Şimdi Ara

3 5 TANE DIŞINDA ÖZEL ÜNİ. AÇILMAMALIYDI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aslinda bulamazlar
    :)
    Eve gelince aklimdakini soylerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd de fiyatlarda cok yuksek bizde en azindan az 80.000 tl en fazla 3 senede cikarirsin ben kyk arti ünv 15.000 tl veriyorum..Özel yurt artı devlet üniversitesi 10.000 tl ye patlayacaktı..

• İstanbulda kıçıkırık evlere 450.000 tl istedikten sonra 80.0000 tl para degil beyler

• Beni en çok düşündüren 15-20 sene sonra ne olacağı sanırım o zaman ülke yüzbinlerce avukat doktor mühendis psikologla dolacak işte o zaman neler olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihk123 -- 16 Temmuz 2014; 22:06:20 >
  • Zekâ yoksa para ile doktor olunabildiği, üniversite mezunu işsizlere sahip bir ülke burası. Sorsan her ilimizde üniversite var ama üniversite tanımından uzak.. Önemli olan nicelik değil nitelik. Üç beş tane ama tam donanımlı üniversitelerimiz olsaydı keşke.

• Pebbles Flintstone kullanıcısına yanıt
    Sorsan şu an iktidar tam hizmet veriyor dediğin gibi eğitimde müthiş geriyiz adam gibi okullar üniversiteler cidden yok birisi yazı yazmıştı 'birileri paraları ayakkabı kutusunda saklarken benim babam bursada hastanenin yetersiz donanımı yüzünden can verdi' cidden çok iyi bir yazıydı

• quote:

Orijinalden alıntı: semihk123

Beni en çok düşündüren 15-20 sene sonra ne olacağı sanırım o zaman ülke yüzbinlerce avukat doktor mühendis psikologla dolacak işte o zaman neler olur?

Sağlık sektörü hiç bir zaman ölmez psikoloji hukuk ölmez ama hukuk çok fena toslayacak çok az kaldı...Bugün hacettepe tıptaydm igne atsan yere düşmezdi

• Hak verdim hocam

• brbrsalp B kullanıcısına yanıt
    Aman canıım nolcak ya başımızdakilerin işi ne bu sefer de bir kaç sınav daha yaparlar mesela hukuk okuyan direk avukat olmaz üni bittikten sonra birkaç sınava daha tabi tutarlar onu geçen avukat olur hatta o sınavda torpilli olur kesin biz garibanlarda kazanıcaz diye g.tümüzü yırtarız

• quote:

Beni en çok düşündüren 15-20 sene sonra ne olacağı sanırım o zaman ülke yüzbinlerce avukat doktor mühendis psikologla dolacak işte o zaman neler olur?

Putin oncesi rusya olacagiz. 90 li yillarda trabzona fahiselige gelen kadinlar arasinda doktorlar ogretmenler vardi.

Hic unutmam gazetede okumustum; kadin doktor ve annesi kanser hastasiymis. rusyada maasim 1000 dolar burda 1000 dolari 3 gecede cikariyorum, ilac parasi icin baska carem yok demisti.

• Cidden çok haklısın hocam bizde öyle olucaz ama pardon yaaa devlet marmaray,köprü,viyadük yaptı bunlar eğitimden daha önemli bazıları için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihk123 -- 16 Temmuz 2014; 22:18:22 >
  • Başta özel yazmayı düşünmüştüm ama " para yolacak " düşüncesinden vazgeçtim,zaten parasını kaldıramam ben Bu kadar çok özel üniversite açılmamalıydı bencede,katılıyorum.
  • Filomel kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: skugga1

quote:

Putin oncesi rusya olacagiz. 90 li yillarda trabzona fahiselige gelen kadinlar arasinda doktorlar ogretmenler vardi.

Hic unutmam gazetede okumustum; kadin doktor ve annesi kanser hastasiymis. rusyada maasim 1000 dolar burda 1000 dolari 3 gecede cikariyorum, ilac parasi icin baska carem yok demisti.

İyi maas bence o zamana göre

• 200 puanla ee okuyanlar var malesef

• Türkiye, Amerika klonu bir ülke değil.

Birçok açıdan %95 farklılar içeriyor. (sosyal yaşam, kültür, ekonomi, teknoloji vs)

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ücretli okullar bunlara üniversiteler, kolejler de dahildir, zarar verir.

Gelişmekte olan ülkelerde en çok gelir dağılımdaki adaletsizlik göze çarpar. Böyle bir durumda vakıf üniversitelerinin varlığı bu sınıf ayrımının kapanmasına engel teşkil eder.

Bu durumun farkında olan eğitimciler vakıf üniversitelerinde ücretsiz okunması için kontenjan açılmasını sağlanmışlardır. (%100, %75 burs gibi...)

Fakat yine de bu durum üniversiteye giriş sınavına daha çok çalışmış fakir bir öğrenci ile daha az emek vermiş zengin bir öğrenci aynı bölümde okuyabilmesinin önünü açmıştır.

Dolayısıyla basit bir şekilde şunu anlarız: ders çalışmak için verdiğiniz emek bu ülkede para ile satın alınabiliyor.

Peki bu durum nasıl ortadan kaldırılır?

Zor bir durum. İhsan Doğramacı ilk özel üniversitenin açılmasında ön ayak olurken bir grup devrimci genç (Deniz Gezmiş de dahildir bu gruba) bu duruma karşı çıkmışlardı, fakat devletin baskılarıyla sindirildiler o zamanlarda...

Artık toplumsal birlik daha zor kuruluyor, aramıza sürekli nifak tohumları atan ve bizi birbirimize ötekileştiren, nefret söylemleri yayan politikacılar var (örn:http://www.youtube.com/watch?v=8yAFWYGAEDw) Ve protesto hakkı yok denilecek kadar az.

Yapabileğiniz tek şey bu okulları tercih etmemek. Paranız da olsa, empati yaparak puanınızın yettiği bölümlere/üniversitelere gitmek.

Ama insanoğlu kendini düşünür, çoğu zaman da bencildir. Devlet üniversitesine puanı yetmiyorsa, parayı basıp 3. sınıf bir vakıf üniversitesinde hukuk yazacaktır.

Bütün bu adaletsizliği biz değiştiremesek de, politikacılar göz yumsa da, Tanrı inancı olan arkadaşların belki içi rahatlar diye söyleyeyim: Allah katında her hakkın her emeğin karşlığı verilecektir. Ve her sömürü düzeni mutlaka yıkılacaktır. Bundan adım gibi eminim. Unutmayın, kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser.

• Kardeşim helal olsun çok güzel yazmışsın,cidden bu ülkenin başında senin gibileri lazım ama malesef ülkenin başına menfaati için anasını satıcak dansöz kılıklı insanlar geçer

• XtremeTechLover X kullanıcısına yanıt
    Zaten bazı sayısalcıların mantık o barajı geçsem zaten özel üniye gider okurum mantığı

• semihk123 kullanıcısına yanıt
    para olunca her şey oluyor.
    bahsettiğim kişi mezun olduğu an hemen aile yardımıyla 3milyarla başlicak en az
    peki ya biz
    sürüncez tabii ki
  • XtremeTechLover X kullanıcısına yanıt
    Zaten aileden zenginsen hayata 1-0 önde başlıyorsun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.