Şimdi Ara

2x5 kg Dumbell ve Protein Tozu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2x5 kg Dumbell ve Protein Tozu bu ikili ile
    Beyler ana hedefim kolları geliştirmek istiyorum çükü zayıf kalıyor ve bunu başarabilmek için evde çalışırsam başarılı olurmuyum
    Boy 178 Kilo 63

• Protein tozunu almaktaki mantık ney ? Onu alınca kas gelişiyor mu sanıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Protein tozunu almaktaki mantık ney ? Onu alınca kas gelişiyor mu sanıyorsunuz ?

Peki ne işe yarıyor ki
  • Sadece çabuk sindirilen protein olarak düşünebilirsin. Et yiyince 2-3 saatte kana karışıyorsa whey protein tozu, çeşitlerine göre 15-45 dk arasında kana karışıyor diyebiliriz. Belli bir kas kütlesine ulaşmadıktan sonra kullanmanın bir anlamı yok. Pratik protein kaynağı olarak da görülebilir ama normal et vs yemenin protein tozunu öğün yerine kullanmaya oranla daha çok kas gelişimi sağladığı kanıtlanmış.
    Hem 5 kiloluk dambıllarla pek bir gelişim göremezsin.
  • quote:

Sadece çabuk sindirilen protein olarak düşünebilirsin. Et yiyince 2-3 saatte kana karışıyorsa whey protein tozu, çeşitlerine göre 15-45 dk arasında kana karışıyor diyebiliriz. Belli bir kas kütlesine ulaşmadıktan sonra kullanmanın bir anlamı yok. Pratik protein kaynağı olarak da görülebilir ama normal et vs yemenin protein tozunu öğün yerine kullanmaya oranla daha çok kas gelişimi sağladığı kanıtlanmış.

gelişim için sizce kaç kiloluk dumbeller lazım minimumda ve idealde...
  • quote:

Sadece çabuk sindirilen protein olarak düşünebilirsin. Et yiyince 2-3 saatte kana karışıyorsa whey protein tozu, çeşitlerine göre 15-45 dk arasında kana karışıyor diyebiliriz. Belli bir kas kütlesine ulaşmadıktan sonra kullanmanın bir anlamı yok. Pratik protein kaynağı olarak da görülebilir ama normal et vs yemenin protein tozunu öğün yerine kullanmaya oranla daha çok kas gelişimi sağladığı kanıtlanmış.

Hocam peki kilo almak istoyotum kollarida gelistirmek istiyorum ne yapmam lazim nasil yol gosterirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuros

Abi sen de bilirsin standardı yok bu işin, kişiden kişiye ve çalıştığın bölgeye göre değişir. "Omuz yana açış 5 kilo yeterken biceps curlde 10 kilo yetmez" gibi.

@Gabriel+
    Nasıl bir program yapman gerektiğini vs bilmiyorsan bir spor salonuna başla derim, yok biliyorsan ayarlanabilir ağırlık seti al.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    protein tozu 2 adet
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kuros

Abi sen de bilirsin standardı yok bu işin, kişiden kişiye ve çalıştığın bölgeye göre değişir. "Omuz yana açış 5 kilo yeterken biceps curlde 10 kilo yetmez" gibi.

Aynen ben de bunu söylediğimde başlayan için 10kg gerekir dediğim de millet acayip sinirlenmişti, on kiloyu nasıl kaldıracağım vs. diye.

10 hatta 15 bence kilonun altında hipertropi (kas şişmesi beklememek lazım) bu yüzden bu kilolara ulaşana kadar çok set az tekrar yapıp sürekli ağırlık yüklemek lazım. buralara ulaşınca seti azaltıp tekrarı arttırmak lazım...

• Bana göre hipertrofi ağırlığın miktarına değil kası zorlama şiddetine bağlı.
  • Sorum şu protein tozu ile dumbull ile birşey yapamamazmıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel+

Sorum şu protein tozu ile dumbull ile birşey yapamamazmıyım

yaparsın tabiki şu linkten hareketlere bak ve dumbell ile olanları uygula:
    http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/
    http://www.bodybuilding.com/exercises/

tavsiyem protein tozunu en erken 1-2 ay çalıştıktan sonra kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaiser Soeze

quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel+

Sorum şu protein tozu ile dumbull ile birşey yapamamazmıyım

yaparsın tabiki şu linkten hareketlere bak ve dumbell ile olanları uygula:
    http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/
    http://www.bodybuilding.com/exercises/

tavsiyem protein tozunu en erken 1-2 ay çalıştıktan sonra kullan.

