Şimdi Ara

2si1 'Sevgi dolu' Teknoloji ve Oyun Programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elestirmek gibi olmasinda , PC olsun Konsol olsun kendini benimsetmis bIr Kitlesi var

-Video : 15:40 da , PC sirf kendini yeniliyor diye en iyisi o olmus demek bence cok Sacma.

-Zaten multiplaform olarak ilerliyor , kendisini tam anlami ile göstercek tesvik edecek bir yönü yok.
    "Grafik" hee canim hee diyesim geliyor. Dx12 Iyi bir gelisme o ayri tabi.

-4 saat single bir oyun oynasa geri kalan dota Free 2 play cöpü ounlari oynamaya kalirlar.

-Zelda Wiiu cikacak yarin bir gün oynamak isteyecegim ( wii u yok bende su an ) .. Hadi Pc bana bu oyunu versin bekliyorum , benzeri bile yok.
    Hadi bana Tomb Raider veya Unchardet versin , Exclusive denilen sey pc de yok malesef. ( tomb Raider yeni oyunu xbox one Exclusive oldu malesef ( özel) ,

-Valve Hadi Hl3 cikar ,o da yok ???

- Yaw tamam PC en iyisi en Performansli olani zira konsollarda ki Apu mantigi'nin , iki ayri islemcinin ( gpu,Cpu) iyi alis veris yapmasini sagliyor ,
    bu da onu Apu mantigi'na sürüklüyor. Ne degisti ? Nekadar büyük bir yenilik. Mantle Ne ise yariyor aceb ????

-Sayin Mesut Cevik herseyi sallamakta özgür bence sonucta hic bir seyi kafasina takmak sorununda degil öylede yapiyor ve teknoloji gelisiyor .
    Hep en iyisini düsünüyor hepsine sahip olur zaten , bu onu objektif kilan( güya) . Zaten Kendisinde oyun Kültürünü gectim sadece Oyun oynamaktan ibaret.
    Bundan Önceki ikisi birde grafikten dibi düsmüs.

-Demek istedigim hice saymak bizleri.

-Nintendocu Arkadaslar ne Düsünüyor acaba o Bit kadar PC 'den 10000000 kat ve kat gücsüz el konsolunda veya Wii U* larinda ..
    Nintendocu arkadaslarin birkac oyunu haricinda cogu oyun multiside yok du degil mi oy oy oy ...

(klavyem almanca kusura bakmayin)

• Güzel programdı emeğinize sağlık. The Order 1886 hakkında dediklerinize aynen katılıyorum. Oyunun süresi o fiyatı haketmiyor daha uygun bir fiyatı olsaydı biraz daha olumlu yorumlar alacağını düşünüyorum. Konsol-PC tartışması kadar gereksiz bir tartışma daha yok oyun piyasasında. Konsolların değeri özel oyunlar geldiğinde değeri daha iyi anlaşılıyor. Ben 2015 senesinde gelecek oyunlarla birlikte konsolların tamamen oturacağını düşünüyorum. PC'nin onlardan çok farklı bir deneyim sunduğunu düşünüyorum. Şiddet olayları hakkında çok güzel noktalara değinmişsiniz. Kayıplarımıza rahmet diliyorum. Her şeye rağmen ülke için düşünen insanları gördükçe umutlanmadan edemiyor insan.

• sürekli takılıyor oynatıcı bi rahat izleyemedim arkadaş........

• @speed-step yandexi kim seviyormus Mesut reis ya virüs gibi bilgisayara giriyor.

• Merak ettim o terörist lider ile Galatasaray arasında bağ kuran ilkokulluya noldu sözde bana cevap yazmış bildirimi geldi ama mesajlar silindiği için göremedim. Sabah sabah hem kahkaha atarak hemde ufakta olsa sinirlerimi gererek başlamıştım güne o yorumu görünce. Hakikaten Mesut dediği gibi bir ayarımız yok gerçekten, herşeyi enlerde yaşıyoruz. Aşkımızı da, sevgimizi de, takım sevgimizi de, oyun sevgimizi de, teknoloji sevgimizi de enlerde yaşıyoruz ve işin trajikomik tarafı yine Mesut'un dediği gibi hiçbir kârımız olmadan hatta ve hatta üstüne yüzlerce, binlerce lira para ödeyerek körü körüne bağlanıyoruz.

