Şimdi Ara

3 Axis Gimbal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en seçkin hobi iken teknoloji ile en yaygın hobi haline gelen anı yakalamak en hızlı rekabetlerden birisine sahne oluyor.

Vlogger lar gibi youtube üzerinden yayın yapanlardan amatör ev kullanıcısına kadar herkesin video çekiminde en büyük sıkıntısı titreyen görüntü bgüne kadar problemdi. artık bu problem çözülüyor.

yıllar önce film endüstrisinde profesyonel pahalı çözüm olan steady cam ile sosyal hayata giremeyen teknoloji drone ile sıkı bir dönüş yaptı. drone kameralarının elde tutulabilir olması için pratik çözümler aranıyordu. o zamanlar yurdumun zeki insanları forumlara elde tutulmuş sallandığı halde başı titremeyen tavuk videoları dolduruyordu. bu mühendislere ilham vermiş olmalı ki GİMBAL tanıtıldı.

gimbal wiki kayıtlarına göre i.s. 220lerde istanbulda keşfedilmiş. deniz ve hava ticaretinde jiroskoplarla gelişmiş. son bir kaç yıldır zemin titreşimine zıt hareket eden motor desteği ile hareketsiz sallantısız yüzey elde etmek için kullanılır olmuş.

gimbal cep telefonları ve go pro kameralar için kullanılan şekli çıkmadan önce ağır kamera sistemleri için pahalı örnekler sunuyordu. profesyonel böyle bir çekimde neredeyse kamera fiyatına gimballar vardı.

şimdi 1 kg altı cihazlar için çok pratik ve 3 eksenli titreşimsizlik sağlayan bir çözüm var.

bu çözümü üreten markalar şöyledir.

LANPARTE
    ------------

3 Axis Gimbal

dışardaki fiyatı : $320
    bizde sanal mağzalarda 900-1200TL arası...
    hem cep tel hem goPro uygun

Türkiye irt:

Akratek Elektronik (dealer) +90 216 291 22 30
    Sanal Mağza

D-SHOT Z-ONE
    -----------------

3 Axis Gimbal

dışardaki fiyatı : $200
    bizde sanal mağza : bulunamadı

FEIYU G4
    -----------

sadece GoPro için üretiyor.

3 Axis Gimbal

LOPOO FY G4S

3 Axis Gimbal

dışarda : $350

bizde bulamadım

IKAN FLY - X3 PLUS

dışarda $379

henüz türkiyede bayii yok

PILOTFLY H1

dışarda $800

bizde henüz bayii yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 13 Nisan 2016; 10:53:26 >

• güzel aletler,ama bize göre pahalı.
  • Amatör kullanıcılar için fiyatlar yüksek. Telefon için değil de, gopro için olan versiyonu az sayıda da olsa satılabilir geldi bana.
  • bence fıyatları alakasız oldukca yuksek, bendekı gopro için bakmıstım bir donem, hem burada hem yurtdısında fiyatlar cok yuksek, bence ederi max. 150TL civarı olmalı.
  • hocam bende yakından takip ediyorum bunları zhiyun z1 smooth c almayı düşünüyorum şuan türkiyeye kargo dahil 160 -170 dolar civarına bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kod adı çökertme -- 10 Mart 2016; 13:59:39 >
  • Şu iki akıllı gimbal'u da eklemek isterim:

https://www.removu.com/removu-s1/

http://aetho.co/shop/
  • MegriM kullanıcısına yanıt
    ikisi de çok güzel...

removu aklımda kaldı. özellikle bedene takılması güzel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dji Osmo Action 4 Kamera Ayarları
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kumba Cam 3 Axis Smartphone Stabilizer

ÜRÜN SAYFASI

fiyat $349

• ZhiYun Z1 Evolution Gopro Professional 3 Axis Gimbal

AMAZON SAYFASI

fiyat $349

Zhiyun Z-ONE Pro vs Feiyu G3 Ultra 3-Axis Handheld Gimbal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 13 Nisan 2016; 10:36:44 >

• LANPARTE 3Axis GIMBAL üzerine 3 türkçe tanıtım

• Fly-x3-Plus

amazonda $294

videoda güzel örnekler iphone ve hyperlapse ile veriliyor.

bu ürün ikan fly x3 modeli olarak biliniyor. Lanparte gimbalın üretildiği yerde farklı renkte üretiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 22 Nisan 2016; 1:38:46 >
  • APPLE MAĞZA

feiyu 3axis el gimbal ₺1299

• facebook sayfası

sadece $169

indegoo sayfası ve satış

• GoPro'ya ayrı para Gimbala ayrı para vermektense DJI Osmo daha mantıklı aslında meraklıları için. Ama Türkiyede çok pahalı meretler.

3 Axis Gimbal

Ayrıntılı bilgi için Bkz.*

• Arkadaşlar bir sorum olucak sizce 2 axis iş yaparmı?

mesela bunun gibihttp://www.gearbest.com/multi-rotor-parts/pp_325354.html

Yada zhiyun z1 smooth c yada r mi alıyım 70 dolar daha verip _?
  • agolec kullanıcısına yanıt
    ne işi yapar mı? cevap soruda saklı sanırım.

eğer bir derece stabil mesela kaykay yada otomobilden çekim için kısmen yararlı olur. ama yürümek gibi sarsıntısı fazla eylemde iş yapmayabilir. 3axisler bile yürüyüşte mükemmel sarsıntısızlık vermiyorlar. sizin de biraz süzülmeniz gerekebiliyor.

bence takipte kalın.

ilk çıkan 3axisler Li-ion özel pilli teknik servise mahkum eden cinsten) ve 1 saat kadar çalışabilen modellerdi. fiaytlar 1300lerden 500lere doğru gelirken pratiklik de artıyor.
  • eflatoon kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 axisten vazgeçtim o zaman. 3 axis alıcagım ve galiba dediğinize göre beklemem daha sağlıklı olucak doğru değil mi ?

• parekende $300 toptan(300lük) $100

alibaba.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 25 Haziran 2016; 0:50:57 >

• Arkadaşlar zhiyun smooth c + sipariş vermiştim 8 günde elime ulaştı.Nette de pek bulamadığım insanlara yardımcı olmak için nacizane kendimce kutusunu açtım ve sallayarak bir çekim yaptım.Linkini koyuyorum sorularınız olursa uzun vadede özelden alabilirim.6 . dk dan sonra direk çekimleri de izleyebilirsiniz.

Fiyatı da söyliyim Joystickli olan model aldıgım 205 dolardı indirim falan derken 580 e geldi 120 lira da vergi ödedim 700 ü buldu yani

https://www.youtube.com/watch?v=D8SB0FgDTyg
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.