Şimdi Ara

3 Aydır Kafayı Yedim. Lütfen Karar Vermeme Yardımcı Olun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 3 aydır TV araştırıyorum ve artık kafayı yeme noktasına geldim. Bir model beğeniyorum, geliyorum burada hakkında olumsuz bir yorum okuyorum ve tv'den soğuyorum.

Kısaca kullanım alanımdan ve istediğim özelliklerden bahsedeyim ve yardımlarınızı rica edeyim;

*** Odamda kullanacağım ve izleme mesefem yaklaşık olarak 2-2,5 metre olacak.

*** PS3 bağlayacağım.

*** Uydu reciever bağlayacağım. Bana altın uçlu kablolardan en iyi görüntüyü alabileceğim hangisiyse onu da tavsiye ederseniz sevinirim.

*** PC'den indirdiğim görüntü ve film dosyalarını flash belleği tv'ye bağlayarak orada izlemek istiyorum.

*** Cam gibi bir görüntü istiyorum. Yansıma-gölge problemi çıkartmayacak bir görüntü. Bu yüzden LED TV'lere yöneldim biraz ama bazı LCD'ler de gözüme çarpıyor arada. Philips, Samsung ve LG modelleri arasında dolanıp duruyorum.

Fiyat olarak 3500 civarı olabilir.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Kafam aylardır karıştı, bu konuda bana burada yardımcı olabilecek arkadaşlar olduğunu tahmin ediyorum. Bir fikriniz varsa lütfen benimle paylaşmadan çıkmayın.

Bu arada 2 gün önce İstanbul Bilişim Mecidiyeköy mağazasından bir i7 işlemcili Toshiba Qosmio notebook aldım. Üründen ve hizmetten çok memnun kaldım, TV'yi de aynı yerden almayı düşünüyorum.

Şimdiden gelecek cevaplar için herkese teşekkür ederim.

• 32 veya 37 inc izleme mesafenize göre işinizi fazlasıyla görür. PS3 bağlıyacam diyorsunuz. O zaman kesinlikle Full HD alacaksınız. Canlı görüntü için 10 bit panelden aşağısını almayın ve mümkünse Digital receiverinizde HDMI çıkışı olsun. Altın uçlu scartlarda normallere göre daha iyidir. Ama HDMI kadar değildir. Tepki süresi 5 ms ve daha aşağısını tercih edin. Samsung'un panelleri genelde ayna gibi parlar. LG'lerin SL serisi panelleri parlar. Philips'i bilmiyorum. Bu 3 marka arasından en iyisi Philips diyorum. Sonra LG. Ve Samsung.

3500 limit belirlemişsiniz. Bu da haliyle alabileceğiniz ürün çeşidini epey artırdığı için kararsız kalmanız normal. İmkanları kıt olanlar daha kolay alıyorlar. Çünkü seçebilecekleri ürün yelpazesi az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

32 veya 37 inc izleme mesafenize göre işinizi fazlasıyla görür. PS3 bağlıyacam diyorsunuz. O zaman kesinlikle Full HD alacaksınız. Canlı görüntü için 10 bit panelden aşağısını almayın ve mümkünse Digital receiverinizde HDMI çıkışı olsun. Altın uçlu scartlarda normallere göre daha iyidir. Ama HDMI kadar değildir. Tepki süresi 5 ms ve daha aşağısını tercih edin. Samsung'un panelleri genelde ayna gibi parlar. LG'lerin SL serisi panelleri parlar. Philips'i bilmiyorum. Bu 3 marka arasından en iyisi Philips diyorum. Sonra LG. Ve Samsung.

3500 limit belirlemişsiniz. Bu da haliyle alabileceğiniz ürün çeşidini epey artırdığı için kararsız kalmanız normal. İmkanları kıt olanlar daha kolay alıyorlar. Çünkü seçebilecekleri ürün yelpazesi az.
    Listeye (W) Serisini koymazsanız üzülürsünüz alınıcaksada Phı 6864H alınmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

Listeye (W) Serisini koymazsanız üzülürsünüz alınıcaksada Phı 6864H alınmalı

Alıntıları Göster
    Yorumlar için çok teşekkür ederim.