Bu arada Özgecan olayında yine Mesut'un yaptığı bir yorum, 1 haftadır birçok kişi tarafından da yapılıyor fakat ben ona da katılmıyorum çünkü örneklerini malesef gördüm. Aile terbiyesi, aile eğitimi de bir yere kadar. Gerçekten çok iyi aile de yetişmiş, çok iyi terbiye almış ama ne insan olmayı becerebilmiş ne de yaşamayı becerebilmiş insanlar gördüm. Herşey insanın kendisinde ve çevresinde bitiyor. Anne, baba istediği kadar eğitsin (yalnız şunun altını çizeyim aile terbiyesine vs. birşey demiyorum, tabiki de aile terbiyesinin önemi çok büyük ama tek çözüm bu değil) insanın karşısına hayatı boyunca öyle insanlar, öyle kadınlar çıkıyor ki ne aile terbiyesi kalıyor ne de insanlık kalıyor. Doğanın en bilinen kuralıdır, iyilik ve kötülük her zaman varolacaktır. Zaten biri olmadan diğeri olmaz ve biri olmadan hayatın ve hayat zorluğunun bir anlamı kalmaz. (yine yanlış anlaşılmamak için parantez açıyorum, yapılan hiçbir kötülüğü ve insanlık dışı şeyleri onaylamıyorum ve meşrulaştırmıyorum. ama doğanın kanunu bu ne yazık ki.)

Bir insanda önce vicdan olacak ve (kendi görüşüm olarak söylüyorum) vicdan sonradan kazanılamıyor. Malesef bazı insanlar için vicdan kelimesi yanlızca Türkçe sözlükte yer alan bir kelimeden başka birşey değil. O yüzden bir insanda vicdan duygusu yoksa, dünyanın en iyi annesi, en iyi babası da terbiye etse, karşısına öyle biri(leri) çıkıyor ki yada öyle biri(leri)nden, öyle birşey(ler)den etkileniyor ki 180 derece değişebiliyor. O yüzden ninelerimiz, dedelerimiz bizlere her zaman "Allah iyi insanlarla karşılaştırsın evladım" demezler mi zaten. O yüzden bence aile terbiyesi vs. her zaman ikinci planda kalır. İnsan olmak öğrenilen birşey değil. Adam olmayı öğretirsin ama insan olmayı öğretemezsin. Bununla ilgili bir deyimimizde var zaten.

Tabi birde kanunlar var ki, aman yarabbi evlere şenlik. Hatta 1 haftadır internette öyle karikatürler gördüm ki gerçekten Türkiye'deki kanunları özetliyorlar. Hatta ülkenin başındaki insanlar bile en sonunda "Allah korusun benim çoluğumun çocuğumun başına gelse böyle birşey, takarım belime silahımı kendi adaletimi kendim sağlarım" diyor. Gerçekten son yıllarda bu cümleyi hangimiz söylemiyor ki? Bu hafta sosyal medyada gördüğüm bir mesaj çok ilgimi çekti. Diyor ki "Tecavüz mağdrunun suçlu olduğu tek ülkedir Türkiye". Vallahi çok doğru. Yok mini etek giydi, yok başı açıktı, yok şöyle yok böyle. Sonra da "pişmanlık yasası indirimi, tahrik yasası indirimi, dini görevlerini yerine getirdiği için indirim" vs derken utanmasalar tecavüz mağdurunu içeri alacaklar. Yok yok, Allah kimseyi böyle bir duruma sokmasın ama yemişim kanunu. İdam falanda çözüm değil bu mahluklar için. Ölüm kurtuluş olur onlar için. (Böyle mahluklarda din, ahlak ne arar zaten) Şahsi fikrim, bu tip olaylarda zanlıyı mağdurun ailesiyle bir odaya kapatacaksın ve cezasını ailesi verecek, diğer türlü hiçbir kanun malesef caydırıcı değildir. Tecavüz edip, yakarak öldürmenin hapisle cezası mı olur? Birde bu mahluklara verdiğimiz vergilerle hapiste karnını mı doyuracaksınız?

