Şimdi Ara

3.000 TL ile bu oyun sistemi nasıl sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Günlerdir atılan mesajları ve tavsiyelerinizi dikkate alarak bu sistemi oluşturuyorum. İşlemcinin siparişini az önce sinerji'den verdim. Diğer tüm parçaları vatan bilgisayar'dan alacağım. Şu an en uygun orası gibi baktığım yerlerde. Konumuza dönecek olursak bu rakama bu sistem beni bir süre götürür mü. Battlefield 4 alacağım ve genelde multiplayer oynayacağım. Youmlarınız ile yarın sistemin geri kalanını da alacağım.

En çok merak ettiğim ve bilmediğim konulardan biriside alacağım monitör. Evde kardeşim de bu monitörü kullanıyor. Bilgisayardan çok sık film izlediğim için 27 inç monitör almayı düşünüyorum ve bu monitöründe dizaynı çok güzel. Ama sanırım monitörlerde oyunların fps sine etki ediyormuş. O konuyu tam anlayamadım. Bu monitör bana oyunlarda sorun yaşatır mı acaba?
    Değerli yorumlarınızı beklemekteyim :)

Sapphire R9 380 NİTRO DUAL-X OC 4GB 256Bit GDDR5 : 818,00 TL
    Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci : 723,00 TL
    MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart : 341,00 TL
    ZALMAN Z3 PLUS 600LE 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA : 347,00 TL
    AOC 27" i2757FM MYPLAY GENİŞ EKRAN IPS-LED MONİTÖR : 865,00 TL
    Kingston Hyperx FURY 8GB Black Series DDR4 2133MHz : 180,00 TL

SSD ve HDD :var

TOPLAM :3.274,00 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıvılcım1982 -- 20 Şubat 2016; 14:33:14 >

• Monitörün çözünürlüğü fark yaratır sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f0rs4ky

Monitörün çözünürlüğü fark yaratır sadece.

nasıl bir fark yaratır acaba? eksi yönde mi?
  • kıvılcım1982 kullanıcısına yanıt
    Görüntü kalitesi konusunda + FPS olarak - yönde. R9 380 ile 1080p monitör idealdir. Şuan için daha yüksek çözünürlükler için 6-7 bin liralık sistemler gerekir.
    Hocam oyun oynayacaksanız özellikle fps oyunlarda (bf4 vs.) ghosting yapıyor her ips monitör bu nedenle pek önermem. O fiyata benq nun tn panel monitörleri var gayet güzel bakabilirsin. 1ms olmasına özen göster sistemin hoş olmuş.
  • quote:

Görüntü kalitesi konusunda + FPS olarak - yönde. R9 380 ile 1080p monitör idealdir. Şuan için daha yüksek çözünürlükler için 6-7 bin liralık sistemler gerekir.

hocam anlamadım ki bu monitörde zaten 1920 x 1080 çözünürlüğe sahip, ben yalnış mı bakıyorum
    Evet 1080p.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet 1080p.

o zaman neden fps olarak eksi veriyor ki? Ben cevabınızımı anlayamadım acaba :) yani bu monitörü almalımıyım, yoksa farklı bir monitöremi yönelmeliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcano

Hocam oyun oynayacaksanız özellikle fps oyunlarda (bf4 vs.) ghosting yapıyor her ips monitör bu nedenle pek önermem. O fiyata benq nun tn panel monitörleri var gayet güzel bakabilirsin. 1ms olmasına özen göster sistemin hoş olmuş.

tn paneller daha eski bir teknoloji değil mi
    Daha eski diyebiliriz ama ikisinin de ayri dez avantajları ve avantajları var. Eğer sadece film izliyecekseniz ips tercih edin çünkü daha yoğun renkleri ve geniş görüş alani var.Lakin oyunlarda pixeleri hızlı renk değişimi yapamadığı için özellikle fps oyunlarda görüntü arkasinda iz birakarak oluşuyor ve kötü bir izlenim bırakıyor. TN paneller renkleri ve görüş açısı 1 tık geride ipsten tabi bu rahatsız edecek bir görüntüsü var demek değil ips ile yan yana koyduğunuzda farkedebileceginiz birşey ozellikle beyaz renklerde. Ama tn panelerde pixeller çok hızlı renk değiştirebiliyor bu nedenle oyunlarda hiç bir kusur olmadan rahatlıkla oynayabiliyorsunuz özellikle fps oyunlar yani cod bf4 gibi oyunlar için daha iyidir tercih sizin ama fps oyun oynuyorsaniz tercihiniz tn olsun yok film izlerim hep diyorsaniz ips alin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    PLS Panel al. IPS ile eşit görüntü kalitesi. onun yanında ghosting gibi sorunlar olmaz. 4ms tepki süresi

