B tier( Ege DEU Gazı Ankara İÜ/İU-C) mühendislik mezunu ve bu gano ve ALES puanına sahip bir öğrenci yüksek lisansta nereleri hedefleyebilir? İTÜ YTÜ ODTÜ Hacettepe Boğaziçi? Yoksa anca okuduğun okulda mı olur? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
3.5+ GANO 90+ ALES ile Yüksek Lisans
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Linkedin de gördüm ama puanlarını vs. Bilmiyorum tabii.
Beykent mezunu olup İTÜ'de yüksek lisans yapan vardı mesela.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3.5la zor bildiğim kadarıyla en az bi 3.8 falan lazım top5 için
ytü Hacettepe hakkında fikrim yok onlar daha basit olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-248FD7843 -- 15 Ağustos 2024; 21:44:17 >
Tezsiz olabilir hocam
Zannetmiyorum, Başkent Biyomedikal mezunu akrabam Tıp Bilişimi üzerinde yl yapmıştı ODTÜ'de.
Belki zamanla değişmiştir ama ilk sınıfta 2.2 filan ortalamam var diyordu. :D Sayısal olarak 3.8 tutturmak mümkün mü bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 15 Ağustos 2024; 22:8:50 >
itü'de çok rahat yüksek yapabilir diye düşünüyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kredi sayısına göre değişir, ama her şeyi A getirse bile ilk sene 2.2'den sonra ancak 3.5 ile 3.6 arası olur diye tahmin ediyorum.
Ama düşük gelen dersleri yeniden almış olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 16 Ağustos 2024; 8:44:48 > -
Odtü imkansız
İtü olabilir
Boun bilmiyom
Hacet olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Düşük gelen 6 kredilik iki dersi bb verse ortalaması 2.7 2.8 olur direkt.
Hacettepede okuyan biri için odtu itü olabilir mi?
Merhaba. Ege Üni Mühendislik Fakültesi diploması Boğaziçi Ünide Yüksek Lisans için daha avantajlıyken Gazi Üni Mühendislik Fakültesi ile Gazi Üni Teknoloji Fakültesi diploması da ODTÜ'de Yüksek Lisans için daha avantajlı diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 16 Ağustos 2024; 12:16:43 > -
Hacettepe mezunu +90 ales ortalaması da 3.5 civarı tam hatırlamadığım ( 3.3 de olabilir 3.7 de ) bi abim odtüye çok zor girmişti. Odtülü hocasından referans bulmuştu. Odtü zor alıyormuş dışarıdan öğrenci. İtü daha free diye biliyorum itü girer.
Yuksek lisans bu kadar değerli mi?
Beykent üniversitesi mezunu, itü yüksek lisanslı birisi mckinsey de iş bulmuş... Linkedin de görüp çok şaşırmıştım.
HR mi yoksa harbi danışmanlık kısmı mi hocam lisesi çok çok sağlamdır belki de beykent bilemedim yav
Yüksek lisans değerli mi sorusunu anlamadım ne açıdan sordunuz. Bazı üniler kendi öğrencisi dışındaki kişileri alırken çok kasıyor. İş hayatı için önemli mi diyorsanız bazı pozisyonlar için şartmış diye duydum.
Hocam açıkçası şirket içi pozisyonları çok bilmiyorum.
Ne gibi farklılıklar var bu pozisyonlarda?
Hr insan kaynakları hocam big3(mck,bain, bcg) ve kearney falan iyi masterla beykentte falan aliyor mu demek bilemedim ama danışmanlık kısmı zaten şirketin asıl amacı ve en çok para döktüğü kısım yani işin önemli kısmı oraya girdiyse uber ekstrem cv+frankafon lise cart curt falan belki vardir bilemedim
Edit: simdi aklıma geldi bazi insanlar mckinsey forward programına linkedinde direk stajyer, çalışan falan yaziyor öyle de olma ihtimali var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 16 Ağustos 2024; 13:59:46 >
Merhaba. Hangi bölümü bitirmiş, ve tam burslu bir bölüm bitirmiş olabilir.
-
Soracağım kendisine ama pek zannetmiyorum.
Kendisi süreci de anlattı, pek tanıdığı olan birisi de değil bu arada.
Biyomedikal bitirdi, yukarıda belirttiğim gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 16 Ağustos 2024; 14:5:14 >
80 ales 3 ortalama ile bile yapabilirsin. çoğu üniversitenin zaten kendi bilim sınavı mülakatları vs var. eğer hocalardan biri seninle çalışmak istiyorsa da hangi üniversiteden mezun olursan ol baraj puanlarını geçtiğin anda o üniversitede yüksek lisan yapabilirsin. bu kadar abarttıklarına vs. bakma.
Benzer içerikler
- tus zor mu
- geometri kaç ayda biter
- tyt fizik kaynak önerileri
- hazırlıkta devamsızlıktan kalmak
- testokul cevap anahtarı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X