Amerika'nın dinleme, izleme ile ilgili olayı ise, bunları artık ne bilmeyen kaldı ne duymayan. Facebook, Twitter, Instagram gibi platformlar zaten bu olay yasallaşmış hali. Ve Talha'ya katılıyorum bu konuda. Bu teknolojiyi Amerika yapmıyor mu kardeşim? Amerika'nın da düşmanları yok mu? Eee neden bu kadar çok elzem bir durummuş gibi karşılıyoruz ki. Adamlarda kendi ülke çıkarları için düşmanlarını izliyor. Helal olsun diyorum, ne denir ki başka. Ama yine Mesut'a da katılıyorum, bazen bu tip muhabbetler olduğunda bana da "ya beni dinleseler nolacak" diyorlar. Gerçekten komik bir yorum. Hayır birde bunları söyleyen 18-25 yaşında daha gençler. Abe (çingene değilim bu arada :P) benim akıllı evladım belki 5 sene, 10 sene sonra çok önemli biri olacan. Belki bir başbakan, bir cumhurbaşkanı, bir bakan, bir milletvekili olacan. Senin şuan yaptığın herşeyi izleyen, konuştuğun herşeyi dinleyen ve bunları kaydeden ve seninde bildiğin halde "amannn banane" dediğin bir teknoloji var. Sen şimdi evinde arkadaşlarınla makara esnasında Amerika başkanı Obama'ya salladığın bir laf, 10 sene sonra önemli bir makama geldiğinde senin karşına çıkarmazlar mı. (Bunun Amerika'da bile örnekleri var hatta geçen haftalarda 2si1'de de bununla ilgili bir haber vardı.) Yada yine makara olsun diye ülkendeki bir siyasi parti yada hükümet partisiyle ilgili söylediğin bir söz ilerde senin karşına çıkardıklarında ne diyeceksin.. Hatta en büyük felaket senaryosunu yazayım. Bu arkadaş arasında makara olarak söylediğin şeyler yüzünden terörist damgası yesen? (Bunlar ülkemizde olmadı mı?) Siz beni nasıl dinlersiniz, nasıl izlersiniz mi diyeceksin? İşte o zaman kafana dank eder, "lan bana Ali söylemişti de ben hep dalga geçiyordum" diye. Hep bugünleri düşünerek, hep küçük pencereden bakıyoruz yıllardır yapıldığı gibi. Resmin bütününe bakıldığında çok vahim ve bir o kadar da ne yazık ki tebrik edilesi bir durum. Keşke benim ülkemde teknoloji de lider bir ülke olsa da bu tip şeyler yapsa. Benim Milli İstihbarat Teşkilatımın tapeleri değilde, Amerika Milli İstihbarat Teşkilatının tapeleri ortaya çıksada dinlesek.

Valla bu konular konuş, konuş bitmez. Biz hep böyle konuştuğumuzla ve yaşadığımız acılarla kalırız. Elin adamı bilmem kaç yüz ışık yılı öteye sonda indirir, tüm Dünya'yı izler ve dinler. Bizlerse böyle "yaa nasıl olur, nasıl dinlerler", "banane beni dinleseler nolcak" deriz ve ülkemizdeki siyaset adamlarının, istihbarat teşkilatlarının tapelerini youtube'dan dinlemeye devam ederiz.

• Donanımlarda açık olduğunu ve bunun önüne geçilemez bir güvenlik sorunu olduğunu belirttiniz. Bazı şirket ve markaları da örnek gösterdiniz.

Güvenlilik ve gizlilik konusunda kendini ispatlamış ve ya aralarında "kötünün iyisi" diyebileceğimiz "her yönden dikkate alarak" marka ve ya şirket araştırması yapmak mümkün müdür ?
  • Lenovo thinkpad 400 kullanıyorum.Yaklaşık 5 yıllık bir dizüstü.
    Başka bir sitede konu ile ilgili bir yorumda , bir arkadaş bu superfish yazılımının nasıl bulunup silineceğini yazmış.
    Program listesinde olmayıp kayıt kütüğünde olan bu programı tarattığımda, 5 yııllık dizüstü bilgisayarında yazılım var olduğunu gördüm.
    Adamlar 5 yıldan fazladır zaten yüklüyormuş.YUH YANİ.
  • Yorumlarınızı özellikle konudışındaki pislikler(çoğu midesiz ergen köpek olduğu için öyle dedim,abartımıyorum gerçek bu)dinlesin mesut hocam.tamamen katılıyorum yorumlarınıza.Teşekkürler video için.Şu forumda insan olan siz varsınız,konu dışında 1 gün geçirin nedemek istediğimi anlarsınız.sırf dh de,kurucuları,editorleri insan olduğu için,size destek olmak istediğim için buralardayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kahvaltıda keyifini çıkara çıkara izlicem X)

