Şimdi Ara

3-3,5 focus-trendx-style-titanyum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Focus 3,5 lerde kapı üstü döşeme kalitesi el freninin yeri veya kaput içersinde koruma bezi gibi!!!

Yukarıda bahsedilen gibi focus 3 lerde trendx-style-ve titanyum arasında fark var.
    Mesela kapı üstleri trendxde sert iken titamyumda yumuşak plastik .
    Trenxde el freni konumu farklı ve yapısı yeri farklı ve alt kalite iken titanyumda yeri, dokusu farklı ve kaliteli!!!

Yeni3,makyajlı kasada style ve titanyum arasında kapı üstü kalite farkı var mı? Mesela!!
    Yada kaput içerisinde keçe?
    Yada koltuk kılıfı kumaşı!!
    Yada elektrikli -ısıtmalı ayna!!!
    Yada ayak aydınlatma vs vs. Gibi
    3 ün donanımları arası kalite farklı(sağlanan donanımlardan farklılıklardan bahsetmiyorum,ikisindede olan ama kalitesi farklı materyallerden bahsediyorum)..

3.5 da ne durumda!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Focus 3-3,5 Focus-TrendX-Style-Titanyum Paketleri Arasındaki Farklar

Ford Focus, Türkiye'de en çok tercih edilen kompakt otomobiller arasında yer almaktadır. Focus'un 3 ve 3.5 modelleri, farklı donanım paketleriyle sunulmaktadır. Focus-TrendX-Style ve Titanyum, bu paketler arasında en üst sıralarda yer alan iki seçenektir.

Focus 3 ile 3.5 Arasındaki Fark

Ford Focus 3 ve 3.5 modelleri arasında bazı küçük farklılıklar bulunmaktadır. En önemli farklardan biri, 3.5 modelinin daha yeni bir kasa tipine sahip olmasıdır. Bunun dışında, 3.5 modelinde daha gelişmiş güvenlik özellikleri ve daha modern bir iç tasarım bulunmaktadır.

Focus Style Trend X ve Titanyum Arasındaki Fark

Focus Style Trend X ve Titanyum paketleri, donanım özellikleri açısından birbirinden ayrılmaktadır. Titanyum paket, Style Trend X paketine göre daha fazla özellik sunmaktadır. Bu özellikler arasında şunlar yer almaktadır:

• Deri döşeme
    • Elektrikli sürücü koltuğu
    • Isıtmalı ön koltuklar
    • Panoramik tavan
    • Adaptif hız sabitleyici
    • Aktif park asistanı

Sonuç

Ford Focus 3-3,5 Focus-TrendX-Style-Titanyum paketleri, farklı ihtiyaç ve bütçelere hitap etmektedir. Focus 3 ile 3.5 arasındaki farklar, kasa tipi ve donanım özellikleriyle sınırlıdır. Focus Style Trend X ve Titanyum paketleri arasında ise donanım özellikleri açısından daha belirgin farklar bulunmaktadır. Ford Focus'un hangi paketi senin için en uygun olduğuna karar vermek için ihtiyaçlarını ve bütçeni göz önünde bulundurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tek bildiğim titanium donanım harici ön kapı üstleri sert, titaniumda yumuşak kaplama var.

• 3.5 larda koltuk kumasi style ve trend x de farkli titanyum da farkli.

Yine el freni style ve trend x de plastik titanyum da deri. Direksiyon vites topuzu hepsinde deri.

Kol dayama titanyum da sürgülü digerlerinde sabit.
    Bardaklik titanyumda sürgülü digerlerinde açık.

Kapi üstü titanyumda yumuşak digerlerinde sert.

Diger farklar zaten donanima özel farklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrenhayt46 -- 19 Şubat 2018; 17:23:57 >
  • 3.nesil focus'un ön kapı üstleri sert plastik; ısıtmalı ayna standart değil mi?
    Cidden şaşırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 19 Şubat 2018; 23:16:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

3.nesil focus'un ön kapı üstleri sert plastik; ısıtmalı ayna standart değil mi?
    Cidden şaşırdım.

focus 3 titanium kullanıyorum kapı ustleri yumuşak trendlerdeki durumu bilmiyorum
  • quote:

Cidden şaşırdım.

Evet öyle; focus 3 İçin bu geçerli yalnız 3,5 için geçerli mi onu bilmiyoruz…

Öğrenmek istediğimiz donanımlar arasındaki kalite farkı . Titanyum da sony teyp veya ekranolup olmaması değil de.

Üç donanımda da olup birbirleri arasındaki kalite farkı sonuçta o üçünde de kapı döşemesi var bu Döşemeler farklı kalite mi?

Veya;

*** Kaput altında keçe mevcut mu???

*** Kapı döşemesi farklı ancak kalite farkı var mı???

*** Cam açma-kapama tek dokunuş mu???

*** Taban döşeme farklı mı?ve kalite farkı var mı???

Kastım; sadece donanım koyamamak ile kalmayıp olması gerekenide saha alt kalitede koyduğu idi...

Focus3’de...

Durum böyle iken!

3,5(makyajlı) kasada trendx ve style ve titanym arasındaki kalite farkı nedir???

• attci kullanıcısına yanıt
    Ben donanım farkından ziyade ford gibi bir markanın bu kadar yeni ve popüler bir aracının standartların bu kadar düşük olmasına şaşırdım. Isıtmalı ayna standart değil, kaput keçesi; donanım seviyesine göre iç mekan kalitesi değişebiliyor. Bu eksiklikler bu dönemde kalbur üstü markalar için çok komik şeyler. Markanın algısını (en azından benim için) ciddi anlamda etkileyen hususlar.

