Şimdi Ara

2TB SSD Önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yeni sistem topluyorum. HDD kullanmayı düşünmüyorum, direkt tek bir SSD ile bütün depolama, program ve oyun olaylarını çözmek istiyorum. Uzun ömürlü, dayanıklı ve stabil olması önemli. QVO serilerinde bahsettikleri gibi hızın 60-80'lere inmesi gibi durumlar olmazsa daha iyi olur. Max. bütçe 2500TL ama bütçeyi zorlamayacak f/p ürünü olursa daha iyi olur. Ne tavsiye edersiniz?

(Not: SSD uyumu açısından, anakartım: MSI B450 Tomahawk Max)

• Samsung 870 Evo modelini öneririm.

870 Evo TLC NAND yonga kullandığı için QLC NAND yonga kullanan QVO serisindeki gibi yazma hızının 60- 70MB'a düşmesi gibi bir durum yaşanmaz.

• Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    qvo serisinde ön bellek olmamasindan dolayı hizlar dusmuyormu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMX 166 kullanıcısına yanıt

QVO serisinde önbellek var. Ancak önbellek dolunca QLC NAND yüzünden yazma hızı 60-70 MB seviyelerine düşüyor.

EVO serileri TLC NAND kullandığı için bu sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Samsung 870 Evo modelini öneririm.

870 Evo TLC NAND yonga kullandığı için QLC NAND yonga kullanan QVO serisindeki gibi yazma hızının 60- 70MB'a düşmesi gibi bir durum yaşanmaz.

Hocam başka bir konuda mesajınızı görmüştüm:

"Ayrıca 970 Pro'da MLC, 980 Pro'da TLC NAND yonga kullanılmış. 970 Pro'nun yazma ömrü 2 daha fazla" demişsiniz. Benim için SSD ömrü de önemli. Böyle bir durumda, varsa başka bir yonga setine mi yönelmeliyiz? Eğer elimizdeki seçenek bu ikisiyse avantaj ve dezavantajlarını detaylı açıklayabilir misiniz?

• KoraySogut35 K kullanıcısına yanıt

O konuyu açan üye büyük boyutlu dosyalarla iş yapacağı için daha dayanıklı MLC NAND yongalı 970 Pro modelini önerdim. Günlük kullanımda 870 Evo yeterli olacaktır.

MLC NAND kullanan 860 Pro modeli var ancak fiyatı bütçenizin çok üzerinde.

• quote:

O konuyu açan üye büyük boyutlu dosyalarla iş yapacağı için daha dayanıklı MLC NAND yongalı 970 Pro modelini önerdim. Günlük kullanımda 870 Evo yeterli olacaktır.

Teşekkür ederim hocam. Samsung 870 EVO alıyorum  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata ssd öneri
    3 hafta önce açıldı
    sata ssd önerisi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam bu ürün doğru mu acaba? Notebook diyo flash ssd diyo ama ben masaüstü versiyonunu istiyordum, kontrol edebilir misiniz: https://www.webdenal.com/samsung-mz-77e2t0bw-2tb-870-evo-sata-3-0-560-530mb-s-2-5-flash-ssd_1028071.html

• quote:

Orijinalden alıntı: KoraySogut35

Hocam bu ürün doğru mu acaba? Notebook diyo flash ssd diyo ama ben masaüstü versiyonunu istiyordum, kontrol edebilir misiniz: https://www.webdenal.com/samsung-mz-77e2t0bw-2tb-870-evo-sata-3-0-560-530mb-s-2-5-flash-ssd_1028071.html

Alıntıları Göster

Evet, doğru. Masaüstü bilgisayarda da kullanabilirsiniz.

Güç kaynağındaki SATA güç kablosunu ve anakart kutusundan çıkan SATA veri kablosunu takmanız yeterli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.