Şimdi Ara

2K ve 4k icin r9 fury x mi gtx 980 ti mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ben sistemi ve laptopumu satip ileri yonelik guclu bir sistem toplamayı dusunuyorum ama bende amd nvidia arasinda kaldm gerci fiyat farki yok ve 4k testlerde fury x onde gibi ama nedense sc gtx 980 ti a daha sıcağım sizce gpum ne olmali

Not: bu sistem icin 970m li laptopumdan ve gtx 780 li sistemimden vaz gecicem 1080p sıktı artik

Core i7 4790k

16 gb 1866 mhz Gskill ripjawsx dual kit ram

Msi z97 mpower max ac 3200 mhz oc anakart

Corsair ls series sata3.0 ssd

Cooler master v750 gold 80plus 750w psu

Cooler master cosmos se full tower kasa

wd 4tb caviar black 7200rpm 64mb cache harddisk

Cooler master seidon 120v sivi sogutma

Yardimci olan arkadaslara simdiden tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Csb diyeceğim fakat burası konu dışı değil neyse
    Cevabım 980ti fakat sakın ha sadece bir yoruma göre almayın hocam konu şekillenir yakında

• 4k için hala tek kart yeterli performanstan uzak. 2k için ise 980ti iyi ama aslında 2k için 980 çok daha mantıklı bir seçim bence.

• 980 ti 80-85 derece civarı seyrediyor hep özel soğutma olmadığından.

Fury X sıvı soğutmalı. 55-60 derece gider.

Performans olarak 980 ti daha iyidir. Fiyat farkına ve sıcaklığa değer mi size kalmış.

• 980ti biraz daha iyi ama tercihim fury x olurdu. Soğutması çok iyi. Tercih meselesi. %5 daha az fps alim ama soğuk olsun.
  • seidon 120 giriş seviyesi kendim kullanıyorum verimi bir yere kadar başka modellere yönelmenizi öneririm 4790k için overclock forumunda h100 h110 öneriliyor genelde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Foxbat kullanıcısına yanıt
    4k 60 fps ultra için ne olabilir ?
  • 4k icin yeterli tek gpu yok.yeni serileri beklemen lazim.2k icin 980 veya 980 ti.1080p icin fp de king 970 dir.Aslinda 2k icin bile sikinti olmaz.

• 4K için henüz ekran kartları hazır değil zayıf kalıyor düşük fps veriyorlar ben bir oyunda en az 60-70 fps ararım akıcılık çok mükemmel oluyor bu şekilde o yüzden 2k yada 1080p 144hz oyun monitörleri için 980 ti almanız daha iyi olur fury x ile arada en az %25 fark var ve oc ile bu fark daha da açılıyor özel soğutuculu olan modelleri yurtdışından 2300 tl gibi rakamlara alabilirsiniz.

• 4k akici bir sekilde oynanmak istenirse cift gpu dan baska bir secenek yok yerinizde olsam fury x alirdim 2k cozunurlukte akici bir sekilde oynarsiniz 4k istiyorsaniz amd fury x2'yi bekleyin

• Ben olsam özel soğutmalı 980 alıp keyfime bakarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazondan Evga 980ti çak geç. Genel durum olarak 80 +fps de oynarsın 2k derken monitör ne ama ? Amaç 2k 144 hz se tek kart yetmez.
  • 4k için tek gpu şuan için yeterli değil, sizin yerinizde olsam 2k yı tercih eder birde yüksek tazeleme oranlı bir monitörü tercih ederdim, 980 ti lerde ısınma sorunu yok onuda fazla kafanıza takmayın, referans tasarım alırsanız her modelde ısınma olur ama piyasada bolca alternatif soğutmalı model var, birde yukarıda overclocklu fury x ile 980 ti karşılaştırılmış, bu karşılatırma videolarında 980 ti yi belli bir ölcüde overclock ediyorlar, fury x in ise overclock kapasitesi çok sınırlı, yani demek istediğim 980 ti genel olarak testler 1250-1300 mhz gibi hızlara çıkarıp test ediyorlar, bende gigabyte gtx 980 ti var, yaklaşık 1500 mhz de 70 derece civarında sorunsuz çalışıyor, böylece fury x ile arasındaki fark biraz daha açılmış oluyor, ayrıca fury x 4gb 980 ti 6gb ilerde 2k da 2 gb belleğin bile önemi olabilir, genede siz başka yorumlarıda okuyup karar verin.
  • Iki kart arasinda 980 Ti acik ara ondedir Fury X'ler 980'lerle yarisir hatta 980 alirsin 1500-1550mhz civarlarina o.c larsan her oyunda Fury X'in ensesinde olursun kimilerinde gecersin bile 980-980 Ti'larin o.c potansiyeli cidden cok iyi. + olarak Nvidia'nin suruculeri, sponsor oyunlari vs.. gibi alanlarda her turlu tercihin 980 Ti olmali ayriyeten elinde tas gibi 6gb bellekler olacak yani her turlu Fury X'e oranla daha da alinabilir karttir.

