Şimdi Ara

3 bilgisayar ve bir USB tek port modem!!!!!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    apartmanda komşularla beraber adsl hizmetini paylaşmayı düşünüyoruz şimdi bende tek portlu usb bağlantılı bir adsl modem var ve galiba bu şekilde interneti paylaşamayız bunun için ne yapmam lazım?
    acaba 4 portlu bir adsl modem alıp ağ kablosu ile buradan neti paylaşabilir miyiz ve bu 4 portlu modemi bir bilgisayara bağlamamıza gerek var mı? (modem apartman boşluğunda dursa olur mu?)
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• 4 portlu bir modem aldığınız zaman her bir çıkışı bir bilgisayara bağlarsanız işinizi görmüş olursunuz.
  • yeni adsl en 100-150 ytl onun yerine bir 5-8 cikisli bir hub almaniz daha mantikli (20-30 dolar)... ama hiz olayini genede ustalar cevaplasin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihsan1987

4 portlu bir modem aldığınız zaman her bir çıkışı bir bilgisayara bağlarsanız işinizi görmüş olursunuz.

lütfen senyor yanlış yönlendirmeyelim...

4 portlu bir router alana kadar 15 dolarlık bir Switch Almak daha mantıklı bence tek kablo ile Switch uzatılır ortak noktaya ve muhafazası yapıldıktan sonra diğer kullanıcalara paylaştırılır. tavsiyem budur.. tam olarak
  • 4 portlu modem veya switch almadanda bu üçünü birbirine bağlayabilirsin. Nasılmı?

Sen modeme etherneten bağlanacaksın. 2 numaralı bilgisayar modeme usbden bağlanacak 3 numaralı bilgisayarda 2 numaralı bilgisayara ethernetten bağlanacak. Gerekli ayarlamaları yapıp izinleri verdiğin zaman bu üç bilgisayarda internete bağlanır ama 3. bilgisayar bir hayli yavaş bağlanır...

Bu yüzden en mantıklısı switch almak
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeTaR

4 portlu modem veya switch almadanda bu üçünü birbirine bağlayabilirsin. Nasılmı?

Sen modeme etherneten bağlanacaksın. 2 numaralı bilgisayar modeme usbden bağlanacak 3 numaralı bilgisayarda 2 numaralı bilgisayara ethernetten bağlanacak. Gerekli ayarlamaları yapıp izinleri verdiğin zaman bu üç bilgisayarda internete bağlanır ama 3. bilgisayar bir hayli yavaş bağlanır...

Sonra En küçük Bir Broadcast Msg'da Bütün Ağ Patates Kızartması Gibi olsun Öbür yandan da Biri MultiPlayer Oyun kasıyosa Yandan yandan Artık Erhernet Bağdaştırıcı Parçacıklarını duvardan kazırsınız ki. anladığım kadarıyla aralarında mesafede epey uzun olacak Hub(switch) şart şart..... şaaaaart..

imza kullanmıyordum aslında imza kısmına şunu yazmak istiyorum konuşmak için konuşamlardan nefret ediyorum nokta hiç bir mazeret başarının yerini tutmaz nokta nokta ünlem Nasıl . ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progressiver -- 20 Kasım 2006; 9:32:53 >

• şimdi eğer usb modem ile bağlanacaksanız bi hub almanız lazım.bir bilgisayara usb modemi takıp sonra diğer bilgisayarlarıda usb modemin bağlı olduğu bilgisayardan hub yoluyla bağlantı verebilirsiniz ama usb modem takılı bilgisayar süreki açık kalmak zorunda olur ve performans açısında iyi olmaz.

benim tavsiyem bi 4 portlu modem alın ve dediğin gibi apartman boşluğunda da durabilir ama onu oraya koymak zahmetli olabilir.eğer 4 kullanıcıdan fazla kişi olacaksanız tek portlu modem ve hub almazını tavsiye ederim böylece daha çok kişi kullanabilirsiniz
  • ARKADAŞLAR ÇOK TEŞEKKÜRLER VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN
  • quote:

Orjinalden alıntı: progressiver

quote:

Orjinalden alıntı: PeTaR

4 portlu modem veya switch almadanda bu üçünü birbirine bağlayabilirsin. Nasılmı?

Sonra En küçük Bir Broadcast Msg'da Bütün Ağ Patates Kızartması Gibi olsun Öbür yandan da Biri MultiPlayer Oyun kasıyosa Yandan yandan Artık Erhernet Bağdaştırıcı Parçacıklarını duvardan kazırsınız ki. anladığım kadarıyla aralarında mesafede epey uzun olacak Hub(switch) şart şart..... şaaaaart..

imza kullanmıyordum aslında imza kısmına şunu yazmak istiyorum konuşmak için konuşamlardan nefret ediyorum nokta hiç bir mazeret başarının yerini tutmaz nokta nokta ünlem Nasıl . ?

Hocam yorum süper !!!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.