Şimdi Ara

3.1k için tıp önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
2
Favori
2.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlık çok saçma oldu ama önerilerinizi bekliyorum. 3.1k siralamam var. Sınav öncesinde çok daha iyi bekliyordum. Gerek Türkçe'nin 8 yanlış çıkması gerek yığılma ile böyle bir sıralama geldi. Bu sıralama ile tercih verebileceğim tıp fakülteleri nelerdir ? Bu fakültelerin birbirine göre avantajları dezavantajları nelerdir ? Daha sonra si için yatay geçiş düşünüyorum ama çok az bilgim var bu konu hakkında. Vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli. Lütfen elinizden geldiğince yardım edin. Özeller var burs veren , devlet üni leri var . Bir de sıralamalar nasıl değişir acaba nasıl bir tercih yapmali, unilerin yurtları şehirleri imkanları nelerdir, ortam nasıldır , birbirlerine göre zorluğu nasıldır , yatay geçişle nereden nereye gecebilirim ( geçiş için müfredat benzer olması gerekiyor ) İngilizce tıp mı Türkçe tıp mı ( İngilizcem çok kötüdür ) İngilizce ise hazırlık nerede iyidir? Birçok sorum var kısaca. Biraz vakit ayırıp cevap verirseniz emin olun çok minnettar olurum.

• Ul
  • Ege/Ankara/Marmara arasında şehir tercihi yap ve yapıştır
  • Ben öncelikle çok bilgili biri değildim ancak 2bin 3bin sıralama beklerken baya araştırmıştım. Şahsi fikrim olarak gideceğin tıp fakültesinden sonra yatay geçiş yapmana gerek olmayacak çünkü bu sıralama ile çok iyi bir tıp fakültesine gidersin zaten eğer ihtiyacın yoksa medipol-acıbadem dışında burs veren özel üniversiteye gitmemen daha iyi olacaktır. İngilizce türkçe ayrımında ise araştırdığım kadarıyla tıp olduğundan çok farkının olmadığını söylüyorlar ama sen ingilizcem çok kötü demişsin o yüzden türkçe yazmak daha mantıklı olacaktır. Bu arada Türkçeden 8 yanlışım var demişsin acaba diğer derslerini merak ettim atabilir misin?
  • Eğer aklında sadece tıp varsa başka bölüm yoksa o sıralamaya en uygun ankara tıp hocam
  • CyFrodo C kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için çok çok teşekkürler hocam. Tyt de Türkçe dışında 5 yanlışım var bir de boş hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlrm -- 1 Ağustos 2020; 13:48:8 >
  • Diğerlerine göre çok daha zor olduğu söyleniyor hocam. Bir de yurt imkanları nelerdir nasıldır ortam nasıldır genel olarak pek bilgili değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlrm -- 1 Ağustos 2020; 13:50:25 >
  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Kalbimden Ege geçiyor ama ...
  • CyFrodo C kullanıcısına yanıt
    Sizin nasıl geldi hocam ? Umarım çok geri atmamıştır
  • Vlrm V kullanıcısına yanıt
    Sınavlar çok zor ama sınıfı geçmek en kolay

Zorluk konusunu da açıklamak isterim 2014-2015 öncesi gerçekten de zor
    hatta komiteler halen zor gerçekçi olmak gerekirse ama zorluktan çok araştırmaya yönelttğinden dolayı öğrenciler zorlanabiliyor yüksek almaktan

Ama çoğu okulda notlar 100e tamamlanırken ankara tıp öğrenci dostu olmayı başardı
    vehttp://www.medicine.ankara.edu.tr/wp-content/uploads/sites/121/2019/10/D%C3%B6nem3-%C3%96l%C3%A7me-De%C4%9Ferlendirme.pdf
    http://www.medicine.ankara.edu.tr/wp-content/uploads/sites/121/2019/10/D%C3%B6nem2-%C3%96l%C3%A7me-De%C4%9Ferlendirme.pdf

110 üzerinden hesaplanıp komitelerin değeri %50ye kadar düştü çoğu okul nerdeyse hepsi aslında(acıbadem medipol hariç) tüm etki komite ve finale dayanırken
    biz de anca %50si komite(modül) ve final geri %50 klinik-mesleksel-iletişim-araştırma gücü-sunum gibi şeyler

yğksek de alınıyor

bitti mi bitmedi

+ yıl sonunda gelişim sınavı ile '5' puan değerinde daha puan alabilirsiniz bu puan 110luk sistem üzerine eklenir(girme mecburiyeti yok ama nerdeyse herkes girer puan puandır diye)

