Şimdi Ara

2k monitör aldım 1080p de görüntü kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar. bende hp 27 xq 27 inç 144 hz 1 ms tn panel bir monitör sipariş ettim.ayni monitörün 1080p olanı tükendiği için 2k vermek zorunda kaldim.simdi bu konuda kafam karıştı.ama ne alaka yani.2 tane 27 inç monitör biri 1080p diğeri 2k olsun.1080 görüntüyü ayni vermezmi ? hatta 2k monitörde pikseller daha yoğun olduğu için ve bu nedenle daha küçük olduğu için 1080p monitöre göre 1080p yi daha net vermesi gerekmiyor mu? 2k nin burdaki farkı 2k ye alinca görüntüyü daha net olması.1080 e çekince aynı ebat ve çözünürlükteki monitörden daha kötü olması gerekmiyor bana göre.deneyip göreceğiz gelsin.

not: ha deseniz ki biri 27 inc 1080p diğeri 32 inç 2k.ve ikisinide 1080p de çalıştıracak olsak tabikide 27 inç daha net görünür.ama burada 2 adet 27 inç monitör den bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F4FFD5890 -- 17 Mayıs 2020; 13:48:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşin profesyoneli değilim ama bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışayım.

Elimizde 1080p çözünürlükte bir resim var. Bu resmin herhangi bir yerinde yanyana olan biri kırmızı diğeri mavi renk gösteren iki piksel var diyelim. 1080p monitörde herhangi bir sorun yok çünkü her piksel hangi rengi vermesi gerekiyorsa o rengi verecektir.

Sen bu resmi 2k monitörde tam ekran gösterirsen, 1080p monitörde 2 piksel kaplayan görüntü 2k monitörde atıyorum 3 piksel kaplayacak. 1,5 piksel kırmızı 1,5 piksel mavi olabilseydi dediğin doğru olurdu, hiçbir fark olmazdı ama pikseller tek renk verir, yarısı mavi yarısı kırmızı göstermez. Bu durumda ya 2 piksel kırmızı 1 piksel mavi yada tersi olacak. Bu da rengin olması gerekenden az veya çok görülmesi demektir.

Tabiki atla deve değildir. Normal kullanımda rahatsız etmez ama 2 monitörü yan yana koysan fark görülebilir.

Bu sorun 4k monitörde olmaz çünkü hem yatay hem de dikeyde piksel sayısı 1080p monitörün tam 2 katı olduğundan 1080p çözünürlükte olan resmin 1 pikseldeki rengi 4k monitörün 4 pikseline tam olarak sığacaktır. 1080p ile 2k monitördeki oran tam sayı olmadığından diğer piksellere taşma oluyor.

• Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    hmmm o muhabbet yani evet piksel paylasimi diyosun.ben boyle dusunmemistim.o zaman hata yaptik 2k monitor alarak.aslinda biliyorum 2k da oyun oynamak zahmetli fps acisindan o yuzden 1080 alicaktim ama alacagim monitorun satisi tukendigi icin 2k almak zorunda kaldim.neyse hayirlisi oyunlardaki ayarlari low yapip cozunurluk 2k olunca dengeler heralde dimi

• Ben bunun benzerini 1366*768 ile 1080 p arasında karşılaştırmalı incelemiştim yine benzer bir sonuçla karsilasilacagini düşünüyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/1366x768-monitor-alsam-1920x1080-e-gore-durum-nasil-olur-resimli--106279048

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2k monitörün pikselleri küçüklüğünden doalyı görüntüler daha net oluyor 1080 alsaydınız pişman olurdunuz
  • FRED BAKER kullanıcısına yanıt
    aynen monitörü aldim cok ta memnun kaldim 1080 de goruntu oyle bozulmuyor.pubg haricinde diger oyunlarda 2k da zaten 150 200 fps aliyorum sikinti yok pubg de ise 2k da 115 90 arası aliyorum ama pubg dha akici olsun diye 1080 p ye cekiyorum

• Beyler size bir sorum var benim laptop var özellikleri i7850h GTX 1050ti 16 GB Rami olan bir laptop buna bir tane monitör alıp bağlamak istiyorum laptop 60 hzi destekliyor herhangi bir monitör öneriniz varmı yada 75hz bir monitör alsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen hocam bende sizin ki gibi kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Binferno

Beyler size bir sorum var benim laptop var özellikleri i7850h GTX 1050ti 16 GB Rami olan bir laptop buna bir tane monitör alıp bağlamak istiyorum laptop 60 hzi destekliyor herhangi bir monitör öneriniz varmı yada 75hz bir monitör alsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım
    laptop un kendi ekranı 60 hz dir , harici monitorde daha yuksek tarama alırsınız 144 hz de alsanız olur
  • ben direk 4k da 1080p denedim. keskinlik gidiyor, aynı görüntü 1080p de daha iyi görünüyor. bu durum 2k da daha kötü sonuç verir, pikseller küsüratlara denk geliyor. halbuki 4k da 4 pixel 1 pixelmiş gibi davranıp netliğin bozulmaması lazımdı.
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    aynen dedigin dogru 1080 p monitore göre net degil.ama cokta kotude degil.sistemin gucluyse 2k da oyun ayarlarini kisarak oynamak daha mantikli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.