Şimdi Ara

2GB mı 4GB mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar The Division ve yeni Hitman için sistem toplayacağım, ekran kartı rami konusunda kararsızım. Bu yeni çıkacak iki oyun için 2 GB az mı kalır?

Kimisi önemsiz görüyor kimisi 4GB alınmalı artık alınacaksa diyor, yardımlarınızı bekliyorum.

• Ekran kartı için belleği en son bakılacak şey ama aşırı fiyat farkı yoksa neden 4gb almayasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüz oyunlarında 4 GB v RAM daha iyi olur

• Vram önemsiz diyen tayfa taş devrinde kalan tayfadır orta seviye kartlarda 4gb tercih edin.

• 4 gb vram iyidir ama kartına bağlı gidip gtx 960 dan aşağısına 4 gb almayın.

• 950,960,vb gibi kartlarda 2gb-4gb arasında performans farkı olmaz.

• gtx 960 aşağısındaki kartlarda pekte 4gb vrame gerek yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    17 yıl önce açıldı
    128 GB mı 256 GB mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • R9 380 düşünüyorum, o halde kıyıp 4 alacağız gibi duruyor.
  • 950 2 gb
    280 yada 280x 3 gb (zaten sadece 3 gb var ama örnek olsun diye verdim)
    960 yada 380 4 gb

Şeklinde seçiminizi yapabilirsiniz.Ama en aşağı 2. elden tercih ederseniz 3 gb'lık model olan 280 veya 280x yada 4gb olan kartlar için tercih edin.Bugün 1080p de çoğu oyun 2 gb üstü kullanıyor. Kaldıki division ve yeni hitman'ı oynayacaksanız 4 gb yatırımı yapmak mantıklı olur.
  • Yeni oyunlarda 2 GB yetmiyor, GTX670 kullanıyorum, birkaç oyunda bellek yetersizliğinden ayarların bir kısmını açamamıştım. Madem yeni alacaksın, 3 GB tan aşağı düşme.
  • Rise of the Tomb Raider ultrada doğaya çıkıldığındaki sahnelerde 4 GB'dan fazla kullanıyor. Shadow of Mordor'u zorlarsan 6 GB'dan fazla VRAM kullanılıyor. Call of Duty Ghosts bile 4 GB'ın tamamını kullanıyor. 2, 3 hatta bu yıldan sonra da 4 GB çöp.

• Rise of tomb raider gibi bir oyunu 950-960,vb. gibi kartlarda tüm ayarlar ultra'da açmayı düşünmüyorsunuz heralde,vram'dan önce zaten gpu'nun gücü yetmez buna.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 49 380 e 4gb daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: braVe112

Rise of tomb raider gibi bir oyunu 950-960,vb. gibi kartlarda tüm ayarlar ultra'da açmayı düşünmüyorsunuz heralde,vram'dan önce zaten gpu'nun gücü yetmez buna.

Yok genel manada söyledim.

• Ercello E kullanıcısına yanıt
    Tabiki 4 gb Ama bu gpu'ya göre değişir Eğer o gpu için 4 gb gereksiz ise fazla masraf israf olur Demek istediğim alacağınız modele göre bu değişir.
  • Çozunurluk soylemeden buna cevap vermek zor. 1080p oldugunu var sayayim, 2gb orta seviyeye kadar yeterli, yeni nesil oyunlar icin ise 4g ideal. 2gb olursa tex detail ve aa ayarlarini acamazsin ama yine akici oynarsin, beklentine bagli.

• R9 380'in 4Gb modeli alınmalı.
  • GPU gücü ile V-RAM yetmezliğini öyle karıştırıyor ki bazıları...

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

GPU gücü ile V-RAM yetmezliğini öyle karıştırıyor ki bazıları...

Beni kastettiysen ben genel manada bahsettim. Gtx 960 8gb VRAM olsa ne olur. Gücü belli kartın sonuçta.

• Bu konu GTX 960 2 GB mı 4 GB mı seçilmeli konusu değil aslında. Konu sahibi bunu es geçiyor olabilir ama Gtx 960 4 GB alsan ne olur almasan ne olur. Pazarlama stratejisinden başka bişey değil. Şu günümüzde 4 GB olup da yüksek gpu hızlarında üretilen kartların (GTX 970, GTX 980) VRAM dolayısıyla yetmediği oyunlar şu an bile varsa bu önümüzdeki yıldan itibaren bu kartların da çakılacağı anlamına geliyor birçok oyunda. O yüzden şimdilik 6 GB ve 8 GB 2 yıl daha götürür diye düşünüyorum

Edit: GTX 960 alınacaksa ileride SLI düşünülüyorsa 4 GB versiyonu ancak o zaman çözüm olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_4321 -- 26 Şubat 2016; 0:00:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.