• yaşadığımız yer üzülerek söylüyorumki acınası bir yer ilkokul lise 15 sene okuyoruz ve 15 senin sonunda işe yarar hiçbir bilgi edinemiyoruz.oysaki bu süreçte neler öğrenilebilir neler,sanıyorumki bunlar bilerek yapılan işler halk öğrenmesin gelişmesin bazı şeyleri aşamasın,bizim milletimizde bunu benimsemiş, halkın tek umrunda olan şey futbol,abuk subuk tv showları dizileri ve tabiki siyaset.bişeler geliştirmek birşeyler üretmek ne biliyim gelişim açısından iş yapan türk sayısı çok çok az,diyer ülkere bakıyorum birde yaşadığım yere bakıyorum ve diyosunki hani nasıl biyerde yaşıyorum lanet olsun.yaş gereği bazı şeyleri yeni yeni fark ediyorum ve geçmişime baktığımda 10-15 yılım resmen boş geçmiş ve eminimki birçok genç arkadaşımızında bu şekilde olduguna,oysaki bizler küçüklükten iyi bir eğitim alsak bu çok özendiğimiz bazı insanlar gibi olacağımıza inanıyorum,yani sorun bizde değil sorun bizleri idare ettiklerini sanan insanlarda,tabiki bu benim düşüncem kim bilir belkide çok trajik bir olaydır.

• Mesut Çevik geçen senelerde böyle değildi şimdi sanki bazı kişileri çok küçümsüyor gibi o saydıkları arasında değilim fakat eskiden böyle değildi gerçekten aşağılıyor mesut reyiz noldu sana büyük fanlarından biriydim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DHBSC55

yaşadığımız yer üzülerek söylüyorumki acınası bir yer ilkokul lise 15 sene okuyoruz ve 15 senin sonunda işe yarar hiçbir bilgi edinemiyoruz.oysaki bu süreçte neler öğrenilebilir neler,sanıyorumki bunlar bilerek yapılan işler halk öğrenmesin gelişmesin bazı şeyleri aşamasın,bizim milletimizde bunu benimsemiş, halkın tek umrunda olan şey futbol,abuk subuk tv showları dizileri ve tabiki siyaset.bişeler geliştirmek birşeyler üretmek ne biliyim gelişim açısından iş yapan türk sayısı çok çok az,diyer ülkere bakıyorum birde yaşadığım yere bakıyorum ve diyosunki hani nasıl biyerde yaşıyorum lanet olsun.yaş gereği bazı şeyleri yeni yeni fark ediyorum ve geçmişime baktığımda 10-15 yılım resmen boş geçmiş ve eminimki birçok genç arkadaşımızında bu şekilde olduguna,oysaki bizler küçüklükten iyi bir eğitim alsak bu çok özendiğimiz bazı insanlar gibi olacağımıza inanıyorum,yani sorun bizde değil sorun bizleri idare ettiklerini sanan insanlarda,tabiki bu benim düşüncem kim bilir belkide çok trajik bir olaydır.

Haklısın eğitim sistemi ve eğitimciler sorunlu

• beyler geçenlerde crysis kurdum ve biraz oynadım full ayarda oynadım malesef pek de iyi değildi ki crysis 2 ve 3 karşısında arada dağlar var sakin umutlan mayın

• lenovo yine iyi niyetli canım :) nasıl kaldıra bileceğimizi anlatmışlarhttp://support.lenovo.com/us/en/product_security/superfish_uninstall

• Mesut bıkmadınmı siyasetten teknoloji ve bilim programında. Siyasetini farklı programlarda yap. Her hafta bıktırdın artık. Talhayı örnek al biraz. Ülke gündemini zaten herkes takip ediyor şuraya dünyada ne olmuş diye, teknoloji ve bilim merakımızdan giriyoruz ama sen her hafta siyaseti arttırarak programa dahil ediyorsun. Git milletvekilliğine aday ol çok seviyorsan siyaseti. Eleştirdiğin insanlardan farkın olsun biraz. Böyle konuları sosyal, şahsi hesaplarında tartış. 4k ile ilgili bitrate değerinden ''kasıtlı olarak bahsetmedin'' yeri geldiğinde hükümeti, ttneti yalamasınıda çok iyi biliyorsun yani senn güvenilirliğin sıfır o yüzden şu programda gereksiz şeyleri övmeyi veya eleştirmeyi bırak. programın izlenme amacı olan ''teknoloji ve bilim'' dışına çıkma.