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-236-ls24e390hluf-4-ms-hdmi-pls-monitor.html
  • Dean13 kullanıcısına yanıt
    Kullanan bir tanıdığım vardı aldi ilk hafta değiştirdi ayni modeli çok bas ağrısı yapıyor dedi bana da onermiyorum o Monitoru ozellikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkcano

Daha eski diyebiliriz ama ikisinin de ayri dez avantajları ve avantajları var. Eğer sadece film izliyecekseniz ips tercih edin çünkü daha yoğun renkleri ve geniş görüş alani var.Lakin oyunlarda pixeleri hızlı renk değişimi yapamadığı için özellikle fps oyunlarda görüntü arkasinda iz birakarak oluşuyor ve kötü bir izlenim bırakıyor. TN paneller renkleri ve görüş açısı 1 tık geride ipsten tabi bu rahatsız edecek bir görüntüsü var demek değil ips ile yan yana koyduğunuzda farkedebileceginiz birşey ozellikle beyaz renklerde. Ama tn panelerde pixeller çok hızlı renk değiştirebiliyor bu nedenle oyunlarda hiç bir kusur olmadan rahatlıkla oynayabiliyorsunuz özellikle fps oyunlar yani cod bf4 gibi oyunlar için daha iyidir tercih sizin ama fps oyun oynuyorsaniz tercihiniz tn olsun yok film izlerim hep diyorsaniz ips alin.

ilginiz için teşekkürler. Vallahi karar veremedim, yukarıdaki bazı parçaları az önce aldım ve aldıklarımı yukarıda belirttim, monitörüde şimdi alıcaktım ama karar veremedim. Öncelikle 27 inç olması film izlediğim için ve evdede çalıştığım için oldukça ideal. 24 falan alamam. 27 olarak fiyatıda uygun. yaş 33 battlefield çok oynardım eskiden :) şimdide heyecanla bf4 alacağım ama belkide oynayacak zaman bile az bulacam. Ama oynadığımda da bariz bir şekilde oyun oynarken sistem kendini belli etmesin diyorum. Yani ahh keşke bu 27 inç yerine başka bişey alsaydımda demek istemiyorum ama aynı zamanda bu model monitörde çok güzel duruyor. Ofiste de var zaten ama onda oyun oynanmadığı için nasıl olacağını bilemiyorum.

Çok kararsız kaldım hocam yaa :) bu monitörü almak istiyorum ama bu sefer oyun sararsa sürekli oynarsam pişman edermi yoksa yok pişman olmazsın çok farkedemezsin onumu dersin. Açıkçası grafiklerde öyle %100 en iyisi olsun diyen biri değilim. Ama oynarken de arkadan bir gölge takip etmesin yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıvılcım1982 -- 10 Şubat 2016; 12:33:32 >

• Arkadaslar benden once yazmis.
    Bende arastirdim ips lerde ghosting cokca sikayet konusu .
    Daha kaliteli olanlar elbet vardir ama bu fiyatlarda suan icin onemli bir sorun.

Cok acelen yoksa
    Amazondan ram alabilirsin daha uygun fiyata gelir.

http://www.amazon.com/gp/product/B00TY6A56U

http://www.amazon.com/Corsair-Vengeance-2400MHz-PC4-19200-Memory/dp/B0123ZC250

Hangi ips olursa olsun cs go bf4 gibi oyunlarda hızlı şekilde sağa sola hareket edileceği için arkasında iz birakacaktir eğer takintiniz varsa o tip şeylere keşke demeyin doye söylüyorum . Açıkcasi ben çok dikkat ettiğim için ips seçmedim daha yeni aldim zaten monitöru 1 ay oldu olmadi.

• fiyat performans olmuş güle güle kullan. özellikle kasayı çok seviyorum 4 tane fan var 600 w power var ve kasa da kaliteli.
  • Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Sistemi tamamen topladım. Monitörüde AOC 27" i2757FM MYPLAY aldım. Gayet memnunum. Battlefield 4 ve xcom 2 de denedim bir rahatsızlık görmedim. Tabi tecrübeli arkadaşlar bakınca daha net anlar ama sonuçta beni rahatsız etmedi. Bu fiyatlara 27 inç ve böyle bir dizayn yok maalesef. Monitörü ayaksız kullandığım için masada çok güzel duruyor.

Bir yardımınızı daha isteyeceğim. PC geleri açık kaldığı için biraz ses çıkarıyor. İşlemci fanı için ne önerirsiniz. Çok pahalı olmayan, görünüşü de hiç önemli olmayan uygun fiyatlı oldukça sessiz bir fan lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.