.

Isteyebileceğim bazı özellikler var mesela; 17'' monitör, i7 işlemci, iyi bir ekran kartı gibi.

Bütçem de 2000-2500 lira arası. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

NOT: Sormam gereken bir şey daha var. Bir arkadaşım laptop alırken istersen Win8 almaya bilirsin dedi ki bana win7 li laptop lazım. Fakat hemen hepsi win8 satıyor. Böyle bir şansım var mı? İşletim sistemsiz alabilir miyim?

• İşletim sistemsiz tabiki alabilirsin mesela senin ihtiyaçlarına cevap verebilecekhttp://www.pcdepo.com/msi-ge70-0nd-413xtr-notebook-urun9444.html staklara 15 martta giriyor fiyatıda uygun işletim sistemi yok win7 kurabilirsin.İşlemci,ekran kartı,ram kapasitesi olarak iyi fhd ekran.Bu fiyata bu konfigürasyonda bu fiyata başka leptop yok başka modellerde var samsung,sony gibi markalarda ekran kartları buna nazaran düşük fhd ekrana sahipler onlarıda vereyim gözden geçir karar verirsin bunlarda win8 var.
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/samsung-np550p7c-t03tr-np550p7c-core-i7-3630qm-240ghz-8gb-ddr3-750gb-173-2gb-gt630m-dvdrw-win8/productdetails.aspx?I_ID=63969
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/Bilisim-Urunleri/Notebook-Ta-nabilir-Bilgisayar-/NOTEBOOK/SONY-VAIO/SVE1712W1EB-c-24-p-82410.htm?ref=akakce&v=1.48.2

• Freedos (işletim sistemsiz) almanı önermem , yeni nesil cihazlarda ki sende bunlardan birini istiyorsun , sadece Win8 driver ı çıkartma gibi tehlikeli durumlar var bazı marka modellerde . Win7 kurucam diye alıyorsun ama Win7 driver ı bulamıyorsun İlk defa notebook alacağın için şık bir cihaz seçmende güzel olur . Windows 8 in bilinenin aksine kronik bir problemi yok gayet hızlı farklılığı var . Ben Win8 üzerinde sorunsuz PS cs6 64bit kullanabiliyorum bunu da ekleyeyim . 4 yıl önce bende erasmus yaptım , daha sonra interrail için çıktığımda laptop taşıdım yanımda . İnan bu tarz durumlarda laptop ne kadar hafif ve rahat olursa o kadar iyi , dolayısıyla çizim yapman için 17'' çok iyi ama çözünürlüğü iyi 14'' 15'' laptoplarada bakmanı öneririm . Birde çoğu yeni notebook çözünürlükleri 1366x768 olarak satılıyor bu PS için yeterli değil o yüzden sana tavsiye edebileceğim cihazlar daha yüksek çözünürlük olanlar ;

Samsung

Lenovo

MSİ

Toshiba

Apple

Tavsiyeleri ihtiyacına ve bütçene göre ekledim...

Bu arada biri gelipte '' Photoshop yapıcaksan ekran kartın süper olacak aga '' gibi yorum yaparsa ciddiye alma , Photoshop un ekran kartıyla hiçbir ilgisi bağlantısı yoktur . Çizim yaptığımız atölyede hd4000 dahili ekran kartı kullanan bir macbook umuz var , diğer tüm cihazlardan daha rahat , daha hızlı PS kullanıyoruz dolayısıyla eğer oyun oynamayacaksan ekran kartını 2. planda tutabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mXEnan

Tavsiyeler için teşekkürler. MSI özellikleri bakımından iyi görünüyor fakat o kapak tasarımı beni benden aldı :) çok kırmızılı cafcaflı geldi bana.

Şu laptoplar arasında kaldım diyebilirim. Sizce hangisini seçmeliyim

Dell
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/inspiron-7520-s61f81c-dell-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,36814.html

Toshiba
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/satellite-p870-bt3g22-toshiba-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,40997.html#ProductTechnicalProperties

Sony
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/sony-vaio-svs1313r9eb-notebook-en-ucuz-fiyatlari-taksitleri,39327.html#ProductTechnicalProperties

HP
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/pavilion-dv6-7215-hp-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,36832.html#ProductTechnicalProperties

Sony ' de çözünürlük diğerlerine oranla düşük , HP dv6 serisine de ısınma konusunda şahsen güvenmiyorum . Bunca yıldır ısınma problemini çözemedi HP , eğer bu cihazı inceleme imkanın varsa kontrol et arkada ve sol tarafta çift fan üfleme çıkışı varsa o zaman al ( çift çıkışlı hplerde çift heatsink var içeride ) . Toshiba yı özellikle tasarım olarak çok beğendim çok şık bir cihaz ve 17'' . Dell ' de çözünürlük PS için ideal optimum çözünürlük 1920x1080 . Aslına bakarsak Toshiba ve Dell seçimi yaptığın linklerdeki modellerin ikiside belirli konularda yarıştırılabilir ve çok büyük farkları yok , o yüzden birini seçip ötekini elemiyorum sana kalmış ama Dell fiyat/performans olarak çok daha uygun ve senin tercihlerine daha çok hitap ediyor , cihaz freedos yani istediğin Windows ' u kurabilirsin . Aynı şekilde XPS serisi bir Dell üzerinde 3dmax kullanıyorum çözünürlüğüm 1920x1080 ve HD Led , beni bir hayli rahatlatıyor diyebilirim . Yani Dell'den memnunum.