Ayrica arkadaslarin dedigi gibi 4K da 60 fps icin bu kartlar yeterli degil SLI duzenek sart ya da Pascal'lari bekleyebilirsin bence 1080p-2K arasinda secimini yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 5 Ağustos 2015; 20:35:06 >
  • Çoğu incelemede Fury X in 4K da vram sebebiyle limitlenmesi yüzünden ayarları düzenleyip testleri gerçekleştiriyorlar zaten incelemeleri tam anlamıyla okursanız bunu göreceksiniz yukarıdaki videonun incelemesinin total tablosu

4K daki ayarlara dikkat edin

• Fury X'in 4k için yapılmadığını Amd bile onaylıyor. Reklamlar 4k, gerçekler hdmi 1.4... Burda ne tartışılıyor tam olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 6 Ağustos 2015; 14:29:06 >
  • 4k 30-35 fps oynayacağınza 1080p/144 fps oynayın çok fazla zevk alırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

4k 30-35 fps oynayacağınza 1080p/144 fps oynayın çok fazla zevk alırsınız

Aynen katılıyorum. Nedense beni 2k - 4k hiç ama hiç cezbedmiyor. Onun yerine 1080p de en yüksek ayarlarda su gibi akıcı oyun oynamayı tercih ederim.
  • Çözünürlük sadece kaç piksel olduğunu özetliyor. Netliği çözünürlük kadar, LOD seviyesi de, AF seviyesi ve AA seviyesi de belirliyor ki; bunlar daha seçeneklerden birkaçı.
    Ne kadar çözünürlük arttırılırsa, o kadar arayüz bantgenişliği sınır oluşturuyor - çözünürlük artışıyla arayüz bağlantı imkanları arasında ters orantı var, ne de olsa bağlantı hızı sabit. Üstelik monitör ölçekleyicisinin arayüz gecikmesi artıyor, çözünürlük arttıkça.
    Üst çözünürlükte netliğin belirmesi için AF gerekli, onun için de daha büyük doku paketini baştan yüklemiş olmalısınız, çünkü kendisi sabit boyutlu dokuyu örnekleyebilir, büyüterek renk ölçekleme yapamaz - AA gibi rop değil, doku birimi hesaplıyor AF'yi. Baştan büyük ölçeklenmiş, daha net dokular halihazırda yoksa, AF ile LOD'u eksiye çektiğinizde doku karıncalanması kusurları belirmeye başlıyor. Dokularda AF, daha fazla örnekleme havuzu oluşturacak vram tüketerek, AA benzeri doku kalitesi artışı sağlayabiliyor; ama ekran kartı belleğinin gereksiz kullanımına yetecek bellek olmalı. Eğer çözünürlükler arasında doku paketi farkı yoksa, düşük çözünürlükte yüksek örtüşme filtresi ile kullanmak daha mantıklı, çünkü tam tersine düşük çözünürlükte AA açarak daha az çözünürlükte aynı kaliteyi ekrana yansıtabiliyorsunuz(roplar düşük çözünürlükte bir üstteki çözünürlüğün netliğini yansıtabiliyor dokuya). Geometriye de iyi geliyor. 4K çözünürlükten FullHD'ye çözünürlüğü düşürmek LOD seviyesini +1.0 kötü etkiliyor; ama geometri hala 4xAA etkisini koruyor. Eksilen LOD'u da SSAA ile kapatabiliyorsunuz, 4xSSAA VSR ile LOD'a -1.0+1.0 etkimiş oluyorsunuz, 4K'den temelde farkı kalmıyor, geometri seviyesi ise 16xAA gibi oluyor, şekil hatları da çok netleşmiş oluyor.
    4K'daki standart görüntüye kıyasla -1.5 LOD'a kadar FullHD'de seçenek mümkün 8x SSAA ve DSR/VSR(4xOGSSAA) sayesinde.
    Kısaca AMD ekran kartı kullanıcıları, (sanal 4K)FullHD VSR+4/8xSSAA kullanmalı, Nvidia kullanıcıları yüksek doku paketi, 4K+16xAF. Donanımsal özelliklerinin karşılıklı üstünlükleri böyle bir dengeyi çağrıştırıyor bana, zira Nvidia'da doku birimi görece çok, AMD'de ise rop ve bantgenişliği.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.