Gidip güzel bir focus alacaksın ama ısıtmalı ayna istiyorsan ilave para vereceksin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 0.9 tce icon vs 1.5 dci joy
    4 yıl önce açıldı
    Clio 4 Icon vs Clio 5 Joy
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ford detay donanım ve işçilikte çelişkilerle dolu bir firma. Titanium da bile bir sürü detay eksikler mevcutken trend X te o donanımda beklenmedik özellikler çıkabiliyor önünüze. Trend X hız sabitleyici var elektrikli ısıtıcılı ayna yok. Titanium hariç park sensörü yok opsiyonuda yok diğer taraftan sis farları var vs..
  • Bayide de bakılabilir aslında bütün detaylara, genelde farklı donanımlar oluyor bayide.

Sizin için daha net olur.

• Focus 3,5 trendx sahibiyim, benim için kapı üstü plastiği sert olmuş yumuşak olmuş hiç mühim değil, far sensörü falan da aynı şekilde.

Tek eksikliğini hissettiğim şey 115lik dizel motor. Değiştirirsem sırf bunun için style alcam.

Ford değişik bi firma, tcs,tvc, eba,cc, hız limitleme koymuş yokuş kalkış desteğini standart etmiş lakin park sensörü koymamış.

• quote:

Cidden şaşırdım.

3.nesili tam bilemiyorum ama makyajlı kasada böyle,
    Mesela en baz donanımda hız sabitleme , hız limitleme, mykey,çekiş kontrol, ön arka sis farı standartken ısıtmalı ayna (ısıtmayla beraber katlamalı ve aydınlatmalı) bir üst donanımda. Sanırım bunun sebebi kapı modülü, üst donanımdaki kapı modulü ayna ısıtma ayna katlama ve ayna altı aydınlatma destekliyor. Kendince iki çeşit yapmış yani. bana göre ısıtmalı aynadan ziyade yokuş kalkış, çekiş kontrol önemli, hepsi olsun dersen zaten bir üst paket alırsın.
  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt
    Bence ısıtmalı ayna gibi hem görece basit ve önemli bir güvenlik donanımı ford gibi bir markada artık standart olmalı. Aynaları buğu yaptığı için bu devirde camı indirip ayna silmekle uğraşmamalı kimse.
    Bence markanın kullanıcısına verdiği değeri bu tür ufak noktalar gösteriyor. Maalesef ford da böyle bir hata yapmış, yakıştıramadım açıkçası.
  • quote:

Bence ısıtmalı ayna gibi hem görece basit ve önemli bir güvenlik donanımı ford gibi bir markada artık standart olmalı. Aynaları buğu yaptığı için bu devirde camı indirip ayna silmekle uğraşmamalı kimse.
    Bence markanın kullanıcısına verdiği değeri bu tür ufak noktalar gösteriyor. Maalesef ford da böyle bir hata yapmış, yakıştıramadım açıkçası.

Evet basit bir donanım, bazı yerlerde çok işe yarar. Buğudan ziyade camı biraz ısıtıp camda bekleyen yağmur damlalarının daha rahat hareket edip cam yüzeyini temiz tutmaya yarıyor. focus 3.5 da bu sistem hazır (ısıtma için) aynalar reziztanslı ayna ile değiştirince (ve bilg. aktif edilince) çalışıyor, ihtiyaç halinde eklenebilir, bu yüzden ısıtmalı aynaya bakarak karar vermezdim ben, çünkü ihtiyacım olursa küçük bir meblağa orjinal olarak halledilebiliyor.

• attci kullanıcısına yanıt
    *** Kaput altında keçe mevcut mu??? hepsinde var.

*** Kapı döşemesi farklı ancak kalite farkı var mı??? kapı üstleri titanyumda yumuşak diğerleri sert plastik. koltuk döşemeleri titanyumda farklı tabiki daha kaliteli.

*** Cam açma-kapama tek dokunuş mu??? hepsi tek dokunuş fark yok.

*** Taban döşeme farklı mı?ve kalite farkı var mı??? aynı (buna çok dikkat etmedim ama aynı olması lazım.).

style ve trend x de arka tavan tarafında tutacak yerine askılık var, titanyum da tavan daha değişik ambiyas aydınlatma ya da led aydınlatma var.

Diğerleri donanımla gelen özellikler, mesela krom cam çıtası titanyumda, krom ızgara titanyumda , sync 3 titanyumda vb.
  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt
    Markalar artık nereden kısacaklarını şaşırdılar. Öbür donanımları anlarım ama temel sürüş güvenliğini ilgilendiren bu tür donanımlardan ekstra para istemek bence müşterinin güvenliğine değer vermemektir. Sadece Ford değil ısıtmalı ayna opsiyon olan başka markalar da var maalesef.

Volvo marka 2001 model bir araç kullanıyorum. Volvo'da ısıtmalı aynalar 30 seneden fazladır bütün modellerinde standart zaten. Sabah arabaya gidince özellikle nemli ve soğuk havalarda aynalar da buğulanmış oluyor. Ayna rezistansını açınca hiç temizlemekle uğraşmaya gerek kalmıyor, 1 dakika içinde tertemiz oluyor aynalar.

Darısı diğer markaların başına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 21 Şubat 2018; 23:6:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.