2Gb ile 3gb ram XP de farkeder mi?1 gb ram alsam dual ramlerin çalışmasını bozar mı?
Sanırım 3 gb ram, eğer büyük boyutlu grafik dosyaları ile çalışıyorsanız veya yüksek çözünürlüklerde Crysis oynayacaksanız bir fayda hissettirebilir. Onu dışında Xp de 2gb ram i bitirmek pek olası değil.
Sisteme +1 eklediğinizde dual bozulacak haliyle. 2 gb dan fazla kullanmak isteyenler de bu açıdan 2x2 gb kullanmak durumunda görünüyorlar. Eğer 32 bit işletim sistemi kullanırsanız bu durumda 3.25 gb kullanabiliyor olacaksınız. Eğer 4 gb ın tamamını kullanmak istiyorum derseniz de 64 bit işletim sistemi kullanmak durumundasınız.
Eğer 2x512MB eklerse DUAL bozulmaz sanırım . Öyle değil mi ? 1GB ->1.slot , 512MB ->2.slot,1GB ->3.slot , 512MB ->4.slot 2GB'tan 3'e egeçiş hakkında bir şey diyemem ; çünkü tecrübe etmedim. Eğer "1GB'tan 2'ye geçsem" deseydin , kesinlikle geç derdim .
Tam merak etttim soru ve cevap geldi teşekkür ettim
Bende 64bit vistada 2gb ile zorlanıyorum Dual çalışıyorlar. 2 tane daha alıp 2x2 dual yapmnayı planlıyorum. Senin soruna gelince xpde fark etmez arakdaşlar açıklamış zaten dual bozulmasın.
yaralı bır konu olmuş acan arkadasa tesekkur
peki 533 ün yanına 677 takarsak (2side 1 gb)sorun yaratırmı??? ...
peki 533 ün yanına 677 takarsak (2side 1 gb)sorun yaratırmı??? ...
533mhzlik ram kullanıyorsan ve yanına daha yüksek saat hızına sahip bir ram takarsan yeni takmış olduğun ramde 533mhzde çalışır herhangi bir ayarlama yapmana gerek kalmadan, yani sonuç şu şekilde oluyor yüksek hızlı bile olsa ramin mevcut ramlerin hızı kontrol edilir ve saat hızları mevcut rame göre ayarlanır. 667 de alsan 533de çalışır 533de alsan.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme