ben 3 bilgisayarı birbirine cross kabloyla bağlamak istiyorum bağlıyorum ama 2 bilgisayar internete çıkıyor 3.sü çıkamıyor. bağlantıyı da şöyle yaptım ilk 2 bilgisayarı modem aracılığıyla birbirine bağladım 3. bilgisayarı modem olan bilgisyarın ethernet kartına bağlıyorum ama olmuo sorunu çözebilecek olan var mı?
şimdiden çok saolun...
hubsız cross bağlantı ile en az bir bilgisayarda çift ethernet kullanmalısın sadece dial-up modem kullanıyorsan son çıkış yapan bilgisayarda tek ethernet kartı işini görecektir, topoloji çizmeden şöyle izah edeyim, dial-up modem yada usb modem kullanıyorsan, internetin bağlı olduğu bilgisayarın ethernet kartından ikinci bilgisayarın 1. ethernet kartına cross bağlantı, ikinci bilgisayarın 2. ethernet kartından üçüncü bilgisayarın ethernet kartına giriş yapıyorsun (WinXP Pro kullandığını varsayarak) bağlantıları köprüleme yoluyla hepsini internete bağlıyorsun, sanırım çalışacaktır. Not: sadece teoride böyle deneyip uygulamış değilim ama denemekten zarar gelmez :-)
yok teori degil kanıtlanmıs bir gercek 2 ethernetli bir bilgisayar oldumu 3unu birbirine baglayabilirsin sorunsuz bir sekilde calısır ağ hatta internete baglanabilirsin istersen 2 ethernet li bilgisayarıda ana bilgisayar yapıp digerlerine kısıtlama koyabilirsin :)