• Gayet doyurucu, uzun ve sıkmayan bir program olmuş.

• Apple tesla'yı umarım satın almaz. Tesla firması tüm patentleri açık tutuyor. Apple satın alsa böyle bir durum olmaz. Gelişim süreci yavaşlar

• Henüz 23. dakikadayım ama dikkatimi çeken 2 nokta var ondan dolayı paylaşayım dedim fikirlerimi.
    Öncelikle Total War konusunda biraz kısıtlı bir bakış olmuş. Şu an dx12'yi resmi destekleyen yani evet şu an ben oyunlarımı dx12 ile oynuyorum diyen bir kullanıcı kesimi ve ekran kartı yok. Belki adamların kastettiği bu noktadır? Stratejilerde konuşulduğu üzere cpu sıkıntı yarattığına göre belki de dx12 ile gelen nimetlerden faydalanacaklardır ve buna yönelik bir açıklama olmuştur?
    Diğer konu ise Sony'nin gözlüğü. Yine kısıtlı bakış ile yaklaşılmış. Bu satılan sürüm evet fazlasıyla pahalı ama Sony'nin üreteceği gözlük bu değil zaten. Son kullanıcı kesimi için bu değil. Normal gözlüklere eklenti olarak çalışacak küçük oled ekrana sahip bir cihaz olacak. Yazılımını geliştirmek isteyenlere de bir önceki versiyonu sunmak istemişler. O ek aparatla beraber daha fazla batarya ve göz önünde daha net bir kontrol sunma hedefi var. Sony Dev World tarafından yayınlanmıştı yanlış hatırlamıyorsam gösterdiğiniz video. Eh diğer yönden PS4 ile bağlantısı da olabilir, akıllı telefon uygulamasından zaten haberleşme durumu var, benzer şekilde gerekirse oyunların companion yazılımlarına öyle bir destek getirilebilir. Yapımcıların bu fırsatı değerlendirmesi gerek sadece. Kalkıp yazılımlarına evet böyle bir kitleye hitap etme ihtimalimiz var deyip yazmaları gerek. PS4'ten telefondaki comp. yazılıma, oradan da rahatça gözlüğe aktarılırsa neden olmasın böyle bir şey? Direkt ölü yatırım demek hoş olmamış. Sadece fiyatı şu an tuzlu ve son kullanıcının bu haliyle tercih edeceği bir şey değil, o nedenle geliştirici dahiliyetli bir ürün bu. @Speed-Step @n0.pRobLem

• quote:

Orijinalden alıntı: tersol

Mesut bıkmadınmı siyasetten teknoloji ve bilim programında. Siyasetini farklı programlarda yap. Her hafta bıktırdın artık. Talhayı örnek al biraz. Ülke gündemini zaten herkes takip ediyor şuraya dünyada ne olmuş diye, teknoloji ve bilim merakımızdan giriyoruz ama sen her hafta siyaseti arttırarak programa dahil ediyorsun. Git milletvekilliğine aday ol çok seviyorsan siyaseti. Eleştirdiğin insanlardan farkın olsun biraz. Böyle konuları sosyal, şahsi hesaplarında tartış. 4k ile ilgili bitrate değerinden ''kasıtlı olarak bahsetmedin'' yeri geldiğinde hükümeti, ttneti yalamasınıda çok iyi biliyorsun yani senn güvenilirliğin sıfır o yüzden şu programda gereksiz şeyleri övmeyi veya eleştirmeyi bırak. programın izlenme amacı olan ''teknoloji ve bilim'' dışına çıkma.

Siz ilk önce hakaret iftira olmadan. Nedeni bir şekilde konuşmayı öğrenin sonra akıl verin.

Programı ben hazırlıyorum ve böyle sunuyorum. Zorla izleyin diye de başımızda sopa ile beklemiyorum.

Özgür iradenizle karar sizin ister izleyin ister izlemeyin.

• Alttaki uzun ve sıkıcı yorumları + ağır ve kendini bilmez eleştirileri ... dahi takma Mesut bey

Beğenmiyorsan izleme git kendi videonu hazırla

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.