Toshiba'da max 16gb ram desteği var şimdi biri gelip buraya yorum yazar kesin , rami ilerde 16gb yaparsın kardeş Toshiba'yı al diye . Bunu diyenlerin %98 i hayatlarında hiç ram barajını 6 gb dan yukarı çıkartabilecek bir uygulama kullanmamış olmalarına rağmen 16 gb ram taktıklarında bir rahatlama geliyor bunlara huzur buluyorlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 14 Mart 2013; 12:04:10 >

• '' Bunlar çok kötü PC gardaş bunlarlan BETILFİYILD 3 oynayamam ben '' demek istedi az önceki arkadaş çevirisini yapayım .

Yani o kadar yorum yazıp ediyoruz , konuyu açan arkadaşın istekleri doğrultusunda tavsiye veriyoruz falan filan... Sonra biri çıkıp tek argümanla çözüyor işi : '' Bunlar israf , almayın bunları '' . Biz boşuna yoruyoruz bünyeyi adamlar zeki 2 tıktık çözüyorlar olayları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 14 Mart 2013; 13:09:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Katılıyorum. Bunlar israf ise nedenini ve tavsiyelerini (kıyas yapabilelim diye) yaz da bilelim biz de.

Ayrıca israf olduklarını sanmıyorum. Dell ve sony iyi görünüyor. Dell' e olan sevgimden dolayı sanırım dell i seçeceğim.

Yorumları için teşekkürler bu arada.
  • babtheerkin

Katılıyorum. 8 gb ram yeter de artar bile. 16 ya falan çıkmaz, uğraşılmaz. Yapanı da görmedim daha önce.

Dell'de freedos olması da tam olarak istediğim şey. Böylece win7 kurup programlarımı yüklerim. kafam da rahat eder.
  • Ekleme yapayim.ben o dediiigimi toshiba ve sony icin dedim.
    Dellin ekran karti iyi ama fiyati biraz fazla Geldi
    Bu arada istanbul bilisim pek saglam bi site degildir
    Garantiyi firma kendisi veriyor bildigim kadariyla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman İstanbul Bilişim deyince tüylerim diken diken oluyor...! Dikkat diyorum...
    Kendi ithal ürünlerini satıyorlar ve Türkiye'deki ürünlerin distrübütörleri ve servisleri kabul etmiyor haberiniz olsun.

Bu arada 3dmax demişsiniz ve 8gb ram yeter demişsiniz. 3D max deyince işin içine mutlaka render işi girer ve bu durumda bırakın 8 gb ram'i tanıdığım bürolar 64 GB ram kullanırken bile render
    esnasında sabahıyorlar... Yani render demek RAM demektir sizde muhakkak biliyorsunuzdur. Bu nedenle en azından 16 GB destekleyen bir ürün seçin derim...
    Benim tavsiyem hiç düşünmeden alabileceğiniz en iyi bilgisayar olarak şunu tavsiye ederim size.... "Asus N56VZ S4400D" Bu fiyata alabileceğiniz bence piyasadki en iyi ürünlerden birisidir. Alıp da pişman olan kolay kolay bulamazsınız.
    http://www.indirimkenti.com/Products-URUN2565113-asus-n56vz-s4400d-i7-3630qm-24ghz-8gb-1tb-156-full-hd-led-4gb-vga-dos-cam-usb-30-blt.html

• Düzeltmek istiyorum. Render demek RAM demek değildir, işlemci demektir. Modellerken ekran kartı + ram, render alırken işlemci çalışır.

Dolayısıyla 8 gb yeterli olacaktır. Ben kendi ofisimde 16 gb masaüstü kullanıyorum. Bana yetiyor. Dediğiniz firmalar çok ağır sahnelerle çalışıyor olabilir. Dolayısıyla 64 gb gerekli olabilir. Ancak ben yurtdışında en fazla okul projeleri ve freelance işler için modelleme yapacağım.

Bu arada kararımı verdim, Dell alacağım, hatta müşteri temsilcisiyle iletişim kurdum ve istediğim özellikleri kendilerine belirttim. Bir kaç tavsiye ile geri dönüş yapmalarını bekliyorum.

Zaman ayırıp yorum yazdığınız için teşekkür ederim.
  • Aynen öyle , render=işlemci . Ne kadar iyi bir işlemciniz varsa o kadar coşturursunuz . Modelleme yaparkende eğer başınızda kurumsal bir iş yoksa 8gb ram yeterde artar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.