Bu ürün sizce işimi görür mü? Tek aklıma takılan 3ms tepkime süresi. Diğer markalarda 2 ms olanlar da var benzer modellerde ama Philips'in paneli Sharp olduğu için benim aklımda da 1 adım öne çıkıyor. Bu LED modelin 3 ms olması görüntü kalitesini, akıcılığı etkiler mi?

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_40PFL8664H-LED-TV,15085.html

• quote:

32 veya 37 inc izleme mesafenize göre işinizi fazlasıyla görür. PS3 bağlıyacam diyorsunuz. O zaman kesinlikle Full HD alacaksınız. Canlı görüntü için 10 bit panelden aşağısını almayın ve mümkünse Digital receiverinizde HDMI çıkışı olsun. Altın uçlu scartlarda normallere göre daha iyidir. Ama HDMI kadar değildir. Tepki süresi 5 ms ve daha aşağısını tercih edin. Samsung'un panelleri genelde ayna gibi parlar. LG'lerin SL serisi panelleri parlar. Philips'i bilmiyorum. Bu 3 marka arasından en iyisi Philips diyorum. Sonra LG. Ve Samsung.

Hocam 10 bit panel demişsin, bu 10 bit tv'nin hangi özelliğinin değeridir? Satıcı sayfalarında bakıyorum, bit ile ifade edilen bir değer yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Breathex

Yorumlar için çok teşekkür ederim.

Bu ürün sizce işimi görür mü? Tek aklıma takılan 3ms tepkime süresi. Diğer markalarda 2 ms olanlar da var benzer modellerde ama Philips'in paneli Sharp olduğu için benim aklımda da 1 adım öne çıkıyor. Bu LED modelin 3 ms olması görüntü kalitesini, akıcılığı etkiler mi?

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_40PFL8664H-LED-TV,15085.html

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bende senin gibi çok kararsız kalmıştım.Gittim bir tv satan yere hepsini test ettim.Farklı marka ve modelleri test ettikten sonra LG 7000 lh almaya karar verdim.Aslında ben tam bir samsung hastasıyım.Görüntüyü görünce lg den yana karar kıldım.Bence size 32inc yeterlidir.Git gözünle gör ve öyle al.Ben LG LH 7000 modelini aldım.Ama çok müthiş bir görüntüsü var.Tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Hocam 10 bit panel demişsin, bu 10 bit tv'nin hangi özelliğinin değeridir? Satıcı sayfalarında bakıyorum, bit ile ifade edilen bir değer yok.

Bit renkleri ifade eder. Benim TV 8 bit. LCD lerin bit değerleri genelde belirtilmez. 14 bitlik LCD ler var. Bilmem kaç trilyon renk olarak ifade ediliyor. Kısaca: TV nin bit değeri ne kadar yüksek ise renkler o kadar canlı ve doğal olur. Renklerin arasındaki ton sayısı o kadar fazla olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 ayım kaldı, yaRdım edin
    7 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En sonunda alttaki modeli almaya karar verdim arkadaşlar. Kullanıp da bir sorunla karşılaşan var mı?

PHILIPS 42PFL9664 LCD TV
    PANEL
    Ekran Boyutu 42" (106 cm)
    Aspect Ratio 16:9 Widescreen
    Parlaklık 500 cd/m²
    Kontrast 80.000:1
    TV System PAL , SECAM
    İzleme Açısı 176 derece
    Sistem Perfect Natural Motion
    Renk 2250 Trilyon Renk
    Tepki Süresi 1 ms
    ÇÖZÜNÜRLÜK
    Aktif Çözünürlük 1920 x 1080
    PC Sinyal Algılama 1920 x 1080
    Video Sinyal Uyumluluğu 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
    High Definition Full HD
    GİRİŞ TERMİNALLERİ
    Scart Var
    HDMI Var (5 adet)
    USB Var
    DVB-T Var
    DVB-C Var
    Ethernet Var
    ÇIKIŞ TERMİNALLERİ
    Kulaklık Var
    Analog Ses Çıkışı Var
    EXTRA ÖZELLİKLER
    Wi-Fi Var
    200 Hz Clear LCD Var
    Web içeriği doğrudan erişim Var
    Ambilight Spectra 2 Var
    Perfect Natural Motion Var
    Perfect Pixel HD Var
    Easy Link

Var
    Slim Kasa Tasarımı Var
    Net TV Var
    DLNA Var
    Perfect Pixel HD Engine Var
    SES
    Ses Gücü 2x15W+Subwoofer
    ENERJİ
    Çalışırken 208 Watt
    Stand By
    0,15 Watt