+ '2' puan topluluk önünde sunum yaparsınız ama kötü de yapsanız iyi de yapsanız 2 puan alırsınız 110 üzerine eklenir ama sonrasında hocalarınız eksiklerinizi falan söyler yani baya çalışılması gerek ama sonunda çok büyük katkı sağlarsınız

+ '2' puan değerinde dekanlığın belirlediği sosyal projelere görev alırsınız genelde herkes katılır hem sosyal becerinizi geliştirir hem not kazancı

+ yapılan araştırmalarda makale çıkartırsanız '2'puan ve o da yayımlanırsa '3' puan daha gelir

+ tanıtım günlerinde okulu tanıtırsanız '1' puan daha

+ rehber öğrenci olursanız '2' puan daha

125 puan amx toparlayabilirsiniz hadi bir şey oldu kaldınız büt var hadi orda da bir şey oldu kaldınız tek ders sınavı var

ve kalan sayısı 30 civarıdır her sene onlarında büyük çoğunluğu yabancı öğrencilerin dil sorunundan kaynaklanıyor ve afla gelen öğrenciler derse adapte olamıyorlar tam olarak bazen de

yani kalmak sınıfı geçmekten daha zordur

İlk 100de 17 tıp akademisyeni var ve halen çoğu ders vermekte

Fizyoloji, biyokimya, anatomide, gatroeneteroloji ... Ve sayısızca çok branşta en iyi hocalar dersine girer

• Egeye yakın olsam 1.sıraya yazardım ama uzağım :(
    http://sks.ankara.edu.tr/

Yurt konusunda buradan bakabilirsin
    Tıp ve hukukta %50-%100indirimelr geliyor

İlk yıl kykda kalıp 2. Yıl o yurtlara geçen baya var

Özel yurtlarda kurtuluşta baya yurt bulunur özel her ücretten devlet-özel 5dk yürüme mesafesinde
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Yurt imkanları nasıl, sosyal ortam nasıl, bir de Ankara yazmasaniz bu sıralamayla ne yazardiniz ?

• İstanbul kalabalık ve büyük bir şehir
    Lisede izmirde
    Ünide istanbuldayım
    Bilg müh okumayacak olsam istanbula gelmezdim muhtemelen. Gelsem bile Birazcık pişman olurdum.

İzmir tam orta bi şehir, yaşamak için güzel bence
    1500lü sıralama yapmıştım

Devlette Hacettepe hariç hepsi geliyordu 1puwn üstü alsaydım muhtemelen Hacettepe olurdu

Ama anakaradan baya memnunum

Sizi de bekleriz inşallah
    Sosyal ortamları ankara tıp fakültesi bin kendisine ayrı sadece tıp öğrencilerine ait kampüsü var

Morfoloji binası var ve kendine ait yaşam yeri var çoğu fakültede hastane ile iç içe geçmiş fakülteler var ama burada sadece öğrenciler in takıldığı kampüsü var

Sosyal ortam ise rehberlik öğrencileri sistemi var 6-7kişilik grupla birlikte yemeğe gidersiniz ankarayı gezersiniz baya samimi ortam oluşur

Kulüplerin tanıtım yemekleri var ilk başladığında onlara katılarak arkadaşlık noktasında sıkıntı çekmezsn üst dönem alt dönem arasında baya kaynaşma vardır(katılmayan öğrenci yoktur )

Baya eve çıkanlar var sonradan

Çoğu fakültede bu gibi şeyler tıpta az önem verilir baya şikayetçiler(ankaradaki diğer okullardan yatay geçişle gelenler baya memnun )
    Tanıtım programı var baya gelmeni tavsiye eserim bayram sonrası akılda takılan sorulara sorabilirsiniz(ama eğer gelenek istersen randevu almayı unutma aşağıdaki telden alınıyor kalabalık oluşmaması için)

https://forum.donanimhaber.com/ankara-tip-tanitim-icin--144797430#144815860
  • 2800-3700 arası sıralamalarda en önemlisi okumak istediğiniz şehirdir keza tip açısından

İzmirse Ege
    Ankara'ya Ankara tıp
    İstanbulsa Marmara

Sadece Marmara ingilizce bunu göz önüne alın zaten o sıralamalardaki okullara gidip de ben neden burayı yazdım diye üzülen görmedim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.