Hocam şuan kilo almak için gainer ile dumbell başlıcam 2-3 ay sonra proteine başlamak dogrumudur ilk aylarda işe yaramıyormuş dimi

• şöyle dumbel gerek denildiği gibi sadece belli ağırlıklar değil
    8 tekrar 3 set hareket geliştirir ama 8 tekrar nasıl olcak 5i10 veya 15 değil hareketi yaparken 8.tekrara geldiğinde zorlanacağın ağırlık olacak
    mesela biceps curl alıcaksın ağırlığı 1,2,3...8 8e geldiğinde kol daha fazlasını kaldıramayacak orası son nokta olacak ağırlık bakımından
    örneğin ben ilk başladığımda 9kglık dumbellarla çalışmıştım 8.tekrarı zorla yapıyordum şimdi 23 kglık dumbella çalışıyorum belli bi zaman geçtikten sonra bu dahada artacak
    umarım açıklayabilmişimdir kısaca en fazla 8-9 tekrar yapabileceğin ağırlık olacak hangi hareket olursa olsun bu sana göre değişir kimi harekette 5 kg kimi harekette 15 kg

ben böyle öğrendim böyle çalıştım ve sonuçlarından gayet memnunum....
    protein tozu olaraksa en azından 3-4 ay spor yapmadan başlama kimse önermiyo önce doğal beslenme spor kaliteli uyku protein tozu sonra...
    ve protein tozundan mucize bekleme bu iş öyle değil ne kadar ekmek o kadar köfte

not:bunlar benim bildiklerim,tecrübelerim sen yinede araştır soruştur neticede hoca değilim ben bilirim demiyorum ama heryerde geçen,yapılan bu

• quote:

Orijinalden alıntı: alim hakkı

şöyle dumbel gerek denildiği gibi sadece belli ağırlıklar değil
    8 tekrar 3 set hareket geliştirir ama 8 tekrar nasıl olcak 5i10 veya 15 değil hareketi yaparken 8.tekrara geldiğinde zorlanacağın ağırlık olacak
    mesela biceps curl alıcaksın ağırlığı 1,2,3...8 8e geldiğinde kol daha fazlasını kaldıramayacak orası son nokta olacak ağırlık bakımından
    örneğin ben ilk başladığımda 9kglık dumbellarla çalışmıştım 8.tekrarı zorla yapıyordum şimdi 23 kglık dumbella çalışıyorum belli bi zaman geçtikten sonra bu dahada artacak
    umarım açıklayabilmişimdir kısaca en fazla 8-9 tekrar yapabileceğin ağırlık olacak hangi hareket olursa olsun bu sana göre değişir kimi harekette 5 kg kimi harekette 15 kg

ben böyle öğrendim böyle çalıştım ve sonuçlarından gayet memnunum....
    protein tozu olaraksa en azından 3-4 ay spor yapmadan başlama kimse önermiyo önce doğal beslenme spor kaliteli uyku protein tozu sonra...
    ve protein tozundan mucize bekleme bu iş öyle değil ne kadar ekmek o kadar köfte

not:bunlar benim bildiklerim,tecrübelerim sen yinede araştır soruştur neticede hoca değilim ben bilirim demiyorum ama heryerde geçen,yapılan bu

Hocam 2 ay gainer ile on hazırlık yapsam daha iyi dimi

• eğer beslenme düzeninde çok aşırı dengesizlikler yoksa hiç gainera falan gerek yok ustam
    makarna pilav patates haşlaması muz bezelye yulaf ezmesi bunlar çok daha güzel şekilde karşılar karbonhidrat ihtiyacını
    nette çok iyi planlar ve siteler var eğer uygun programın yoksa yardımcı olurlar bildiğim bi kaç yer var pm atabilirim
    günlük 126 gram protein (kaliteli proteinlerden alınma)
    260 gram civarı karbonhidrat (yine kaliteli karbonhidrat )
    ortalama ihtiyacın olanlar bunlar ve en azından 3ayı bitirmeden( gainer olsun protein tozu olsun kreatin olsun ) besin desteği almaman yararına
  • 2 tane 5 kiloluk dambılla bir yıkım yapamazsın ki telafisi için antrenman sonrası protein tozu kullanasın... Para saçıp geliştiğinizi düşünmek istiyorsanız siz bilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.