AĞIRLIK
    Ağırlık 22,7 Kg
    BOYUTLAR
    Genişlik 1000 Ayaksız
    Yükseklik 628
    Derinilk 50
    AKSESUARLAR
    Uzaktan Kumanda Var
    Enerji Kablosu Var
    Masa Üstü Ayak Var
    GARANTİ
    Garanti 2 Yil
    NAKLIYE
    Nakliye Ücretsiz

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_42PFL9664H-LCD-TV,8459.html#urun_detay_div

• quote:

En sonunda alttaki modeli almaya karar verdim arkadaşlar. Kullanıp da bir sorunla karşılaşan var mı?

PHILIPS 42PFL9664 LCD TV
    PANEL
    Ekran Boyutu 42" (106 cm)
    Aspect Ratio 16:9 Widescreen
    Parlaklık 500 cd/m²
    Kontrast 80.000:1
    TV System PAL , SECAM
    İzleme Açısı 176 derece
    Sistem Perfect Natural Motion
    Renk 2250 Trilyon Renk
    Tepki Süresi 1 ms
    ÇÖZÜNÜRLÜK
    Aktif Çözünürlük 1920 x 1080
    PC Sinyal Algılama 1920 x 1080
    Video Sinyal Uyumluluğu 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
    High Definition Full HD
    GİRİŞ TERMİNALLERİ
    Scart Var
    HDMI Var (5 adet)
    USB Var
    DVB-T Var
    DVB-C Var
    Ethernet Var
    ÇIKIŞ TERMİNALLERİ
    Kulaklık Var
    Analog Ses Çıkışı Var
    EXTRA ÖZELLİKLER
    Wi-Fi Var
    200 Hz Clear LCD Var
    Web içeriği doğrudan erişim Var
    Ambilight Spectra 2 Var
    Perfect Natural Motion Var
    Perfect Pixel HD Var
    Easy Link

Var
    Slim Kasa Tasarımı Var
    Net TV Var
    DLNA Var
    Perfect Pixel HD Engine Var
    SES
    Ses Gücü 2x15W+Subwoofer
    ENERJİ
    Çalışırken 208 Watt
    Stand By
    0,15 Watt

AĞIRLIK
    Ağırlık 22,7 Kg
    BOYUTLAR
    Genişlik 1000 Ayaksız
    Yükseklik 628
    Derinilk 50
    AKSESUARLAR
    Uzaktan Kumanda Var
    Enerji Kablosu Var
    Masa Üstü Ayak Var
    GARANTİ
    Garanti 2 Yil
    NAKLIYE
    Nakliye Ücretsiz

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_42PFL9664H-LCD-TV,8459.html#urun_detay_div
    biraz daha bekle martta 3D tvler yagacak piyasaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: yang wenli

Alıntıları Göster
    3500 tl fazla düşündüğünz şey için. 1500-2000 tl arası bir alet size yeter.
  • bende senin durumundaydım 8664 aldım kurtuldum,memnunum tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaka9

bende senin durumundaydım 8664 aldım kurtuldum,memnunum tavsiye ederim
    Biraz daha beklemek için sabrınız varsa philips 2010 led tv lerini bekleyin derim. Yada alamayı düşündügünüz 42pfl9664 ve 40pfl8664 fazlasıyla sizi memnun eder. Ben yaklaşık 7 aydır 42pfl8654 kullanıyorum çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VELTES

Biraz daha beklemek için sabrınız varsa philips 2010 led tv lerini bekleyin derim. Yada alamayı düşündügünüz 42pfl9664 ve 40pfl8664 fazlasıyla sizi memnun eder. Ben yaklaşık 7 aydır 42pfl8654 kullanıyorum çok memnunum.

Alıntıları Göster
    İstanbul Bilişim yeni getireceği Philips Led modelleri duyurdu arkadaşlar, bu yüzden kısa bir süre daha beklemeye karar verdim.

Firma ile görüştüm 10 gün içinde modelleri getirip, satışa sunacaklarını söylediler. Hatta kendi sitelerine de "Dünya ile aynı anda bizde.." yazmışlar.

