Şimdi Ara

3 5 TANE DIŞINDA ÖZEL ÜNİ. AÇILMAMALIYDI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haklısın puanlar aynı olsa sorun olmazdı ama yine de bu kadar çok açılmamalıydı işin en kötü yanı fakir adam devlet ünisinde hukuk okuycam diye kendini yırtarken zenginin hiç kasmadan 200k sıralamayla hukuk okuması en büyük haksızlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen işi hükümete getirenler var. Okuyun da bi baltaya sap olun diye üniversite açıyor adamlar.

Ayrıca adam zengin puanı da süper iyi puan yapmış neden imkanı varken devlette okusun ki? Kim okur? "Ben okurdum" diyip kendinizi kandırmayın. Özeldeki imkanlar her zaman daha iyi olur. Bu yüzden özele gitmek için de puan yapmak gerekir.

Kimseyi de ilgilendirmemeli herkes kendi yapacağı puana bakmalı. Sizinde imkanınız olsa siz de seçersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokenim

Hemen işi hükümete getirenler var. Okuyun da bi baltaya sap olun diye üniversite açıyor adamlar.

Ayrıca adam zengin puanı da süper iyi puan yapmış neden imkanı varken devlette okusun ki? Kim okur? "Ben okurdum" diyip kendinizi kandırmayın. Özeldeki imkanlar her zaman daha iyi olur. Bu yüzden özele gitmek için de puan yapmak gerekir.

Kimseyi de ilgilendirmemeli herkes kendi yapacağı puana bakmalı. Sizinde imkanınız olsa siz de seçersiniz.

Biz özelde okunmaz demedik biz bu kadar özel üniversite olmasına karşıyız yüksek puanlı özellere lafımız yok zaten onlarda az ama sırf para uğruna puanlarını düşüren üniversitelere karşıyız
    Ayrıca ülkenin eğitim sistemi bu hale gelmiş bu üniversitelere göz yuman hükümeti ben niye destekliyim
     3 5 TANE DIŞINDA ÖZEL ÜNİ. AÇILMAMALIYDI

• semihk123 kullanıcısına yanıt
    Haklısın ülkeyi cahillikten kurtaran cehaleti yok edip herkesi eğitimli birey yapan bu hükümet desteklenmez.

Ayrıca attığın fotodaki üniversite okunsada okuyandan bi cacık ol-maz. kimse işe almaz ki

• kardeşim burda siyaset yapıp tartışmayalım çünkü siyasete bi girersek sabaha kadar tartışırız herkes neye inanmak istiyorsa ona inanır benim senin düşüncene de saygım sonsuz yanlış anlama
    Ben de burda özelleri ( ama bu attığınız fotodakilrt hariç onlar özel değil farklı bişey) haklı buluyorum.

Ben şimdi özel yazdım hepsini 16 tercih ama sıralamam tutmayacak diye korkudan ölüyorum. Parayla olsaydı sadede böyle olmazdı.

Sorarim sana o özel uniler olmasaydi acaba turkiyede okuyabilcek varmiydi ? Puanlar siralamalar zehir gibi yüksek okurdu
    Kaldiki herkesin yetegi farklidir herkesin beceriso farklidir , adam ygs lys basarisiz oluyor diyede işinde basarisiz olacak değil

Hayat kapitalizm yonetiyo , o yüzden bukadar cekimsizlik yapmayın bukadar kiskanclik yapmanin anlami ollmaz ,

ayrica sende para olsaydi bakalim devlete gidecekmiydin orda ayri bir konu .. o yüzden devlette okuyanlari yermenin anlami yok .

• Vicdanlı bir adamım ama iş işten geçti tercihimi yaptım yazılanları okuyunca böyle zengin zübbe gibi hissetim kendimi.
    Ben TR'den özel yazmadım ama tercihimde sadece Kıbrıs var özel üni olarak ama onlarda bu bahsettiğiniz kategorilere girermi bilmiyorum çünkü KKTC vatandaşlarıda paralı şekilde okuyor ayrıca zengin falanda değilim %75 burslu okuyacağım gidersem o %75 bursuda zaten taksitle ödeyeceğiz.

öte yandan dersaneye bile gitmedim ben yani bu bahsettiğiniz kişilerin kategorisinde görüyorsanız beni gerçekten rahatsız olurum bu durumdan..

ayrıca şuna kesinlikle katılıyorum istanbul'da bildiğin dükkan gibi isimleriyle üniversite açmış herkes ; okan üni. fatih üni. hasan üni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L5AK -- 18 Temmuz 2014; 12:20:25 >
  • rapsodi_381 R kullanıcısına yanıt
    Beni yanlış anlıyosunuz ben özel üniversitelerin hepsine laf etmiyorum sadece dershane gibi olan öğrenci çekmek için her türlü maymunluğu yapan üniversitelere lafım ayrıca haklısın bu kapitalizm dünyasında zaten bir gram eşitlik yok

• Ben de özel üniversiteleri fırsat eşitsizliği olarak görüyorum.