Yalnız benim aklıma takılan ufak bir detay oldu; 10.000.000:1 modellerin tepki süreleri 5ms, bazılarının 2ms

Bu adresten Philips 2010 Led'leri inceleyebilirsiniz;

http://www.istanbulbilisim.com.tr/-PHILIPS-LED-TV,1676,1679.html

• quote:

İstanbul Bilişim yeni getireceği Philips Led modelleri duyurdu arkadaşlar, bu yüzden kısa bir süre daha beklemeye karar verdim.

Firma ile görüştüm 10 gün içinde modelleri getirip, satışa sunacaklarını söylediler. Hatta kendi sitelerine de "Dünya ile aynı anda bizde.." yazmışlar.

Yalnız benim aklıma takılan ufak bir detay oldu; 10.000.000:1 modellerin tepki süreleri 5ms, bazılarının 2ms

Bu adresten Philips 2010 Led'leri inceleyebilirsiniz;

http://www.istanbulbilisim.com.tr/-PHILIPS-LED-TV,1676,1679.html

Alıntıları Göster
    Tek bir satıcıya bağlı kalmayın bence. Değişik alternatifleri de gözden geçirin. Özellikle Philips marka için....

• quote:

Orijinalden alıntı: cealy

Tek bir satıcıya bağlı kalmayın bence. Değişik alternatifleri de gözden geçirin. Özellikle Philips marka için....

Haklısınız, olması gereken de bu ama İstanbul Bilişim ile diğerleri arasında fiyatlar neredeyse uçurum kadar. Ayrıca kredi kartı taksitlendirme olayı da çok güzel, neredeyse bütün kartlara 12 aya kadar vade farksız taksit yapıyor, 36 aya kadar çıkıyor bu rakam vade farkları eklenince.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cealy

Haklısınız, olması gereken de bu ama İstanbul Bilişim ile diğerleri arasında fiyatlar neredeyse uçurum kadar. Ayrıca kredi kartı taksitlendirme olayı da çok güzel, neredeyse bütün kartlara 12 aya kadar vade farksız taksit yapıyor, 36 aya kadar çıkıyor bu rakam vade farkları eklenince.

Alıntıları Göster
    Samsung 653 serisi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanky

Samsung 653 serisi öneririm.

Alıntıları Göster
    Philips 42pfl9664 kullanıyorum. Çok memnunum ve herkese tavsiye ederim. Ama 42" 2-2.5 metre için biraz büyük gelecektir. Özellikle SD yayınlarda memnun kalmayabilirsiniz bu mesafeden. Bence 32" ya da 37" modellere yönelmeniz daha doğru olacaktır.
  • Merhaba bende sizin gibi çok kararsızlıklar yaşadım temmuz ayından beri araştırdım samsung almayı düşünüyordum derken sony 5500modeli aklımı çeldi,onlardan birini almaya gittiğimizde lg nin sl9000 led tv sini çok begenmiştik ama fiyat bizi aştığı için alamamıştık sonra lg lh7000 modelini satın aldık kargo bekliyorken üründe bir problem çıktığını ve o çok beğendiğimiz lg led tv de bir günlük indirim olduğunu bize bir tane ayırdıklarını söylediler bizde gittik aldık dün geldi ve tek kelimeyle mükemmel aldık kurtulduk gerçekten zor birr süreç herkese öneririm led tv son teknoloji alın pişman olmazsınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: brcsrdr

Merhaba bende sizin gibi çok kararsızlıklar yaşadım temmuz ayından beri araştırdım samsung almayı düşünüyordum derken sony 5500modeli aklımı çeldi,onlardan birini almaya gittiğimizde lg nin sl9000 led tv sini çok begenmiştik ama fiyat bizi aştığı için alamamıştık sonra lg lh7000 modelini satın aldık kargo bekliyorken üründe bir problem çıktığını ve o çok beğendiğimiz lg led tv de bir günlük indirim olduğunu bize bir tane ayırdıklarını söylediler bizde gittik aldık dün geldi ve tek kelimeyle mükemmel aldık kurtulduk gerçekten zor birr süreç herkese öneririm led tv son teknoloji alın pişman olmazsınız..

Nerden aldın,kaça aldın nasil bir indirimmiş o? :) Bana niye denk gelmez yahu. Para olur indirim goremeyiz para olmaz heryer indirim kaynar.

• quote:

Orijinalden alıntı: yang wenli

güzeldi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.