Barajı geçtiği andan itibaren sırf para sayesinde benimle aynı mühendislik diplomasına sahip insanların olacak olması bence büyük bir eşitsizliktir. Bu işin düzgün bir usulü olması lazım.

Bedelli askerlik gibi. Parası olmayan ailesinden 6 ay - 12 ay uzakta kalmak zorunda kalıyor. Parasını veren 1 ay gidip geliyor.
    Özel liselerdeki gibi. Hocalar öğrencilere kıyak geçerek sözlüleri bol keseden veriyor, sonra okul puanlarının yüksek olması onları bizden öne geçiriyor.

Hepsi aynı eşitsizlik üzerine kurulu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cegaunist

Ben de özel üniversiteleri fırsat eşitsizliği olarak görüyorum.

Barajı geçtiği andan itibaren sırf para sayesinde benimle aynı mühendislik diplomasına sahip insanların olacak olması bence büyük bir eşitsizliktir. Bu işin düzgün bir usulü olması lazım.

Bedelli askerlik gibi. Parası olmayan ailesinden 6 ay - 12 ay uzakta kalmak zorunda kalıyor. Parasını veren 1 ay gidip geliyor.
    Özel liselerdeki gibi. Hocalar öğrencilere kıyak geçerek sözlüleri bol keseden veriyor, sonra okul puanlarının yüksek olması onları bizden öne geçiriyor.

Hepsi aynı eşitsizlik üzerine kurulu.

• Zenginin mali fakirin cenesini yorarmis burda da oldugu gibi. Arkadas anlamiyorum sizene milletin parasindan cogu zaman ozelde % 50 burslu okumak sehir disindan ucuza geliyor yada millet devlette istemedigi bolumu ozelde tuttugu icin orda okumak istiyor size ne bundan ? Ayrica bu durum sadece turkiyedemi var amerikada zengin parayi basinca sinava bile girmeden yerlesiyor istedigi universiteye. Burda bu sacmaliklari tartismaniz hicbir seyi degistirmeyecek kapitalist duzene karsi cikamazsiniz bilin istedim. Ona buna laf yetistirene kadar turkiyede ki carpik sinav sistemine laf yetistirin

• Konuyu güncel tutalım

• Adam 230 puan yapiyor mesela Ankarada yasiyor Atilimin yuzde 50 burslusuna giriyor 400 puan yapip sehir dısında devlete giden adamdan daha az harciyor buda adaletsizlik

• quote:

Orijinalden alıntı: brbrsalp

Adam 230 puan yapiyor mesela Ankarada yasiyor Atilimin yuzde 50 burslusuna giriyor 400 puan yapip sehir dısında devlete giden adamdan daha az harciyor buda adaletsizlik

Boşuna dememişler Adalet bu ülkede sadece kadın ismidir diye

• quote:

Orijinalden alıntı: semihk123

quote:

Orijinalden alıntı: brbrsalp

Adam 230 puan yapiyor mesela Ankarada yasiyor Atilimin yuzde 50 burslusuna giriyor 400 puan yapip sehir dısında devlete giden adamdan daha az harciyor buda adaletsizlik

Boşuna dememişler Adalet bu ülkede sadece kadın ismidir diye

Aynen maalesef böyle kızlara hakaret aslnda türkiyede adalet

• Yazılanların %60ı mantıklı %40ı mantıklı değil

• Franklin18 kullanıcısına yanıt
    ben de öyle düşünüyorum kalitesiz okullara 100bini basıp okuyan adam kendine bişey katamadıysa işsiz kalıcak zaten, verdiği 100binde bişeye yaramıycak
  • Özel değil genel genel ;)

• Paralı eğitime de sıralama mantığına dayalı sınav sistemine de karşıyım. Kim ne derse desin.

Ben güvenilirliği olmayan sınav sisteminde derecelendiriliyorum.

Yanlış soru çıkması ne demektir Allah aşkına? Bu testin güvenilirliğini ayaklar altına alır.

Hatırlarsınız ki ortaya çıkan ses kayıtlarında birisi kendi kızını torpille odtüye sokmaya çalıştığı ve odtünün karıştığını...

Ben soruyu hazırlayanların bile neyin kafasını yaşadığını düşünüyorum bazen.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.